1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. 3 Viral βίντεο που ξεχωρίσαμε στο TikTok για την ασφάλιση –...

3 Viral βίντεο που ξεχωρίσαμε στο TikTok για την ασφάλιση – Πρωταγωνιστές 3 Κύπριοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

3 Viral βίντεο που ξεχωρίσαμε στο TikTok για την ασφάλιση – Πρωταγωνιστές 3 Κύπριοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα Social Media έχουν σήμερα κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο και αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν εξαίρεση στη χώρα μας. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρχαν στην Κύπρο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 1.10 εκατομμύρια χρήστες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 87,6% του πληθυσμού.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι ο μέσος όρος που ξοδεύει καθημερινά στο κινητό του τηλέφωνο ο μέσος Κύπριος είναι περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά​ ενώ το 90.9% του πληθυσμού της Κύπρου, δηλαδή 1.14 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα κορυφαία ΜΚΔ στην Κύπρο

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πιο κάτω βλέπουμε τους χρήστες των Κοινωνικών Δικτύων.

  • Facebook: 789.8 χιλιάδες χρήστες, 62.9% του συνολικού πληθυσμού.
  • Instagram: 722.9 χιλιάδες χρήστες, 57.6% του συνολικού πληθυσμού.
  • Facebook Messenger: 669.7 χιλιάδες χρήστες,53.3% του συνολικού πληθυσμού.
  • LinkedIn: 410 χιλιάδες χρήστες, 32.6% του συνολικού πληθυσμού.
  • Twitter/X: 410 χιλιάδες χρήστες, 22.3% του συνολικού πληθυσμού​ ​.

Το TikTok

Παρότι το TikTok δεν συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη έρευνα, είναι ξεκάθαρο και εμφανές ότι έχει κερδίσει επίσης σημαντικό αριθμό χρηστών.

Το TikTok που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στα Social Media, γνωρίζει πλέον απήχηση σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί ίσως τον βασιλιά του Βίντεο περιεχομένου.

Το Βίντεο Περιεχόμενο

Κάθε επαγγελματίας που θέλει να ξεχωρίσει, να κτίσει εμπιστοσύνη με τους πελάτες και το κοινό του, έχει σήμερα μία μοναδική ευκαιρία. Αυτή δεν είναι άλλη από τη δημιουργία βίντεο περιεχομένου.

Ειδικότερα, σε έναν κλάδο όπως ο ασφαλιστικός, με βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα και με υπηρεσίες που βασίζονται στην προστασία, μέσα από την παραγωγή βίντεο περιεχομένου οι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν την αξία της ασφάλισης σε περισσότερο κόσμο και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γίνε και εσύ μέλος στο ευρετήριο μας! Είναι ΔΩΡΕΑΝ

3 Viral Βίντεο

Για να πάμε στο κυρίως θέμα του άρθρου μας, σήμερα σας έχουμε τρία βίντεο που δημιούργησαν επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και γνώρισαν μεγάλη απήχηση … ή όπως λέμε έγιναν Viral.

#1 Nimela Insurance και Φειδίας Παπανικολάου

    Ο Φειδίας Παπανικολάου ήταν ίσως ο πρώτος Ασφαλιστικός Σύμβουλος που ξεκίνησε να μοιράζεται στην πλατφόρμα του TikTok χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλιση, με αρκετά από τα βίντεο του να τραβάνε την προσοχή.

    Το βίντεο του με τις περισσότερες προβολές ανέβηκε στην πλατφόρμα τον περασμένο Ιούλιο και είχε θέμα την συνταξιοδότηση. Το βίντεο ήταν ένα απόσπασμα από την παρουσία του Φειδία στην εκπομπή Insurance Talks όπου μιλήσαμε για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα.

    Στο βίντεο αυτό ο Φειδίας εξέφρασε την άποψη ότι η ηλικία συνταξιοδότησης πρέπει να είναι μία καθαρά προσωπική επιλογή για τον καθένα, τονίζοντας ότι προϋπόθεση για αυτό είναι ο έγκαιρος συνταξιοδοτικός σχεδιασμός.

    Το συγκεκριμένο βίντεο άγγιξε τις 90,000 προβολές, περισσότερα από 800 like και δεκάδες σχόλια.

    Μπορείτε να δείτε το βίντεο πιο κάτω.

    @nimelainsurance Μπορούμε να βγούμε στη σύνταξη όποτε θέλουμε; Ο Phedias Papanicolaou φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Insurance Talks του @cyinsurancenews ♬ πρωτότυπος ήχος – Nimela Insurance

    # Μύρια Μενελάου

    Στη δεύτερη θέση συναντάμε μία επαγγελματία σύμβουλο που ξεκίνησε πρόσφατα το ταξίδι της στο TikTok. Η Μύρια Μενελάου, μετράει 3 χρόνια στο επάγγελμα και έχει στόχο με τα βίντεο της να αφυπνίσει τον κοινό για θέματα που αφορούν την ασφάλιση.

    Στο μόλις δεύτερο βίντεο που έβαλε στην πλατφόρμα, κατάφερε να ξεπεράσει τις 57,000 προβολές, τα 900 like ενώ εκατοντάδες κόσμος μοιράστηκε ή αποθήκευσε το συγκεκριμένο βίντεο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

    Στο βίντεο αυτό, με ένα παράδειγμα που ιντρικάρει, η Μύρια αναφέρετε στην προστασία του πιο σημαντικού ίσως περιουσιακού μας στοιχείου, του εισοδήματος μας. Με μία σύγκριση με την αξία του σπιτιού, η Μύρια έδωσε το μήνυμα ότι ο μέσος άνθρωπος θα παράξει περισσότερο εισόδημα στη ζωή του απ΄ότι η αξία του σπιτιού του και γι αυτό πρέπει να φροντίσει να το έχει προστατέψει.

    Μπορείτε να δείτε το βίντεο πιο κάτω.

    @miriamenelaou Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τον Ασφαλιστικό σας Σχεδιασμό! Μύρια Μενελάου – Ασφαλιστική Σύμβουλος #insuranceconsultant#newreel#miriamenelaou#cyprialife#cnp#newvideo#insurance ♬ πρωτότυπος ήχος – Miria_InsuranceConsultant

    # Κατερίνα Παυλίδου

    Τέλος στην Τρίτη θέση των πιο Viral βίντεο του TikTok, συναντάμε την Κατερίνα Παυλίδου. Η Κατερίνα που ήταν επίσης από τις πρώτες που ξεκίνησαν τα βιντεάκια στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, δίνει μεγάλη σημασία στον χρηματοοικονομικό εγγραματισμό του κοινού και μοιράζεται έτσι βιντεάκια τόσο για την ασφάλιση αλλά και για τη διαχείριση των οικονομικών μας.

    Στο πιο Viral της βίντεο, η Κατερίνα μοιράστηκε με το κοινό της έναν χρήσιμο κανόνα για τη διαχείριση των οικονομικών μας. Πρόκειται για τον κανόνα 50-30-20 που αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να προγραμματίσει κάποιος τα οικονομικά του.

    Αφορά τον μηνιαίο μας προϋπολογισμό και λέει ότι το 50% των εσόδων μας πρέπει να πηγαίνει στις βασικές μας ανάγκες όπως στέγη, φαγητό λογαριασμοί. Ακολούθως το 30% του προϋπολογισμού μας μπορούμε να το ξοδεύουμε σε πράγματα που επιθυμούμε, όπως ταξίδια και διασκέδαση. Τέλος το 20% θα πρέπει να επενδύεται ή να αποταμιεύεται για τις μελλοντικές μας ανάγκες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η διαχείριση των Social Media έγινε πιο εύκολη και οικονομική – Η νέα υπηρεσία του Insurance Media Lab

    Το βίντεο άγγιξε τις 28,000 προβολές ενώ εκατοντάδες κόσμου πάτησε την καρδούλα, αποθήκευσε ή μοιράστηκε το βίντεο.

    Δείτε το βίντεο πιο κάτω.

    @pavlidouk.insurance Εσύ γνωρίζεις τον κανόνα 50 – 30 – 20; Πάμε να δούμε τι λέει! #FinancialPlanning #budgeting ##insuranceadvisors ♬ original sound – Katerina Pavlidou | Insurance

    Πως να ξεκινήσει να κάνεις και εσύ τα δικά σου βίντεο

    Για όσους Επαγγελματίες της Ασφάλισης θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή βιντεο περιεχομένου, ευτυχώς υπάρχει το Insurance Media Lab, ένα Digital Marketing Agency που είναι αφοσιωμένο στην επιτυχία των επαγγελματιών του κλάδου.

    Με βαθιά γνώση τόσο της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας αλλά και των τεχνικών που μπορούν να κάνουν ένα βίντεο πετυχημένο, το Insurance Media Lab, μπορεί να είναι ο σύμμαχός σας στον κόσμο του TikTok.

    Το agency μπορεί να αναλάβει ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής ενός βίντεο, από την ιδέα, στο κείμενο και το γύρισμα μέχρι το μοντάζ και τη δημοσιεύση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

    Το Insurance Media Lab προσφέρει τόσο πακέτα ολοκληρωμένης διαχείρισης των Social Media σας, αλλά και πακέτα παραγωγής σύντομων βίντεο.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Insurance Media Lab και να επικοινωνήσετε μαζί τους εδώ.

    Ακόμη για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με πιο απλά βήματα, έχει λανσάρει πρόσφατα την υπηρεσία DIY Social Media Kits, μέσα από την οποία μπορούν οι επαγγελματίες να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικά σχεδιασμένο περιεχόμενο με την σφραγίδα του Insurance Media Lab, σε προσιτή τιμή και με τον επαγγελματία να έχει τον απόλυτο έλεγχο των λογαριασμών του.

    Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την νέα υπηρεσία και να κλείσετε το δικό σας πακέτο εδώ.

    Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

    Cyprus Insurance News Team

    Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.