1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 4 δισεκατομμύρια η ζημία της AIG!

4 δισεκατομμύρια η ζημία της AIG!

4 δισεκατομμύρια η ζημία της AIG!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία AIG ανακοίνωσε καθαρή ζημία ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ως αποτέλεσμα της αποενοποίησης της Corebridge, με τις εκχωρούμενες δραστηριότητες να πλήττουν τις επιδόσεις των γενικών ασφαλίσεων (GI).

Η AIG εξηγεί ότι αναγνώρισε ζημία 4,7 δισ. δολαρίων ως αποτέλεσμα της αποενοποίησης της Corebridge, η οποία καθοδηγείται από κέρδος 2,5 δισ. δολαρίων από τα διατηρηθέντα περιουσιακά στοιχεία της Corebridge, το οποίο αντισταθμίστηκε από την αναγνώριση συσσωρευμένων λοιπών συνολικών ζημιών 7,2 δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα έσοδα μετά από φόρους ανήλθαν σε 775 εκατ. δολάρια για το β’ τρίμηνο του ’24 σε σύγκριση με 777 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω των υψηλότερων καθαρών εσόδων από επενδύσεις στην GI και των ισχυρότερων αποτελεσμάτων στις λοιπές δραστηριότητες, τα οποία αντισταθμίστηκαν από τη μείωση των ασφαλιστικών εσόδων και την αύξηση των ζημιών από καταστροφές σε ετήσια βάση.

Στον τομέα της GI, οι εκποιήσεις του 2023 είχαν αντίκτυπο στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, οδηγώντας σε μείωση των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (NPW) κατά 8% στα 6,9 δισ. δολάρια, αν και σε συγκρίσιμη βάση τα NPW αυξήθηκαν κατά 7%, με σταθερή αύξηση 8% στις Παγκόσμιες Εμπορικές Γραμμές. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση σε 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δραστηριότητες GI του ασφαλιστή απέφεραν κέρδη από την ανάληψη ασφαλίσεων ύψους $430 εκατ. το β’ τρίμηνο του ’24, μείωση 28% σε ετήσια βάση, καθώς τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους περιλάμβαναν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων που εκποιήθηκαν μεταγενέστερα, αλλά αύξηση 2% σε συγκρίσιμη βάση.

Η απόδοση του underwriting επλήγη επίσης από τις υψηλότερες ζημιές από καταστροφές, οι οποίες ανήλθαν σε 325 εκατ. δολάρια το β’ τρίμηνο του ’24, εκ των οποίων 156 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική, που οφείλονται κυρίως σε συγκινησιακές καταιγίδες στις ΗΠΑ, και 169 εκατ. δολάρια στο Διεθνές, με τη μεγαλύτερη ζημιά από τις βροχές στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, η AIG κατέγραψε ευνοϊκή εξέλιξη προηγούμενων ετών, μετά από αντασφάλιση, ύψους 79 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο, λόγω αναθεώρησης αποθεμάτων.

Ο συνδυασμένος δείκτης GI αυξήθηκε κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 92,5% το β’ τρίμηνο του ’24, καθώς ο δείκτης ζημιών αυξήθηκε στο 61% λόγω της υψηλότερης ετήσιας επίπτωσης από τα καταστροφικά γεγονότα.

Τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις του τομέα αυξήθηκαν κατά 3% σε 746 εκατ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα προ φόρων έσοδα μειώθηκαν κατά 11% σε 1,2 δισ. δολάρια ως αποτέλεσμα των εκποιήσεων του 2023, αλλά στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά 7% σε συγκρίσιμη βάση.

Περνώντας στις λοιπές δραστηριότητες της AIG, και τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 171% στα 141 εκατ. δολάρια, καθώς η προσαρμοσμένη ζημία προ φόρων βελτιώθηκε κατά 120 εκατ. δολάρια από το προηγούμενο τρίμηνο σε ζημία 158 εκατ. δολαρίων.

Το συνολικό καθαρό εισόδημα από επενδύσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ανήλθε σε 990 εκατ. δολάρια για την AIG, σημειώνοντας αύξηση 18% από 837 εκατ. δολάρια το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο Peter Zaffino, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG, σχολίασε: “Η AIG είναι μια εταιρεία που έχει να επιδείξει μια πολύ καλή εικόνα για την πορεία της: “Η AIG είχε ένα εξαιρετικό δεύτερο τρίμηνο και πέτυχε καταπληκτικά αποτελέσματα αναδοχής σε όλες τις δραστηριότητές μας. Το τρίμηνο σηματοδότησε ένα από τα πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην ιστορία της AIG με την αποενοποίηση της Corebridge, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2020 και προώθησε σημαντικά την πολυετή στρατηγική μας για να τοποθετήσουμε την AIG για το μέλλον.

“Τα βασικά θεμελιώδη μεγέθη ήταν εξαιρετικά σε ένα τρίμηνο που περιλάμβανε την πολύπλοκη λογιστική αντιμετώπιση της αποενοποίησης μαζί με τις εκποιήσεις του προηγούμενου έτους. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεχιζόμενη βελτίωση των εσόδων μας από αναδοχές, το ρεκόρ νέων εργασιών Commercial Lines ύψους 1,3 δισ. δολαρίων και την πολύ ισχυρή διατήρηση. Τα προσαρμοσμένα έσοδα μετά από φόρους ανά απομειωμένη μετοχή του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 1,16 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9% σε ετήσια βάση ή 38% σε συγκρίσιμη βάση.

“Στο πλαίσιο ενός ολοένα και πιο αβέβαιου παγκόσμιου περιβάλλοντος κινδύνου, η AIG πέτυχε βιώσιμη αύξηση των κερδών της χάρη στην εστίασή μας στην αριστεία του underwriting και τη συνεχή πειθαρχία στα έξοδα. Ο συνδυασμένος δείκτης ατυχήματος του δεύτερου τριμήνου, όπως προσαρμόστηκε, του 87,6% βελτιώθηκε κατά 40 μονάδες βάσης σε σχέση με το προηγούμενο έτος ή κατά 170 μονάδες βάσης σε συγκρίσιμη βάση† με 180† μονάδες βάσης βελτίωσης στις Παγκόσμιες Εμπορικές Ασφαλίσεις και 130 μονάδες βάσης στις Παγκόσμιες Προσωπικές Ασφαλίσεις. Ο δείκτης ζημιών από καταστροφές ήταν 5,7 μονάδες για το δεύτερο τρίμηνο ή 3,8 μονάδες για το πρώτο εξάμηνο του έτους, βελτιωμένος κατά 20 μονάδες βάσης σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μια εξαιρετική επίδοση σε ένα δύσκολο περιβάλλον καταστροφών.

“Η επανατοποθέτηση του χαρτοφυλακίου ανάληψης ασφαλίσεων μας επέτρεψε να επιτύχουμε ανάπτυξη υψηλής ποιότητας τόσο στις αγορές των εισαγόμενων όσο και των μη εισαγόμενων ασφαλίσεων με πολλαπλά σημεία εισόδου για την αξιοποίηση κεφαλαίων προς τις πιο ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο σε όλο τον κόσμο. Αυτό το τρίμηνο, τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα Γενικών Ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 7% σε συγκρίσιμη βάση†. Οι Εμπορικές Γραμμές της Βόρειας Αμερικής πέτυχαν αύξηση 10%† με επέκταση σε όλους τους κύριους κλάδους εργασιών. Η Lexington Insurance, η πλατφόρμα μας Excess & Surplus, πέτυχε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το δεύτερο τρίμηνο και είχε το ισχυρότερο τρίμηνο νέων εργασιών από τότε που μετατοπίσαμε στρατηγικά την επιχείρηση το 2018. Οι Διεθνείς Εμπορικές Γραμμές σημείωσαν αύξηση 6%† με επέκταση σε όλες τις περιοχές. Η φυγή προς την ποιότητα σε ολόκληρο τον κλάδο οδηγεί σε αυξημένη δραστηριότητα υποβολής αιτήσεων προς την AIG, καθώς εμβαθύνουμε τις σχέσεις διανομής μας, επωφελούμαστε από τις ηγετικές θέσεις ανάληψης κινδύνων, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις προσφορές των προϊόντων μας και να παρέχουμε αυξημένη αξία για τους πελάτες.

“Συνεχίζουμε επίσης να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας για τη διαχείριση του κεφαλαίου, διατηρώντας παράλληλα ισχυρά κεφάλαια των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών και ρευστότητα της μητρικής εταιρείας. Εκτελέσαμε ενέργειες διαχείρισης κεφαλαίου ύψους σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2024, συμπεριλαμβανομένων 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξόφληση προνομιούχων μετοχών, 459 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπληρωμή χρέους, 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επαναγορά μετοχών και 511 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταβολή μερισμάτων. Ολοκληρώσαμε το τρίμηνο με έναν εξαιρετικό δείκτη συνολικού χρέους προς κεφάλαιο 18,1% μαζί με μητρική ρευστότητα ύψους 5,3 δισ. δολαρίων και έναν εξαιρετικά ισχυρό ισολογισμό.

“Μπαίνουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 με σημαντική δυναμική που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην αγορά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους για λογαριασμό των πελατών, των συνεργατών διανομής και των ενδιαφερόμενων μερών μας”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.