1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Θάνος Λεωνίδα: «Η ουσία είναι να κάνεις κάτι με αγάπη και...

Θάνος Λεωνίδα: «Η ουσία είναι να κάνεις κάτι με αγάπη και πάθος»

Θάνος Λεωνίδα: «Η ουσία είναι να κάνεις κάτι με αγάπη και πάθος»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο σημερινός μας καλεσμένος σε αυτή συνέντευξη είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος από το 1999 και έχει πολλά να μοιραστεί μαζί μας. Σήμερα φιλοξενούμε τον Θάνο Λεωνίδα Ασφαλιστικό Σύμβουλο στην CNP CYPRIALIFE, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Με τον κ. Θάνο Λεωνίδα μιλήσαμε για τη σημαντικότητα επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και συγκεκριμένα μοιράστηκε μαζί μας την πορεία του σε αυτό, τους λόγους που το επέλεξε, τι τον κρατά καθημερινά παθιασμένο στον ασφαλιστικό στίβο, τις στιγμές που τον σημάδεψαν ως επαγγελματία και πολλά άλλα.

Ο ίδιος μας είπε χαρακτηριστικά για το ασφαλιστικό επάγγελμα: «Είσαι ο «αφέντης» του εαυτού σου, προγραμματίζεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις, καθορίζεις τα εισοδήματα που εσύ επιθυμείς και νιώθεις συνεχώς ότι ασκείς ένα κοινωνικό λειτούργημα.  Είναι αναμφισβήτητα ένα συναρπαστικό επάγγελμα που σε βοηθά να γνωρίζεις απίστευτους ανθρώπους και να εξελίσσεσαι συνεχώς.

Ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Θάνος Λεωνίδα στο Cyprus Insurance news.

Μίλησε μας λίγο για τα πρώτα δικά σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο, γιατί διάλεξες το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και πώς ήταν η πορεία μέχρι σήμερα;

Ήταν ένας άγνωστος χώρος για μένα. Σπούδασα στην Αμερική και Αγγλία κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά έψαχνα για ένα χώρο που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στον χαρακτήρα μου. Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου, επέστρεψα στην Κύπρο όπου εργάστηκα σε τράπεζα για οκτώ μήνες. Παρόλο που οι προοπτικές ήταν πολύ καλές, επέλεξα να αποχωρήσω και να εργαστώ στον ασφαλιστικό τομέα.

Δύο λέξεις – έννοιες με χαρακτηρίζουν ως άτομο και αυτές είναι: Ελευθερία και Αλλαγή. Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σου προσφέρει και τα δύο.

Μου αρέσει να εξερευνώ το άγνωστο, μου αρέσουν οι προκλήσεις και επίσης η προσωπική ανάπτυξη και η διεύρυνση είναι δυο σημαντικά συστατικά για οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Breakfast Underwriting Webinars: 10 διαλέξεις του ΑΙΚ

Το πελατολόγιό μου αποτελείται από ένα διεθνές μείγμα επιτυχημένων ανθρώπων και επιχειρήσεων. Με αντικειμενικό κριτήριο τα αποτελέσματα, βρίσκομαι σταθερά στην κορυφή των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην Κύπρο, ενώ υπήρξαν χρονιές που ήμουν 1ος στην κατάταξη στην Εταιρεία μου με πρωτόγνωρες παραγωγές ρεκόρ.

Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς την επιτυχία και την προσωπική ανάπτυξη και όχι το αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι να κάνεις κάτι με αγάπη και πάθος και τα υπόλοιπα έρχονται.

Γιατί επέλεξες να συνεργαστείς με την CNP CYPRIALIFE;

Ο πελάτης όταν αποφασίσει να  συνάψει ένα συμβόλαιο θέλει δύο πράγματα: To πρώτο είναι έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή που να εμπιστεύεται και να είναι πάντα δίπλα του, και το δεύτερο μια εταιρεία δυνατή και αξιόπιστη, με υγιές οικονομικό υπόβαθρο, που να αισθάνεται ότι στη δύσκολη στιγμή του θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις και στις ευθύνες της.

Η CNP CYPRIALIFE έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Μαζί με μια ικανή, σοβαρή, αποτελεσματική, ανοιχτόμυαλη και ανθρωποκεντρική αγεσία δημιουργούν ένα ελκυστικό περιβάλλον για να βρίσκομαι στην CNP CYPRIALIFE και να συνεργάζομαι μαζί της.

Επίσης, η εταιρεία προσφέρει εφόδια και εργαλεία στους συμβούλους της για να εξελιχθούν ως ολοκληρωμένοι επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές.

Το να είσαι Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι σίγουρα ένα απαιτητικό επάγγελμα! Τι είναι αυτό που σε παρακινεί να συνεχίζεις καθημερινά;

Να γνωρίσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ και να αναπτύξω μια διαρκή προσωπική και επαγγελματική σχέση μαζί τους. Η δουλειά για μένα είναι μια εμπειρία ανάπτυξης τόσο επαγγελματική όσο και προσωπική και αυτό είναι που με συναρπάζει περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ψυχολογία των ανθρώπων που αγοράζουν ασφάλεια και ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου

Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν λαός. Πως το βλέπεις εσύ μέσα από την καθημερινή τριβή σου με τους καταναλωτές/πελάτες σου; Ποιος ο ρόλος πιστεύεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία;

H αγορά γίνεται πιο επαγγελματική και επιλεκτική αφού οι υποψήφιοι πελάτες έχουν αυξήσει την ασφαλιστική τους συνείδηση και είναι πιο συνειδητοποιημένοι και απαιτητικοί για τις οικονομικές και ασφαλιστικές τους ανάγκες. Προσβλέπουν στην καλύτερη δυνατή συμβουλή και εξυπηρέτηση, γι’ αυτό το λόγο οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές οφείλουν να προσαρμοστούν στη διαφοροποιημένη ασφαλιστική κουλτούρα, εάν θέλουν να έχουν μέλλον σε αυτό τον χώρο.

Περιέγραψε μας μια περίπτωση με κάποιον πελάτη σου, που θα έλεγες ότι σε σημάδεψε σαν επαγγελματία!

Είχα συνάψει ένα Ασφαλιστήριο Ζωής σε έναν πελάτη που εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος είχε εκφράσει μεγάλη δυσπιστία αναφορικά με την πραγματική ανάγκη και χρησιμότητα ενός ασφαλιστηρίου ζωής. Εν τέλει τον έπεισα και του πρόσφερα ασφαλιστική κάλυψη και κάποια επιπρόσθετα ωφελήματα. Μετά από κάποια χρόνια αρρώστησε σοβαρά, μετέβη στην Αμερική για νοσηλεία, επέστρεψε στην Κύπρο για συνέχιση θεραπειών αλλά δυστυχώς απεβίωσε.

Όταν ήρθε η σύζυγός του στο γραφείο μου, με δάκρυα στα μάτια, με ευχαρίστησε και μου είπε ότι δε γνώριζε τι πραγματικά θα γινόταν αυτή και ο γιός της, ο οποίος σπούδαζε, και πώς θα ανταποκρινόταν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εάν δεν υπήρχε αυτό το συμβόλαιο. Αυτή η μέρα έμεινε χαραγμένη στην μνήμη μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Παναγιώτου: «Η πειθαρχία και το όραμα οδηγούν στην επιτυχία στον ασφαλιστικό κλάδο»

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η έννοια του επαγγέλματος αυτού ως λειτούργημα και η τεράστια αξία που μπορεί να έχει στη ζωή μιας οικογένειας.

Το να μπορείς μέσα από τη δουλειά σου να εξασφαλίζεις και ανακουφίζεις τις ζωές αυτών που μένουν πίσω, μετά από μια απώλεια αγαπημένου τους, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου και η μεγαλύτερη ικανοποίηση που προσφέρεις στον εαυτό σου.

Ποια η συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Είναι ένα επάγγελμα γεμάτο προκλήσεις και πολλές ανταμοιβές. Είναι ένας ιδιαίτερα δημιουργικός χώρος που μπορεί να αναπτυχθείς όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Είσαι ο «αφέντης» του εαυτού σου, προγραμματίζεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις, καθορίζεις τα εισοδήματα που εσύ επιθυμείς και νιώθεις συνεχώς ότι ασκείς ένα κοινωνικό λειτούργημα. Είναι αναμφισβήτητα ένα συναρπαστικό επάγγελμα που σε βοηθά να γνωρίζεις απίστευτους ανθρώπους και να εξελίσσεσαι συνεχώς.

Γνωρίστε καλύτερα τον Θάνο Λεωνίδα:

Πότε ξεκίνησες: 1999

Κλάδοι που ασχολείσαι: Ασφάλειες ζωής

Αγαπημένο Προϊόν: Ισόβιο ασφαλιστήριο ζωής

Επαγγελματίες που θαυμάζεις: VISHEN OWNER OF MIND VALLEY

Έδρα: Λευκωσία

Αγαπημένο Motto: «Ο Άνθρωπος μπορεί να πετύχει αυτό που ο Νους θεωρεί ακατόρθωτο».

Αγαπημένο Βιβλίο: Βecoming supernatural – Joe Dispenz και The power of now – Echard Tolle

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99489497

Διεύθυνση Γραφείου: CNP CYPRIALIFE,

15, Δημητρίου Καρατάσου 15,  1ος οροφος Anastasio Megaro, 2024 Strovolos – Nicosia

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.