1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ξεπέρασαν το 1 δις οι ασφαλιστικές απαιτήσεις λόγω κεραυνών στις ΗΠΑ

Ξεπέρασαν το 1 δις οι ασφαλιστικές απαιτήσεις λόγω κεραυνών στις ΗΠΑ

Ξεπέρασαν το 1 δις οι ασφαλιστικές απαιτήσεις λόγω κεραυνών στις ΗΠΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι ζημιές σε σπίτια στις ΗΠΑ λόγω κεραυνών οδήγησαν σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφαλιστικές απαιτήσεις ιδιοκτητών σπιτιού το 2023, αυξημένες κατά 30% από το 2022.

Ο αριθμός των απαιτήσεων ασφάλισης ιδιοκτητών ακινήτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 13,8% το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 19 κορυφαίες πολιτείες αποζημιώσεων τα claims αυτά συνεισφέρουν στο 57% του συνόλου, σύμφωνα με το Insurance Information Institute (Triple-I). Το μέσο κόστος ανά αξίωση αυξήθηκε 14,6% από 15.280 $ το 2022 σε 17.513 $ το 2023, προστέθηκε στην εμπορική ένωση του κλάδου που συγκέντρωσε τα δεδομένα για να συμπέσει με την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια Κεραυνών (23-29 Ιουνίου).

«Ο αυξανόμενος πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κόστους αντικατάστασης, κατασκευής και εργασίας επηρέασε το κόστος αποζημίωσης για το έτος», δήλωσε ο Sean Kevelighan, Διευθύνων Σύμβουλος της Triple-I.

Ο κεραυνός επηρέασε 700.000 ασφαλισμένους το 2023 και οι 10 κορυφαίες πολιτείες αντιπροσώπευαν 712,8 εκατομμύρια δολάρια από τις συνολικές πληρωμές αποζημιώσεων. Το Τέξας ηγήθηκε όλων των άλλων στο κόστος απαίτησης αστραπής — 194,3 εκατομμύρια δολάρια, ή κατά μέσο όρο περίπου 41.650 δολάρια ανά αξίωση.

Η Φλόριντα, η πολιτεία με τις περισσότερες καταιγίδες, ηγήθηκε των πολιτειών στον αριθμό των αιτήσεων σε περίπου 6.000, με συνολικό κόστος αποζημιώσεων περίπου 104,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ινστιτούτο Προστασίας Κεραυνών (LPI) ανέφερε ότι ο κεραυνός μπορεί να χτυπήσει 100 φορές το δευτερόλεπτο. Ο Tim Harger, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού που παρέχει πόρους για συστήματα αντικεραυνικής προστασίας, είπε ότι «διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία των σπιτιών, των επιχειρήσεων και των κοινοτήτων από τον πιθανό χρόνο διακοπής λειτουργίας και την καταστροφή που προκαλούνται από κεραυνούς».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.