1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. 5 επιχειρήσεις που σώθηκαν από την Ασφάλιση Ζωής

5 επιχειρήσεις που σώθηκαν από την Ασφάλιση Ζωής

5 επιχειρήσεις που σώθηκαν από την Ασφάλιση Ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι διευθυντές επιχειρήσεων κατανοούν τη σημασία της ύπαρξης ρευστού κεφαλαίου για την υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησής τους. Αν και τα χρήματα για μια επιχείρηση είναι απαραίτητα, συχνά η εύρεσή τους ή ο δανεισμός τους μπορεί να είναι μια διαδικασία δύσκολη και αγχωτική. Υπάρχει μια στρατηγική, που χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις, η οποία μπορεί να παρέχει εύκολο κεφάλαιο. Τα συμβόλαια Ασφάλισης Ζωής που είναι συνδεδεμένα με μονάδες.

Όταν επενδύετε χρήματα σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που είναι συνδεδεμένο με μονάδες αντί σε τραπεζικό λογαριασμό, τα χρήματά σας αυξάνονται αφορολόγητα, κερδίζουν τόκους και δημιουργούν αξία. Η ταμειακή αξία είναι αυτή που παρέχει ρευστότητα σε μια επιχείρηση ανάλογα των όρων του συμβολαίου σας.

Τα πολλά οφέλη του συγκεκριμένου είδους ασφάλισης ζωής -συμπεριλαμβανομένης της ρευστότητας- πολύ συχνά περνούν απαρατήρητα από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, επειδή η ασφάλιση ζωής είναι κάτι για το οποίο πολλοί οικονομικοί σύμβουλοι δεν μιλούν ή δεν προωθούν σήμερα.

Αντιθέτως, ένα σωστά δομημένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής συνδεδεμένο με μονάδες προσφέρει οφέλη για διάφορους οικονομικούς στόχους. Κοιτάξτε αυτόν τον κατάλογο γνωστών επιχειρήσεων του εξωτερικού που έχουν χτιστεί και σωθεί από την αξία μετρητών ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής.

Επιχειρήσεις που σώθηκαν από την ασφάλιση ζωής

1929, J.C. Penney – Ο James Cash Penney χρησιμοποίησε την αξία μετρητών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής του για να καλύψει τη μισθοδοσία και τα καθημερινά έξοδα του πολυκαταστήματός του, JCPenney. Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να ανακάμψει τελικά από τη Μεγάλη Ύφεση. Σήμερα, η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

1939, Foster Farms – Ο Max και η Verda Foster δανείστηκαν 1.000 δολάρια έναντι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής τους για να επενδύσουν σε μια φάρμα κοτόπουλων 80 στρεμμάτων. Σήμερα τα προϊόντα της Foster Farms πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

1955, Disneyland – Μη μπορώντας να εξασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο τραπεζικό δάνειο, ο Walt Disney δανείστηκε έναντι της χρηματικής αξίας του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής του για να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου του θεματικού πάρκου, της Disneyland. Σήμερα, η Walt Disney Company έχει ετήσια έσοδα σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

1961, McDonalds – Όταν ο Ray Kroc εξαγόρασε τους συνεταίρους του (τους αδελφούς McDonald) χρησιμοποίησε την αξία μετρητών από τα δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής του για να καλύψει τους μισθούς των βασικών υπαλλήλων. Χρησιμοποίησε επίσης τα κεφάλαια για να πληρώσει την καμπάνια μάρκετινγκ για τη νέα του μασκότ, τον Ronald McDonald. Το franchise έχει έκτοτε αναπτυχθεί σε πάνω από 37.000 καταστήματα σε περισσότερες από 100 χώρες.

1980, Pampered Chef – Η Doris Christopher χρησιμοποίησε ένα δάνειο συμβολαίου ύψους 3.000 δολαρίων για να ξεκινήσει τη νέα της εταιρεία μαγειρικών ειδών. Η εταιρεία αγοράστηκε αργότερα από την Berkshire Hathaway του Warren Buffet έναντι 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Με την ασφάλιση ζωής τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν και να διατηρηθούν ζωντανά. Για τις επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας κάτι τέτοιο αλλά δε σταματά απλώς εκεί. Πάντα το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η ευημερία του στη ζωή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.