1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 3 διεθνώς κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου συζητούν για το μέλλον της...

3 διεθνώς κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου συζητούν για το μέλλον της ασφάλισης

3 διεθνώς κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου συζητούν για το μέλλον της ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

H σημασία της ασφάλισης και αντασφάλισης σύμφωνα με τον John Neal, Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) των Lloyd’s, σχετίζεται με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την παροχή οικονομικής προστασίας και τη δημιουργία δημοσίων και ιδιωτικών συνεργασιών.

Σε αυτό άρθρο σας μεταφέρουμε τα σχόλια που έγιναν στο διαδικτυακό σεμινάριο SCOR Live Sessions – The (re)insurer of tomorrow, όπου συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής αντασφαλιστικής εταιρείας SCOR, Thierry Léger, και η Françoise Gilles.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι τρεις έμπειροι επαγγελματίες της βιομηχανίας ασφάλισης και αντασφάλισης συζήτησαν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τις εταιρείες σε έναν όλο και πιο σύνθετο και μεταβαλλόμενο κόσμο.

Όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τι σημαίνει να είσαι ασφαλιστής του μέλλοντος, ο Neal είπε πρώτος: «Η ασφάλιση και η αντασφάλιση αφορούν την παροχή εμπιστοσύνης και οικονομικής προστασίας στον ισολογισμό του πελάτη. Πρέπει να εξηγούμε την αξία της μεταφοράς κινδύνου σε εμάς.

«Ένας δεύτερος τομέας είναι η διαχείριση κεφαλαίων. Ένα τέταρτο των χρημάτων στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι στην ασφάλιση, περίπου 30 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να επενδύσουμε αυτά τα κεφάλαια για αλλαγές ή μεταβάσεις, κάτι πολύ σημαντικό.»

Ο Neal τόνισε επίσης τη σημασία των δημοσίων και ιδιωτικών συνεργασιών: «Οι κυβερνήσεις χρειάζονται εμπιστοσύνη για να επενδύσουν μακροπρόθεσμα εκεί που θέλουμε να οδηγήσουμε τον κόσμο. Μπορούμε να στηρίξουμε τις κυβερνήσεις παρέχοντας οικονομική υποστήριξη, σε περίπτωση διαταραχών, όπως μια νέα βιομηχανική νόσος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλλάζουν τακτική οι Lloyd's στην αντιμετώπιση κακών συμπεριφορών

Η Gilles, από την πλευρά της, ανέφερε: «Στην AXA πιστεύουμε ότι το μέλλον δεν πρέπει να είναι κίνδυνος. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε πρόληψη και συνεργασία. Συνεργασία, διότι δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας – είτε είναι κυβέρνηση, είτε αντασφαλιστής, είτε ασφαλιστής, πρέπει να συνεργαστούμε, και να αποτρέψουμε τους κινδύνους, ώστε να κρατήσουμε τον κόσμο όσο πιο ασφαλίσιμο γίνεται.»

Τέλος, ο Léger πρόσθεσε: «Στη SCOR, θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με τους πελάτες μας για να προσφέρουμε λύσεις στους πελάτες τους. Στόχος μου είναι η SCOR να γίνει ένας χώρος όπου οι άνθρωποι αγαπούν να εργάζονται. Ένα μέρος που βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού κόσμου, όπου μπορείς να εργαστείς πάνω σε παγκόσμια προβλήματα με σπουδαίους ανθρώπους, προσφέροντας έτσι ελκυστικά εργασιακά περιβάλλοντα.»

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.