1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυξημένη η ζήτηση κυβερνοασφάλειας

Αυξημένη η ζήτηση κυβερνοασφάλειας

Αυξημένη η ζήτηση κυβερνοασφάλειας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η AM Best, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, έδωσε σταθερή προοπτική στον παγκόσμιο τομέα της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, επισημαίνοντας την αυξημένη ζήτηση και τις ελπιδοφόρες προοπτικές ανάπτυξης στο εγγύς μέλλον, καθώς τα ποσοστά υιοθέτησης συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά.

«Η μείωση των τιμών οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου ανταγωνισμού από την πλευρά της προσφοράς», σχολίασε ο Christopher Graham, Ανώτερος Αναλυτής Βιομηχανίας στην AM Best.

«Επιπλέον, η βελτίωση των πρακτικών κυβερνοασφάλειας και η μείωση της συχνότητας των απαιτήσεων έχουν επίσης οδηγήσει σε μειώσεις των τιμών, μετά από μια περίοδο επιταχυνόμενων αυξήσεων λόγω της έκρηξης των επιθέσεων ransomware το 2020 και το 2021».

Η AM Best έχει αναλύσει τις νέες προοπτικές σε μια από τις εκθέσεις της για την αγορά του κυβερνοχώρου.

Η Έκθεση με τίτλο «US Cyber: ‘Hot Pricing Cools Off and Rapid Growth Stalls’» συζητά την απόδοση της βιομηχανίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη των άμεσων γραπτών ασφαλίστρων (DPW) παρέμεινε σταθερή το 2023 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ακολουθεί μια περίοδο ταχείας επέκτασης, κατά την οποία τα ασφάλιστρα στον τομέα του κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν από το 2019 έως το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, η σοβαρότητα των απαιτήσεων έχει μειωθεί, κάτι που υπεραντισταθμίζει την αυξημένη συχνότητα. Τα αποτελέσματα σε ετήσια βάση ήταν σταθερά ως αποτέλεσμα. Ο Fred Eslami, Αναπληρωτής Διευθυντής της AM Best, πρόσθεσε: «Οι καλές πρακτικές κυβερνοασφάλειας και η ευαισθητοποίηση για τη σημασία της κυβερνοϋγιεινής έχουν αποδειχθεί επωφελείς τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τις ασφαλιστικές. Αυτές οι πρακτικές έχουν οδηγήσει σε σταθερή μείωση του δείκτη ζημιών του τομέα, παρά την απότομη αύξηση των επιθέσεων ransomware το 2023, που οδήγησαν σε αύξηση 50% των απαιτήσεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο αποτελεί κρίσιμη πτυχή της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης

«Περιμένουμε ότι η κάλυψη στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου συμβάλλει στην αύξηση των εκθέσεων και, αντίστοιχα, στην αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο», συνέχισε ο Eslami.

Οι ασφαλιστικές στον κυβερνοχώρο εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αντασφάλιση, με πάνω από το 50% των ασφαλίστρων κυβερνοχώρου να εκχωρούνται στους αντασφαλιστές. Αυτή η εξάρτηση από την αντασφάλιση αφήνει τους ασφαλιστές κυβερνοχώρου σε κάποιο βαθμό στο έλεος των αντασφαλιστών τους.

Με τους ασφαλιστές κυβερνοχώρου να επικεντρώνονται ήδη στις συνολικές εκθέσεις τους σε συστημικούς κινδύνους, οποιαδήποτε μείωση από τους αντασφαλιστές για τον περιορισμό της δικής τους δυναμικότητας στην κάλυψη κυβερνοχώρου θα καταλήξει σίγουρα προς τους κύριους ασφαλιστές και θα περιορίσει την όρεξη των κύριων ασφαλιστών για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο.

Η σταθερή προοπτική της AM Best για τον τομέα υποστηρίζεται από παράγοντες όπως οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις στην ψηφιακή υγιεινή, η αναμενόμενη κερδοφορία μεσοπρόθεσμα, και οι βελτιώσεις στις πρακτικές αναδοχής και στη γλώσσα των πολιτικών. Η έκθεση υπογραμμίζει πρόσθετους παράγοντες, όπως ο αυξημένος ανταγωνισμός και η μετριοπαθής ανάπτυξη ασφαλίστρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που μπορεί να είναι ενδεικτική διεθνών τάσεων.

Επίσης, τονίζει τις προκλήσεις που προκύπτουν από ολοένα και πιο εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI), καθώς και απειλές όπως το ransomware και η παραβίαση επιχειρησιακών email, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αναδοχή της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.