1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Insurance TV
  6. »
  7. Η Lambros Papasavvas & Co Ltd συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα...

Η Lambros Papasavvas & Co Ltd συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα των απαιτήσεων

Η Lambros Papasavvas & Co Ltd συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα των απαιτήσεων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όλες τις εξελίξεις στον τομέα των απαιτήσεων είχε στο επίκεντρο του το 14o επεισόδιο της εκπομπής Insurance Talks, όπου φιλοξενήσαμε δύο στελέχη της εταιρείας Lambros Papasavvas & Co Ltd που ειδικεύεται σε όλο το φάσμα των ασφαλιστικών απαιτήσεων.

Φιλοξενούμενοι, του Παναγιώτη Σοφοκλέους, Δημιουργού του Cyprus Insurance News, σε αυτό το επεισόδιο ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Λάμπρος Παπασάββας και ο Διευθυντής του Τεχνικού Τμήματος, Ανδρέας Λοΐζου με τη θεματολογία της εκπομπής να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις Ασφαλιστικές Απαιτήσεις.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας αναφερθήκαμε φυσικά στα αποτελέσματα που είχε η Lambros Papasavvas & Co Ltd το 2023 και μιλήσαμε αρχικά για τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εταιρείας την περασμένη χρονιά!

Ένα από αυτά ήταν και το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πραγματογνωμόνων Τροχαίων Ατυχημάτων που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία τον περασμένο Οκτώβριο στη Λεμεσό και χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο συνέδριο που έγινε μέχρι τώρα από το σύνδεσμο EVU.

Μια ακόμη σημαντική στιγμή μέσα στο 2023 που μας ανέφερε ο κ. Παπασάββας ήταν το γεγονός ότι δημιουργήθηκε η KKERS Accident Laboratory, όπου εντάχθηκαν όλα τα τεχνικά τμήματα της εταιρείας. H KKERS Accident Laboratory αναλαμβάνει την εκτίμηση ζημιών περιλαμβάνοντας ταυτοποιήσεις ζημιών οχημάτων,  αναπτυξιακά και ερευνητικά προγράμματα με τα οποία ασχολείται η εταιρεία, όπως συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέας Λοΐζου.

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι σημαίνει για την εταιρεία Lambros Papasavvas & Co Ltd το γεγονός ότι αυτή η κατηγορία των εργασιών μετακινείται κάτω από την ομπρέλα της KKERS Accident Laboratory, ο Ανδρέας Λοΐζου, απάντησε ότι η νέα αυτή κατάσταση εξυπηρετεί πολύ στην καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των διαδικασιών εργασίας και έρευνας, διότι το σύνολο των εργασιών του Laboratory επικοινωνούν μεταξύ τους και αποτελούν μια αλυσίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται η 1η εκπομπή Insurance Talks της νέας Σεζόν - Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε μια ακόμη κορυφαία εξέλιξη που είχε η Lambros Papasavvas & Co Ltd και αφορά την πρωτοβουλία για ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στο Ντουμπάι. Πρόκειται για μια startup εταιρεία που στόχο έχει την εξέλιξη του insurance technology, και του κλάδου του Accident Reconstruction στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ασία, όπως μας εξήγησε ο κ. Παπασάββας, ο οποίος αναμένει πολύ θετικές εξελίξεις στην πρόοδο αυτής της εταιρείας αλλά και της Lambros Papasavvas που δραστηριοποιείται στην Κύπρο.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά και τους στόχους για το 2024, ο κ. Παπασάββας αναφέρθηκε στο νέο εργαστήριο μέσω του οποίου γίνονται μια σειρά από έρευνες που βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα τόσο της ίδιας της εταιρείας αλλά και του συνόλου της Κυπριακής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας. Όσον αφορά την νεοϊδρυθείσα θυγατρική εταιρεία στο Ντουμπάι στόχος είναι η δημιουργία λογισμικών που θα βοηθήσουν ολόκληρη την ασφαλιστική βιομηχανία, χωρίς συνοριακούς περιορισμούς.

Δεδομένου ότι ο τομέας των απαιτήσεων είναι κομβικός για κάθε ασφαλιστική εταιρεία και ταυτόχρονα το πιο κοστοβόρο της τμήμα, ο κ. Παπασάββας μας μίλησε για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτός ο τομέας στην Κύπρο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Αυτό το οποίο εμείς έχουμε προσέξει και το έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι ότι οι κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες αποφεύγουν να αναπτυχθούν τεχνολογικά, ιδίως στον τομέα των απαιτήσεων, όπου ακόμη εφαρμόζεται ένας παλιός τρόπος διαχείρισης των αποζημιώσεων». Ο κ. Παπασάββας τόνισε τη σημαντικότητα σωστής αξιοποίησης της τεχνολογίας στις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξοικονομήσει στις ασφαλιστικές εταιρείες πολλά χρήματα και χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επιστρέφει η εκπομπή Insurance Talks – Δείτε τα πακέτα προβολής της νέας σεζόν

Η εταιρεία Lambros Papasavvas βασίζεται σε μία πολύ ισχυρή τεχνολογία και ταυτόχρονα σε μια πολύ καλή τεχνική εξυπηρέτηση και αυτοί οι δύο πυλώνες είναι υψίστης σημασίας στη φιλοσοφία της γύρω από τον τρόπο διαχείρισης απαιτήσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπασάββας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σπουδαίο έργο της τεχνικής υποστήριξης στη διαδικασία των απαιτήσεων.

Οι προκλήσεις του κλάδου περιουσίας στις οποίες αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοΐζου, αφορούν την τεχνολογία που βρίσκεται λίγο πίσω συγκριτικά με την τεχνολογία που αφορά το αυτοκίνητο.

Ένα ακόμη επίκαιρο ζήτημα που συζητήθηκε αφορά τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα ο κ. Παπασάββας τόνισε στην εκπομπή «Όχι μόνο ο πληθωρισμός, αλλά γενικά και οι νέες τεχνολογίες των αυτοκινήτων θα δώσουν πιο ακριβές απαιτήσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες. Το κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες θα ανεβεί και θα συνεχίσει να ανεβαίνει για τα επόμενα χρόνια.» ο κ. Παπασάββας αναμένει αυτή η εξέλιξη να συνεχίσει για τα επόμενα τρία- τέσσερα χρόνια. Πρόσθεσε ακολούθως «Θα χρειαστούν γερές αυξήσεις των ασφαλίστρων για να μπορέσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να αντεπεξέλθουν σε αυτά τα νέα δεδομένα.»

Έπειτα ο κ. Λοϊζου αναφέρθηκε και στον κλάδο του Accident Reconstruction, όπου η εταιρεία εξειδικεύεται και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Μας είπε ότι η εταιρεία έχει εξελίξει μια μεθοδολογία που αφορά την ορατότητα του οδηγού οχήματος σε κατάσταση σκότους. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπασάββας τόνισε τη σημαντικότητα αυτής της μεθοδολογίας, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στην Αμερική. Επιπλέον, τόνισε ότι χάρη σε αυτή τη μέθοδο αθωώθηκαν 2 δικαστικά περιστατικά, καθώς τη μεθοδολογία την αποδέχθηκαν στα Κυπριακά δικαστήρια και έτσι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο δικαστήριο αποδείχθηκε μέσω αυτής της μεθόδου ότι ήταν αθώοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το 2ο Insurance Talks για φέτος – Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Στη συνέχεια της εκπομπής, αναλύθηκε το ζήτημα του προασφαλιστικού ελέγχου με τον οποίο η εταιρεία Lambros Papasavvas ασχολείται από το 2012. Μέσα από την εμπειρία του ο κ. Παπασάββας μας είπε όσα παρατηρεί στον τομέα αυτό και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν τα οχήματα με ποσοστό πέραν του 40% με ήδη υπάρχουν ζημιές». Μας μίλησε για το πόσο πολύ έχει βοηθήσει η τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα και συγκεκριμένα η τεχνητή νοημοσύνη που έχει κάνει τις εκτιμήσεις των αυτοκινήτων όχι απλά εύκολες αλλά και πολύ αποτελεσματικές.

Για τα 3 κριτήρια που αποδεικνύουν αν και κατά πόσο ένας τραυματισμός στον αυχένα είναι αληθινός μας ανέλυσε επιπρόσθετα στην εκπομπή ο κ. Λοϊζου, εξηγώντας μας ότι «Σαν βάση για όλα αυτά πάντα είναι η ζημιά του οχήματος δηλαδή πόση ζημιά πραγματικά έχει ένα όχημα και μέσω κάποιου αλγόριθμου τεχνητής νοημοσύνης και κάποιων άλλων μεθόδων έχουμε τη δυνατότητα να υπολογίσουμε την ενέργεια που χρειάζεται για τη σύγκρουση και έπειτα γίνεται ο υπολογισμός των 3 κριτηρίων».

Κλείνοντας, ο κ. Παπασάββας ευχήθηκε η χρονιά να εξελιχθεί τόσο καλά όσο και τα προηγούμενα έτη και συμπληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά «Εργαζόμαστε με πάθος και αγαπούμε αυτό που κάνουμε!»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.