1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. 3+1 τρόποι να ενισχύσεις τις γνώσεις σου για τα Social Media

3+1 τρόποι να ενισχύσεις τις γνώσεις σου για τα Social Media

3+1 τρόποι να ενισχύσεις τις γνώσεις σου για τα Social Media
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην εποχή που ζούμε, τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ή τα Social Media όπως τα λέμε συνήθως, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής.

Ειδικά για τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους, η εξειδίκευση στον τομέα αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα που θα τους ξεχωρίσει τόσο στην αγορά γενικότερα όσο και στα μάτια των πελατών τους.

Η γνώση και η κατανόηση των Social Media αποτελεί σήμερα μία απαραίτητη δεξιότητα για κάθε επαγγελματία είτε θέλει να αναπτύξει το προσωπικό του Brand είτε να ενισχύσει την εικόνα της επιχείρησης του.

Μέσα από την επικοινωνία μας με δεκάδες ασφαλιστικούς συμβούλους και άλλους επαγγελματίες έχουμε δει ότι τους ανησυχούν 3 βασικά πράγματα όσον αφορά την παρουσία τους στα Social Media.

1.        Πως να ξεκινήσω – Μία συνηθισμένη απορία είναι πως ξεκινάμε στα Social Media, ακούμε και βλέπουμε τόσα πολλά καθημερινά που στο μυαλό μας μπορεί να κάνουν τον κόσμο αυτό περίπλοκο.

2.        Να τα κάνω μόνος μου ή να προσλάβω κάποιον επαγγελματία; – Πολύ εύλογη απορία που έχουν πολλοί επαγγελματίες στα πρώτα τους βήματα.

3.        Τι αποτέλεσμα θα έχει η παρουσία μου στα Social Media – Θα αξίζει τον κόπο και το κόστος ή θα είναι κάτι χωρίς αποτέλεσμα;

Επειδή η γνώση σε κάθε πεδίο της επαγγελματικής μας πορείας είναι θεμελιώδης, το πρώτο βήμα είναι να ενισχύσουμε τι γνώσεις μας γύρω από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η διαχείριση των Social Media έγινε πιο εύκολη και οικονομική – Η νέα υπηρεσία του Insurance Media Lab

Πιο κάτω αναλύουμε τέσσερις αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσει ένας επαγγελματίας τις γνώσεις του στον τομέα του Marketing, της επικοινωνίας και των Social Media ενώ στο τέλος σου έχουμε ένα δωρεάν event που είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις στον κόσμο αυτό.

1.        Παρακολούθηση Online Σεμιναρίων σε Πλατφόρμες

Ένας από τους πιο άμεσους και ευέλικτους τρόπους για να αποκτήσεις γνώσεις για τα social media είναι η παρακολούθηση online σεμιναρίων. Η έκρηξη του διαδικτύου έφερε στο προσκήνιο πλατφόρμες όπως το Udemy, το Coursera, και το LinkedIn Learning οι οποίες προσφέρουν πληθώρα μαθημάτων σε διάφορα επίπεδα.

Μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με το marketing και τα social media, όπως στρατηγικές περιεχομένου, διαχείριση διαφημιστικών καμπανιών, και ανάλυση δεδομένων.

Αυτά τα σεμινάρια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για ασφαλιστικούς συμβούλους που έχουν περιορισμένο χρόνο και αναζητούν προγράμματα που μπορούν να προσαρμόσουν στον καθημερινό τους ρυθμό. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να μελετάς με τον δικό σου ρυθμό, ενώ συχνά οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί στον τομέα τους και προσφέρουν πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

2.        Διάβασμα Βιβλίων Σχετικά με το Marketing

Το διάβασμα βιβλίων είναι ένας παραδοσιακός αλλά εξαιρετικά αποδοτικός τρόπος να εμβαθύνεις στις γνώσεις σου για το marketing και τα social media. Υπάρχουν πολλά βιβλία που προσφέρουν εις βάθος ανάλυση των στρατηγικών marketing, όπως το “Jab, Jab, Jab, Right Hook” του Gary Vaynerchuk και το “Αυτό είναι το Marketing” του Seth Godin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα 3 Πιο Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουν οι Επαγγελματίες στα Social Media

Τα βιβλία αυτά μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και παραδείγματα που μπορείς να εφαρμόσεις στη δική σου επαγγελματική πρακτική. H ανάγνωση βιβλίων σού δίνει την ευκαιρία να αναλύσεις τις έννοιες σε βάθος και να κατανοήσεις τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές που μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική επιτυχία.

3.        Παρακολούθηση Βίντεο στο YouTube

Το YouTube είναι μια ανεξάντλητη πηγή δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού που μπορείς να αξιοποιήσεις για να ενισχύσεις τις γνώσεις σου περί social media. Υπάρχουν αμέτρητα κανάλια που προσφέρουν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και πρακτικές στον χώρο του marketing. Από tutorials για τη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων μέχρι στρατηγικές ανάλυσης της απόδοσης των καμπανιών, το YouTube είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείς να μάθεις πολλά, όποτε και όπου σε βολεύει.

Η παρακολούθηση βίντεο μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για όσους μαθαίνουν καλύτερα οπτικά ή επιθυμούν σύντομες και στοχευμένες οδηγίες. Επιπλέον, πολλές φορές τα σχόλια κάτω από τα βίντεο περιέχουν συζητήσεις και απόψεις που μπορεί να προσθέσουν επιπλέον αξία στη μάθησή σου.

4.        Συμμετοχή στα Προγράμματα Εκπαίδευσης του Student Life Academy

Για όσους τώρα θέλουν κάτι πιο εξειδικευμένο με περισσότερη καθοδήγηση, Το Student Life Academy προσφέρει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα Social Media και στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η διαχείριση των Social Media έγινε πιο εύκολη και οικονομική – Η νέα υπηρεσία του Insurance Media Lab

Τα προγράμματα της ακαδημίας του Student Life είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην επαγγελματική σου ζωή ενώ ένα μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι ότι πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να έχουν την άμεση καθοδήγηση των Coaches της ακαδημίας.

Δήλωσε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο Social Media Freelancer Summit μέχρι 31/8

Για όσους θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τα Social Media, το Student Life Academy διοργανώνει στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα πολύ ενδιαφέρον event.

Το Social Media Freelancer Summit, απευθύνεται τόσο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα Social Media αλλά και για όσους επαγγελματίες επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους.

Πρόκειται για ένα 4ήμερο event, με το βασικό του μέρος να είναι εντελώς δωρεάν για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την κοινότητα του Student Life Academy η τέταρτη μέρα είναι must.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!