1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. H EIOPA πέτυχε τους στόχους της το 2023 και συνεχίζει τη...

H EIOPA πέτυχε τους στόχους της το 2023 και συνεχίζει τη στρατηγική της πορεία

H EIOPA πέτυχε τους στόχους της το 2023 και συνεχίζει τη στρατηγική της πορεία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EIOPA εκδόθηκε η ετήσια αναφορά της για το 2023 σχετικά με το έργο της και τους στόχους της. Παρά τις προκλήσεις των γεωπολιτικών συγκρούσεων, των υψηλών επιτοκίων, του πληθωρισμού και της αστάθειας της αγοράς, η EIOPA κατάφερε να πετύχει τους στόχους της βάσει της συνολικής στρατηγικής της.

Ας δούμε τα κύρια επιτεύγματά της:

Βιώσιμη Χρηματοδότηση: Η EIOPA συνέχισε ακάθεκτη το έργο της για τη μέτρηση και την κάλυψη των κενών προστασίας. Ανέπτυξε τον πίνακα ελέγχου φυσικών καταστροφών, προώθησε μέτρα προσαρμογής που σχετίζονται με το κλίμα στις πρακτικές ανάληψης κινδύνων non-life, και προχώρησε στην καταπολέμηση του greenwashing. Παράλληλα, δούλεψε σκληρά πάνω στις απαιτήσεις δημοσιοποίησης στον κανονισμό για τη βιώσιμη χρηματοδότηση.

Ψηφιοποίηση: Η EIOPA παρακολούθησε στενά την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της ανοικτής ασφάλισης. Σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές, δούλεψε πάνω στις διάφορες εντολές πολιτικής για την Πράξη Ψηφιακής Επιχειρησιακής Ανθεκτικότητας, ενισχύοντας την ασφάλεια των χρηματοπιστωτικών οντοτήτων στον τομέα της πληροφορικής. Τέλος, υιοθέτησε μια νέα ψηφιακή στρατηγική, που καθορίζει πώς θα υποστηρίξει τους καταναλωτές, τις αγορές και την εποπτική κοινότητα μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εποπτεία: Η EIOPA δυνάμωσε την εποπτεία και τη σύγκλιση εποπτικών πρακτικών, εστιάζοντας στη μείωση της ζημίας των καταναλωτών, στη χρηματική αξία και στην οικονομική τους υγεία. Για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εποπτείας, αξιοποίησε πλήρως τα εποπτικά εργαλεία της, συνεργαζόμενη ενεργά με τις εθνικές αρμόδιες αρχές και πραγματοποιώντας επισκέψεις σε αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Daniel ένας χρόνος μετά: Το βίντεο της Interamerican που συγκλονίζει

Πολιτική: Μεταξύ των κύριων επιτευγμάτων ήταν η υποστήριξη της αναθεώρησης της Φερεγγυότητας ΙΙ, οι συζητήσεις για την ανάκαμψη και την εξυγίανση του ασφαλιστικού τομέα και οι τεχνικές συμβουλές για την αναθεώρηση της οδηγίας IORP II.

Κίνδυνοι και Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα: Η EIOPA συνέχισε να αξιολογεί τους κινδύνους και τις αδυναμίες των τομέων ασφάλισης και επαγγελματικών συντάξεων, εξετάζοντας τον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων στην αγορά και τους καταναλωτές.

Διακυβέρνηση: Το 2023, η EIOPA προήδρευσε του δικτύου οργανισμών της ΕΕ, ένα φόρουμ που συγκεντρώνει 51 οργανισμούς της ΕΕ και κοινές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η EIOPA δεσμεύεται να συνεχίσει να εξασφαλίζει τη σταθερότητα και τη ρύθμιση του κλάδου, προς όφελος των ασφαλισμένων, των δικαιούχων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Αν επιθυμείτε αναλυτικές πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε το report εδώ: Annual Report EIOPA

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.