1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο οίκος AM Best υποστηρίζει σταθερές προοπτικές για τον κλάδο ασφαλίσεων ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη στις μεταβιβάσεις συνταξιοδοτικού κινδύνου και τη θετική επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων στις αποδόσεις των επενδύσεων.

Τα προϊόντα που σχετίζονται με το συνταξιοδοτικό συνεχίζουν να οδηγούν σε σημαντική ανάπτυξη τον κλάδο ασφάλισης ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προϊόντα αυτά αναμένεται να αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των εσόδων του κλάδου το 2024.

Η αγορά συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων με καθορισμένες εισφορές (DC) παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, η οποία υποστηρίζεται από την αυτόματη εγγραφή των εργαζομένων και τους υψηλότερους μισθούς ως απάντηση στις πληθωριστικές πιέσεις.

Οι δραστηριότητες μεταφοράς συνταξιοδοτικού κινδύνου (PRT) παραμένουν μια κρίσιμη ροή εσόδων, που ενισχύεται από το ευνοϊκό περιβάλλον επιτοκίων.

Οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας έχουν βελτιώσει τον δείκτη χρηματοδότησης των συνταξιοδοτικών συστημάτων DB, καθιστώντας τις επιλογές μείωσης του κινδύνου πιο βιώσιμες για τους χορηγούς συνταξιοδοτικών συστημάτων.

Η AM Best σημειώνει ότι, ενώ η συσσώρευση των σχετικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων DB είναι περιορισμένη, επηρεάζοντας τη ζήτηση για λύσεις PRT, ο κορμός δυνητικών συναλλαγών PRT παραμένει ισχυρός.

Τα υψηλότερα επιτόκια επιτρέπουν στις ασφαλιστικές να μειώσουν την εξάρτησή τους από μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία, στηρίζοντας τα επενδυτικά κέρδη. Ωστόσο, η AM Best αναμένει ότι τα μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν ένα σημαντικό ποσοστό των επενδύσεων των ασφαλιστικών ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου, δεδομένου του μακροπρόθεσμου προφίλ υποχρεώσεων του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κεντρική Ευρώπη: Ξεπερνούν τα 2 δισ. οι ζημιές από πλημμύρες

Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Φερεγγυότητας του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να επιφέρει θετικές αλλαγές στον κλάδο. Αυτή περιλαμβάνει τη μείωση του περιθωρίου κινδύνου και αναθεωρήσεις του πλαισίου προσαρμογής της αντιστοίχισης, παρέχοντας κεφαλαιακή ελάφρυνση στις ασφαλιστικές σε μια ευρύτερη ομάδα επενδύσεων.

Η χρηματοδοτούμενη αντασφάλιση αναμένεται να παραμείνει κεντρικό εργαλείο για τον κλάδο ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη των συναλλαγών PRT. Αν και οικονομικά επωφελής, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένους πιστωτικούς κινδύνους και κινδύνους συγκέντρωσης.

Οι ασφαλιστικές πρέπει να διαχειρίζονται αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους μέσω τεχνικών όπως η διαφοροποίηση των αντασφαλιστικών ομάδων και η υπερκάλυψη των ανοιγμάτων.

Η AM Best υπογραμμίζει τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης και της προσοχής στις πρακτικές διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων για τον μετριασμό των πιθανών κανονιστικών κινδύνων που συνδέονται με την αντασφάλιση με χρηματοδότηση. Ο αυξανόμενος έλεγχος από τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως υπογραμμίζει την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης των κινδύνων στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.