1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Τι δεν καταλαβαίνουν οι άνδρες για τις γυναίκες και οι γυναίκες...

Τι δεν καταλαβαίνουν οι άνδρες για τις γυναίκες και οι γυναίκες για τους άνδρες

Τι δεν καταλαβαίνουν οι άνδρες για τις γυναίκες και οι γυναίκες για τους άνδρες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Υπάρχει μια διαδεδομένη ιδέα στην κουλτούρα μας ότι οι ομοιότητες είναι καλές για τις σχέσεις και οι διαφορές είναι πρόβλημα. Τα ζευγάρια συχνά πιστεύουν ότι τα προβλήματα στη σχέση τους οφείλονται στις διαφορές τους, όπως “Εγώ είμαι νυχτοπούλι, ενώ εκείνη προτιμά να κοιμάται νωρίς.”

Ο Dr. Avrum Weiss, ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπευτής και ομιλητής που γράφει για τις ζωές των ανδρών στις συντροφικές σχέσεις, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πάντα μου φαίνεται κάπως αστείο όταν δουλεύω με ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι στην ψυχοθεραπεία που νομίζει ότι τα διαφορετικά χόμπι ή συνήθειές τους είναι η αιτία των προβλημάτων τους. Δεν τους περνά ποτέ από το μυαλό ότι η διαφορά φύλου μπορεί να συμβάλλει. Οι άνδρες και οι γυναίκες μερικές φορές βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά, συμπεριφέρονται διαφορετικά και αισθάνονται διαφορετικά. Αυτές οι διαφορές είναι κυρίως μαθημένες και όχι έμφυτες, αλλά είναι ουσιαστικές.»

Τα προβλήματα στα ζευγάρια συχνά δεν προέρχονται τόσο από τις διαφορές τους. Συνήθως προέρχονται από το ότι οι άνδρες υποθέτουν πως οι γυναίκες είναι όπως οι άνδρες και οι γυναίκες υποθέτουν πως οι άνδρες είναι όπως οι γυναίκες. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Τα ζευγάρια συχνά προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα προσέχοντας τα λόγια τους ή μαθαίνοντας να “καθρεφτίζουν” ο ένας τον άλλον όταν μιλούν. Αυτές οι στρατηγικές μπορεί να απογοητεύσουν και να εκνευρίσουν τα ζευγάρια επειδή αντιμετωπίζουν μόνο επιφανειακές παρεξηγήσεις και δεν φτάνουν στις βαθιά ριζωμένες παρανοήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ψυχολογία των ανθρώπων που αγοράζουν ασφάλεια και ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν για τους άνδρες είναι το πώς μερικές φορές μπορεί εκείνοι να φοβούνται τις γυναίκες σε στενές σχέσεις. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν για τις γυναίκες είναι ότι οι περισσότερες από τις ενέργειες των γυναικών στη σχέση αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειές τους να πλησιάσουν και να αισθανθούν πιο συνδεδεμένες.

Είναι αντίθετο στη λογική να σκεφτόμαστε ότι κάποιοι άνδρες φοβούνται τις γυναίκες. Από τι φοβούνται οι άνδρες;

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Οι άνδρες συχνά φοβούνται να κυριαρχηθούν και να ελεγχθούν από τις γυναίκες. Οι άνδρες μπορεί να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον ότι ελέγχονται από μια γυναίκα ή, πιο συγκεκριμένα, από την ανάγκη τους για μια γυναίκα.

Συχνά φοβούνται ότι είναι ανεπαρκείς συναισθηματικά, διαπροσωπικά και σεξουαλικά.

Είναι στερεοτυπικά αυτοκεντρικοί εραστές, αλλά σε έρευνες οι άνδρες λένε ότι το να ικανοποιούν τη σύντροφό τους είναι το πιο σημαντικό. Το να ικανοποιούν τη σύντροφό τους δεν είναι μόνο μια έκφραση γενναιοδωρίας αλλά και μια ένδειξη της ισχυρής ανάγκης των ανδρών να επιβεβαιώνονται μέσω του σεξ. Όπως λέει το παλιό ρητό, “Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται αγαπημένες για να κάνουν σεξ. Οι άνδρες χρειάζονται να κάνουν σεξ για να αισθανθούν αγαπημένοι.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ψυχολογία πωλήσεων: Η επιστήμη πίσω από την επιτυχία των πωλήσεων

Οι άνδρες συχνά φοβούνται την εγκατάλειψη. Μερικοί άνδρες είναι φυσιολογικά πιο ανήσυχοι στη σύγκρουση στις στενές σχέσεις από ό,τι οι γυναίκες, και τους παίρνει περισσότερο χρόνο να αναρρώσουν γιατί, βαθιά μέσα τους, συχνά φοβούνται ότι η σύντροφός τους θα τους αφήσει. Αυτός είναι ο λόγος που, μετά από έναν χωρισμό, μερικοί άνδρες αισθάνονται μια επείγουσα ανάγκη να βρουν μια νέα σύντροφο.

Σε κάποιες σχέσεις, οι γυναίκες συχνά αισθάνονται δυσαρεστημένες με το επίπεδο οικειότητας στη σχέση τους και πλησιάζουν το σύντροφό τους με τις ιδέες τους για το πώς να έρθουν πιο κοντά, όπως “Πρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί” ή “Θα ήθελα να ανοίγεσαι και να μου λες περισσότερα για το τι συμβαίνει μαζί σου.” Το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες διδάσκονται να αισθάνονται υπεύθυνοι για τις γυναίκες, οπότε κάθε φορά που μια γυναίκα εκφράζει οποιουδήποτε είδους δυσαρέσκεια, οι άνδρες συχνά το ακούνε ως κριτική, ως κατηγορία για την ανεπάρκειά τους ως άνδρες. Διόλου περίεργο που οι άνδρες συχνά αντιδρούν αποσυρόμενοι για να προστατευτούν. Οι γυναίκες συχνά ερμηνεύουν την απόσυρση των ανδρών ως ένδειξη έλλειψης ενδιαφέροντος για να είναι κοντά, οπότε γίνονται πιο συναισθηματικές και κυνηγούν το σύντροφό τους περισσότερο, κάτι που, φυσικά, οδηγεί τους άνδρες να αποσυρθούν ακόμη περισσότερο, μέχρι που το ζευγάρι παγιδεύεται σε ένα κλιμακούμενο μοτίβο που αφήνει τον καθένα να αισθάνεται απογοητευμένος και μόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  7 Tips για καλύτερη προσαρμογή στη δουλειά μετά τις διακοπές

Τα ζευγάρια μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το μοτίβο και να φτάσουν σε μια πολύ βαθύτερη και πιο ικανοποιητική κατανόηση ο ένας για τον άλλο, αν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Για τις γυναίκες, η κατανόηση ότι ο σύντροφός τους δεν αποσύρεται λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, αλλά επειδή φοβάται ότι θα κάνει λάθος μαζί τους, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη σχέση.

Οι άνδρες μπορούν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί αντιστεκόμενοι στον πειρασμό να αποσυρθούν και μαθαίνοντας πώς να παραμένουν συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τη σύντροφό τους και να συζητούν τα θέματα. Για να μάθουν να μην χρησιμοποιούν την απόσυρση ως άμυνα, οι άνδρες πρέπει να μάθουν να γίνονται πιο άνετοι με τη σύγκρουση στις σχέσεις τους και να βλέπουν τη σύγκρουση ως ευκαιρία για σύνδεση και όχι ως απειλή, ώστε ο φόβος τους για τη σύγκρουση να μην ενεργοποιεί τους φόβους τους για εγκατάλειψη και τους οδηγεί στην απόσυρση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.