1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Σε αυξητική πορεία ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Σε αυξητική πορεία ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Σε αυξητική πορεία ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

H Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου ανακοίνωσε το πώς κινήθε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 3% συγκριτικά με τον περσινό Μάϊο. Επιπρόσθετα, παρουσίασε και αύξηση για το πρώτο πεντάμηνο συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο 2024 αυξήθηκε κατά 3,0% σε σχέση με τον Μάϊο του 2023, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 1,2%. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024, σημειώθηκε αύξηση 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Μάϊο του 2023, οι κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (6,1%) και Μεταφορές (5,6%) παρουσίασαν την μεγαλύτερη θετική μεταβολή. (Πίνακας 1)

Σε σχέση με τον Απρίλιο 2024, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και
Ξενοδοχεία (2,4%). (Πίνακας 1)

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,8%). (Πίνακας 1)

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Μάϊο του 2023 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό 7,2%, ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Υπηρεσίες με ποσοστό 1,7%. (Πίνακας 2)

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.