1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Νικόλας Σοφοκλέους: «Είμαστε περήφανοι για το Τμήμα Φροντίδας Ατυχημάτων της ΟΔ.Υ.ΚΥ.»

Νικόλας Σοφοκλέους: «Είμαστε περήφανοι για το Τμήμα Φροντίδας Ατυχημάτων της ΟΔ.Υ.ΚΥ.»

Νικόλας Σοφοκλέους: «Είμαστε περήφανοι για το Τμήμα Φροντίδας Ατυχημάτων της ΟΔ.Υ.ΚΥ.»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στη σημερινή αποκλειστική μας συνέντευξη φιλοξενούμε τον Νικόλα Σοφοκλέους από το Τμήμα Φροντίδας Ατυχημάτων της Οδικής Υπηρεσίας Κύπρου (ΟΔ.Υ.ΚΥ.), ο οποίος μας μιλά για όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για τα ατυχήματα και τη φροντίδα τους από την οδική βοήθεια.

Με τον κ. Σοφοκλέους συζητήσαμε τόσο για τη δική του πορεία στην εταιρεία, όσο και για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ΟΔ.Υ.ΚΥ καθώς και πολλά άλλα θέματα που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτή την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά για το Cyprus Insurance News.

Όπως μας είπε «Φιλοσοφία και η στρατηγική μας είναι οι λειτουργοί φροντίδας ατυχημάτων της εταιρείας μας να είναι 24 ώρες 365 ημέρες τα μάτια των ασφαλιστικών εταιρειών – πελατών μας.»

Ξεκινώντας ας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι η Φροντίδα Ατυχήματος και γιατί είναι σημαντική μετά από ένα οδικό ατύχημα.

Μετά από τροχαίο ατύχημα είναι πολύ σημαντικό οι οδηγοί που εμπλέκονται στο ατύχημα να ενημερώσουν άμεσα την Φροντίδα Ατυχημάτων της ασφαλιστικής εταιρείας τους.

Όσο νωρίτερα ενημερώσουν, τόσο γρηγορότερα θα φθάσουμε στη σκηνή του τροχαίου ατυχήματος έτσι ώστε ο λειτουργός τροχαίων ατυχημάτων αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία με φωτογραφίες σκηνής, ζημιών, καταθέσεις, μαρτυρίες και άλλες ενέργειες, τότε αυτόματα μέσω του λογισμικού το λαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία όπου οι χειριστές αποζημιώσεων έχουν πλήρη εικόνα να χειριστούν και να πάρουν ορθή απόφαση αναφορικά με την ευθύνη.

Τώρα πείτε μας λίγα λόγια για το Τμήμα Φροντίδας Ατυχημάτων της ΟΔ.Υ.ΚΥ. Ποια η στρατηγική και φιλοσοφία σας και ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε;

Είμαστε υπερήφανοι για το Τμήμα Φροντίδας Ατυχημάτων της εταιρείας μας. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Η αναγνώριση αυτή δεν προκύπτει από τις ασφαλιστικές εταιρείες πελάτες μας μόνο αλλά από ολόκληρη την ασφαλιστική βιομηχανία στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φιλοσοφία και η στρατηγική μας είναι οι λειτουργοί φροντίδας ατυχημάτων της εταιρείας μας να είναι 24 ώρες 365 ημέρες τα μάτια των ασφαλιστικών εταιρειών – πελατών μας.

Η εμπιστοσύνη που κερδίσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες πελάτες μας είναι και ο καθημερινός στόχος για βελτίωση.

Η ομάδα ατυχημάτων εργάζεται κάτω από ασφυκτική πίεση καθημερινά και υπάρχει το ενδεχόμενο λάθους, παραλήψεων ή και ελλιπούς φροντίδας. Το σημαντικό είναι η αναγνώριση λάθους έτσι ώστε να μην επαναληφθεί. Τέλος, κάθε μήνα οι ασφαλιστικές εταιρείες πελάτες μας λαμβάνουν αξιολόγηση από τους πελάτες που λαμβάνουν τις υπηρεσίες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΟΔ.Υ.ΚΥ: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη Διαχείριση Απαιτήσεων και τη Φροντίδα Ατυχημάτων Περιουσίας

Με την εκπαίδευση από το τμήμα μας και την αγαστή συνεργασία με τους χειριστές αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών που εξυπηρετούμε, οι λειτουργοί φροντίδας ατυχημάτων της εταιρείας μας κατόρθωσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και με αξιοπρέπεια, πάρα τις καθημερινές δυσκολίες, κατόρθωσαν να είναι κομμάτι των ασφαλιστικών εταιρειών μας.

Μιλήστε μας για τη δική σας πορεία στην εταιρεία. Πόσα χρόνια εργάζεστε στην εταιρεία, από ποια θέση ξεκινήσατε και που βρίσκεστε τώρα;

Από το 1997 εργάζομαι στην ασφαλιστική βιομηχανία και τα τελευταία δέκα χρόνια στην ΟΔΥΚΥ.

Αισθάνομαι πολύ ευλογημένος αφού στην ασφαλιστική βιομηχανία και στην ΟΔΥΚΥ είχα τους καλύτερους ανθρώπους που με δίδαξαν. Κάποιοι από αυτούς έφυγαν από αυτή τη ζωή και οι υπόλοιποι είναι από τους ισχυρότερους στο χώρο. Είμαι ευγνώμων και το ανταποδίδω για το καλύτερο της ασφαλιστικής βιομηχανίας όπου και το αξίζει μέσω της ΟΔΥΚΥ.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις κάποιος όταν του συμβαίνει ένα ατύχημα στο δρόμο;

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με το τηλέφωνο Φροντίδας Ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρείας που έχει ασφαλιστική κάλυψη και να εξηγήσει σε ποια επαρχία βρίσκεται δίνοντας περιοχή και διεύθυνση αν είναι εφικτό. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αναγνωρίσει που βρίσκεται μπορεί να αποστείλει τοποθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΟΔ.Υ.ΚΥ: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη Διαχείριση Απαιτήσεων και τη Φροντίδα Ατυχημάτων Περιουσίας

Πλέον με την τεχνολογία και το λογισμικό ο πελάτης μπορεί να ανοίξει από μόνος του αναγγελία ατυχήματος.

Μπορείτε να μας περιγράψετε τη διαδικασία που ακολουθείτε όταν λαμβάνετε μια κλήση για βοήθεια μετά από ένα ατύχημα;

Αφού λάβουν την κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο μετά από φιλτράρισμα ο ελεγκτής είναι σε θέση να στείλει βοήθεια στον πελάτη.

Αν είναι σοβαρό τροχαίο δυστύχημα ο ελεγκτής θα ενημερώσει τον λειτουργό φροντίδας ατυχημάτων και οδηγό ρυμουλκού έτσι ώστε να μεταφερθεί και το μηχανοκίνητο όχημα του πελάτη. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν τραυματισμοί ο ελεγκτής θα ενημερώσει και ασθενοφόρο εκτός από την τροχαία. Ταυτόχρονα ενημερώνει και το υπεύθυνο ατυχημάτων της ασφαλιστικής εταιρείας για να γνωρίζει άμεσα για τις ενέργειες μας που από το λογισμικό μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αναγγελίας.

Στο λογισμικό της ΟΔ.Υ.ΚΥ υπάρχουν κατηγορίες ατυχημάτων έτσι ώστε οι χειριστές αποζημιώσεων της ασφαλιστικής εταιρείας να γνωρίζουν αν είναι ατύχημα με μικρές υλικές ζημίες, ατύχημα με τραυματισμούς, ατύχημα με υπόνοια απάτης κλπ.

Τι χρειάζεται από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας να γίνει ώστε ο πελάτης να γνωρίζει πώς να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος;

Είναι πολύ σημαντικό ασφαλιστικές εταιρείες όπου οι περισσότεροι πελάτες τους είναι μέσω ασφαλιστικών συμβούλων οι πελάτες τους να γνωρίζουν τον αριθμό τηλεφώνου φροντίδας ατυχημάτων. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις περιπτώσεις όπου δεν γνωρίζει ο πελάτης και αναγκαστικά επικοινωνεί με τον ασφαλιστικό σύμβουλο και αυτός με τη σειρά του ενημερώνει την ΟΔ.Υ.ΚΥ.

Σε αυτό το σημείο παράκληση μου στις ασφαλιστικές εταιρείες να ενημερώνουν συνεχώς τους ασφαλιστές το ποσό σημαντικό είναι να εξηγούν στους πελάτες για το τηλέφωνο Φροντίδας Ατυχημάτων.

Τι διαφορές παρατηρείτε ανάμεσα στις γενιές όσον αφορά τα ατυχήματα και τον τρόπο διαχείρισης;

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει ή και να τα κάνει δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΟΔ.Υ.ΚΥ: Παρακολουθεί σεμινάριο για τη Ρυμούλκηση Υβριδικών και Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η νέα γενιά με την τεχνολογία είναι πολύ εξοικειωμένη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε στους πελάτες μας άμεσες λύσεις. Σίγουρα οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν υψηλά ποσοστά που αδυνατούν στην νέα τεχνολογία ,όμως υπάρχει λύση αφού η ομάδα της ΟΔ.Υ.ΚΥ θα βοηθήσει με τηλεφωνική επικοινωνία και μέσω της παρουσίας μας στη σκηνή.

Ποια μέριμνα και εκπαίδευση πιστεύετε ότι χρειάζεται ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι να κάνουν σε περίπτωση ατυχήματος;

Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν επεξήγηση για τα ασφαλιστικά συμβόλαια από τους ασφαλιστές τους ή να διαβάζουν όρους, εξαιρέσεις, καλύψεις κλπ. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται παρεξηγήσεις μεταξύ πελάτη – ασφαλιστικής εταιρείας και υπηρεσιών οδικής βοήθειας.

Πώς η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που προσφέρεται η Φροντίδα Ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια και ποιες οι προβλέψεις σας για το μέλλον;

Πλέον οι χειριστές αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών – πελατών μας παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την καταγραφή τροχαίου ατυχήματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να δώσουν οδηγίες στους λειτουργούς, να μειώσουν κόστος ζημιών και να χειριστούν αμέσως τους τραυματισμούς και το αποθεματικό να είναι σχεδόν ακριβές για το περιστατικό. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2024 η ομάδα μας με τη χρήση της τεχνολογίας θα είναι σε θέση να μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή με νέα πρωτοποριακά μέσα.

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας σας στον τομέα της οδικής ασφάλειας;

Εδώ και πολλά χρόνια μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα συμμετέχουμε στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Πιστεύω ότι υπάρχει πρόοδος σε αυτόν τον τομέα όμως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Έχω πίστη ότι οι νεότερες γενιές θα είναι καλύτερες και θα μας τιμήσουν με ψηλές θέσεις στην Ευρώπη αναφορικά με τα θέματα οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.