1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024

Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024

Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από σημαντική ανάκαμψη και μετασχηματισμό στο κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, η AirlineRatings.com αποκάλυψε τον πολυαναμενόμενο κατάλογο των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών του κόσμου για το 2024.

Το AirlineRatings.com, ο μοναδικός παγκόσμιος ιστότοπος αξιολόγησης της ασφάλειας και των προϊόντων των αεροπορικών εταιρειών, συνδυάζει σημαντικούς ελέγχους ασφάλειας και κυβερνητικούς ελέγχους με 12 βασικούς παράγοντες, όπως η ηλικία του αεροσκάφους, οι αξιολογήσεις των επιβατών, η κερδοφορία, η αξιολόγηση της ασφάλειας, η αξιολόγηση των προϊόντων, η καινοτομία και οι μελλοντικές παραγγελίες νέων αεροσκαφών.

Στην κορυφή του πίνακα για το 2024 βρίσκεται η Qatar Airways, η οποία ανακηρύχθηκε αεροπορική εταιρεία της χρονιάς, χάρη στις εξαιρετικές υπηρεσίες και την καινοτομία της. Αυτή η νίκη τοποθετεί την Qatar Airways μπροστά από πρώην πρωταθλητές όπως η Air New Zealand, η οποία ήταν πρώτη στη λίστα το 2023.

“Στην ανάλυσή μας, η Qatar Airways αναδείχθηκε πρώτη σε πολλούς βασικούς τομείς, αν και ήταν πολύ κοντά η βαθμολογία για την πρώτη πεντάδα”, είπε σε συνέντευξή του ο Geoffrey Thomas, αρχισυντάκτης του AirlineRatings.com. “Η Qatar Airways κέρδισε λόγω των πολύ θετικών κριτικών των επιβατών σε όλες τις καμπίνες της business class και economy”.

Φέτος, η Korean Air ήρθε δεύτερη στη λίστα, ακολουθούμενη από την Cathay Pacific Airways (νούμερο τρία), την Air New Zealand (νούμερο τέσσερα) και την Emirates (νούμερο πέντε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σκύλος αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του στο αεροπλάνο και γίνεται viral

Εκτός από τη συνολική κατάταξη των παγκόσμιων αερομεταφορέων, το AirlineRatings.com βράβευσε επίσης αεροπορικές εταιρείες σε διάφορες κατηγορίες. Φέτος, η Qatar Airways ανακηρύχθηκε καλύτερη business class για πέμπτη συνεχή χρονιά, καθώς και καλύτερη στο catering.

Άλλοι αξιοσημείωτοι νικητές για το 2024 είναι η Air New Zealand (η οποία κέρδισε για την καλύτερη οικονομική θέση), η Singapore Airlines (καλύτερη πρώτη θέση), η Virgin Australia (καλύτερο πλήρωμα καμπίνας), η Emirates (καλύτερη ψυχαγωγία εν πτήσει, καλύτερη premium economy), η Qantas (καλύτερα σαλόνια) και η Etihad Airways (καλύτερη περιβαλλοντική αεροπορική εταιρεία).

Από την άλλη πλευρά, οι επιδόσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών ήταν χαμηλές: Η JetBlue κατέλαβε την 16η θέση, ακολουθούμενη από τη Hawaiian Airlines (17η θέση) και την Alaska Airlines (18η θέση). Οι μεγάλοι παραδοσιακοί αερομεταφορείς βρέθηκαν στον πάτο του καταλόγου, με τη Delta Air Lines στο νούμερο 23, τη United Airlines στο νούμερο 24 και την American Airlines στο νούμερο 25.

“Οι μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες συνέχισαν να τα πηγαίνουν δύσκολα λόγω της μεγάλης ηλικίας του αεροσκάφους και της πολύ κακής ανατροφοδότησης από τους επιβάτες”, λέει.

Η Airline Ratings.com κατέταξε επίσης τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ανά ήπειρο και οι νικητές ήταν η Southwest (για την Αμερική), η Fly Dubai (Μέση Ανατολή), η AirAsia Group (Ασία), η Jetstar Group (Αυστραλία/Ειρηνικός) και η easyJet (Ευρώπη). Η Vietjet έλαβε επίσης δύο βραβεία για την καλύτερη αεροπορική εταιρεία εξαιρετικά χαμηλού κόστους και την καλύτερη φιλοξενία επί του σκάφους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους (που αναγνωρίζει την αξία της προσφοράς επί του σκάφους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδύσσεια 170 επιβατών - Επιστρέφουν με δόσεις στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον Thomas, τα αποτελέσματα του 2024 αντικατοπτρίζουν την ανάκαμψη μετά το COVID στην αεροπορική βιομηχανία. “Τα αποτελέσματα για το 2024 αντικατοπτρίζουν την επιτάχυνση της ανάκαμψης στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών μετά τη μαζική διαταραχή του Covid στο προσωπικό και τις αλυσίδες εφοδιασμού”, λέει. “Η Cathay Pacific Airways, η Emirates και η Air France ανέβηκαν στη λίστα και βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα”.

Και ενώ υπήρξαν πρόσφατα σημαντικά θέματα ασφάλειας -ιδιαίτερα με τα αεροπλάνα της Boeing, καθώς και ένα πρόσφατο περιστατικό αναταράξεων της Singapore Airlines– ο Thomas δήλωσε ότι αυτό δεν επηρέασε την κατάταξη του 2024. “Η δημοσιότητα γύρω από την Boeing δεν επηρέασε τα αποτελέσματα, καθώς πρόκειται για κατατάξεις αεροπορικών εταιρειών.”, λέει. “Η τραγωδία με τις αναταράξεις στην οποία ενεπλάκη η Singapore Airlines δεν ελήφθη υπόψη, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη την αιτία”.

Ακολουθούν οι 25 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024.

  1. Qatar Airways
  2. Korean Air
  3. Cathay Pacific Airways
  4. Air New Zealand
  5. Emirates
  6. Air France/KLM
  7. All Nippon Airways
  8. Etihad Airways
  9. Qantas
  10. Virgin Australia/Atlantic
  11. Vietnam Airlines
  12. Singapore Airlines
  13. EVA Air
  14. TAP Portugal
  15. Finnair
  16. JetBlue
  17. Hawaiian Airlines
  18. Alaska Airlines
  19. Lufthansa/Swiss
  20. Turkish Airlines
  21. IGA Group (British Airways & Iberia)
  22. Air Canada
  23. Delta Air Lines
  24. United Airlines
  25. American Airlines

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.