1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. 10 tips για ασφαλές καλοκαιρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο

10 tips για ασφαλές καλοκαιρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο

10 tips για ασφαλές καλοκαιρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ετοιμάζεσαι για καλοκαιρινές διακοπές με το αυτοκίνητό σου; Εάν ναι, τότε μάθε πώς θα ταξιδέψεις παντού με ασφάλεια με αυτά τα 10 χρήσιμα και εύκολα tips!

Είτε σε νησί, είτε σε ηπειρωτικό προορισμό, το αυτοκίνητό σου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρότι μπορεί να παίρνεις άριστα ως οδηγός, αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Ορίστε λοιπόν 10 tips από εμάς για να κάνεις ασφαλέστερο το κάθε σου ταξίδι:

1.    Ξεκίνα ξεκούραστος

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για κάθε οδηγό. Προγραμμάτισε το ταξίδι σου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις συμπληρώσει ένα 8ωρο ύπνου για να έχεις γεμάτες μπαταρίες και εξαιρετικά αντανακλαστικά.

2.    Βγάλε πρόγραμμα διαδρομής

Αντί να ψάχνεις τον χάρτη στη διαδρομή και να χάνεις χρόνο σε στάσεις για να καταλάβεις που πας, κάνε προεργασία. Το Google Maps σου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις από πριν μία διαδρομή, αλλά και να τοποθετήσεις pins σε σημεία που θα ήθελες να σταματήσεις.

3.    Φόρτωσε σωστά το όχημα

Απέφυγε να πετάξεις απλά τα πράγματα μέσα γιατί δεν κάνεις σωστή δουλειά έτσι. Οργάνωσε τις βαλίτσες στο πορτ μπαγκάζ ώστε να μεγιστοποιήσεις τον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος.

4.    Απόφυγε τη σχάρα

Η σχάρα αυτοκινήτου δεν είναι και η καλύτερη πρακτική. Προτίμησε μία πιστοποιημένη μπαγκαζιέρα οροφής, η οποία προσφέρει ασφάλεια, αλλά και αεροδυναμική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τις 30.864 έφτασαν οι πωλήσεις οχημάτων μέχρι τώρα

5.    Κάνε μηχανικό έλεγχο

Πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι φροντίζουμε να κάνουμε μία επίσκεψη στο συνεργείο. Εκεί ελέγχουμε λάδια, αντιψυκτικό και υγρά φρένων. Αν κάτι δεν πάει καλά, τώρα είναι η ευκαιρία να το επισκευάσεις για να μην έχεις πρόβλημα στο ταξίδι σου.

6.    Τσέκαρε και τα ελαστικά

Αν έχουν φθαρεί μη διστάσεις να τα αλλάξεις πριν τις διακοπές σου. Οι μεγάλες διαδρομές απαιτούν ασφάλεια και τα νέα ελαστικά θα σου δώσουν τα ιδανικά κρατήματα. Αν δεν έχουν πρόβλημα, τότε έλεγξε την πίεσή τους και φρόντισε να αφήσεις περιθώριο καθώς το αυτοκίνητο θα έχει επιπλέον βάρος στο ταξίδι.

7.    Κάνε έλεγχο στον εξοπλισμό

Στο όχημά σου πρέπει να υπάρχει τρίγωνοφαρμακείο και πυροσβεστήρας. Φρόντισε για τα δύο τελευταία να κάνεις έλεγχο στις ημερομηνίες λήξης.

8.    Πάρε και δεύτερο κλειδί

Υπάρχει το ενδεχόμενο είτε να χάσεις τα κλειδιά σου, είτε να τα ξεχάσεις μέσα στο όχημα. Για να μην μείνεις χωρίς όχημα από ένα λάθος, φρόντισε να έχεις μαζί σου εφεδρικά κλειδιά, τα οποία θα είναι σε ασφαλές σημείο στο δωμάτιο που μένεις.

9.    Προστατέψου από τον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να γίνει εξαιρετικά κουραστικός. Φρόντισε όλοι οι επιβάτες να έχουν τα γυαλιά ηλίου τους και εσύ να φοράς αντηλιακό για να μην καείς. Αν υπάρχουν παιδιά, μπορείς να τοποθετήσεις ειδικές μεμβράνες ή καλύμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων δε διαθέτουν πλέον ρεζέρβα

10. Φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα έγγραφα

Τέλος, ποτέ μην ξεχάσεις το τσαντάκι με τα έγγραφα τα οποία πρέπει να είναι και επικαιροποιημένα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δίπλωμαάδεια κυκλοφορίαςβεβαίωση πληρωμής τελών κυκλοφορίαςΚΤΕΟκάρτα καυσαερίων και το συμβόλαιο ασφάλειας του αυτοκινήτου

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!