1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 5 Ασυνήθιστες καλύψεις στην Ασφάλεια Κατοικίας

5 Ασυνήθιστες καλύψεις στην Ασφάλεια Κατοικίας

5 Ασυνήθιστες καλύψεις στην Ασφάλεια Κατοικίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όταν σκέφτεστε ασφάλεια σπιτιού το μυαλό σας πηγαίνει σε κλοπές, φωτιά και φυσικές καταστροφές. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες καλύψεις που πολύ πιθανόν να μην έχετε ακούσει και ήρθε η ώρα να τις μάθετε!

Μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζουν παράξενες ή αχρείαστες, αλλά θα δείτε πόσο χρήσιμες είναι! Η τέταρτη στοιχηματίζουμε ότι είναι κάτι που δεν περιμένατε!

Φανταστείτε να έχει συμβεί ένα δυσάρεστο γεγονός στο σπίτι σας και να χρειαστείτε απομάκρυνση ερειπίων για να μπορέσετε να επιδιορθώσετε το κτίριο. Ή σκεφτείτε να έχετε αποθηκεύσει τρόφιμα στη μεγάλη σας κατάψυξη και να έχετε οργανώσει το νοικοκυριό σας σε προμήθειες για μήνες και τελικά να συμβεί η ζημιά και να αχρηστευθούν τα  πάντα!

Ναι, όσο απίθανο κι αν σας ακούγεται, υπάρχουν καλύψεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν η ατυχία χτυπήσει την πόρτα σας!

Όταν πρόκειται για την κάλυψη του σπιτιού μας, πολλές φορές τα αναπάντεχα σενάρια είναι αυτά που μας αιφνιδιάζουν!  Και εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι αυτές οι ασυνήθιστες καλύψεις, που ενώ μπορεί να μοιάζουν περιττές, μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες σε κρίσιμες καταστάσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 5 πιο ασυνήθιστες, αλλά εξαιρετικά χρήσιμες καλύψεις για το σπίτι!

#1 Απομάκρυνση ερειπίων

Όταν ένα σπίτι υποστεί σοβαρή ζημιά, είτε από πυρκαγιά, σεισμό, ή οποιαδήποτε άλλη καταστροφή, το κόστος αποκατάστασης μπορεί να είναι δυσβάσταχτο. Πέρα από την ίδια τη ζημιά, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η απομάκρυνση των ερειπίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο δωρεάν σεμινάριο από την SoEasy με θέμα την Μικροασφάλιση

Και φανταστείτε ενώ έχετε ήδη να αντιμετωπίσετε ένα σοκαριστικό γεγονός να πρέπει πρακτικά πρώτα να απομακρύνετε τα ερείπια. Σε πολλές περιπτώσεις, η απομάκρυνση συντριμμιών από ένα κατεστραμμένο κτίριο μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Η κάλυψη για την απομάκρυνση ερειπίων παίζει καθοριστικό ρόλο, καλύπτοντας το κόστος για να καθαριστεί ο χώρος από τα υπολείμματα. Έτσι, ο ασφαλισμένος μπορεί να προχωρήσει χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην αποκατάσταση του σπιτιού του.

#2 Θάνατος ασφαλισμένου προσώπου

Μπορεί να ακούγεται μακάβριο, αλλά τι συμβαίνει αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο ασφαλισμένος, πεθάνει ξαφνικά; Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας παρέχουν κάλυψη για τη διαχείριση και συνέχιση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε αυτήν την περίπτωση. Η κάλυψη αυτή εξασφαλίζει ότι το σπίτι θα παραμείνει ασφαλισμένο ακόμα και μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη, δίνοντας χρόνο στην οικογένεια να τακτοποιήσει τα απαραίτητα κληρονομικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα διευθετούνται και τυχόν οικονομικές υποχρεώσεις.

#3 Εναλλακτική διαμονή

Μια σοβαρή ζημιά στο σπίτι μπορεί να το καταστήσει ακατάλληλο για κατοίκηση. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν έχετε πού να μείνετε; Η κάλυψη για εναλλακτική διαμονή μπαίνει μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, καλύπτοντας το κόστος για τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο χώρο, μέχρι να επισκευαστεί το σπίτι σας ολοκληρωτικά.

Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού θα βρείτε καταφύγιο, καθώς η ασφάλειά σας καλύπτει το διάστημα της προσωρινής σας διαμονής, εξασφαλίζοντας την άνεσή σας και φυσικά την ασφάλειά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η SoEasy Insurance παρουσιάζει ένα καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν για Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις κατοικιών

#4 Φαγητά σε καταψύκτες

Μπορεί να μην το σκέφτεστε καθημερινά, αλλά αν ο καταψύκτης σας χαλάσει, το φαγητό μέσα του μπορεί να χαθεί. Με την κάλυψη για φαγητά σε καταψύκτες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ξαφνικά ο καταψύκτης σας βγει εκτός λειτουργίας. Είτε λόγω βλάβης είτε από μη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος, αν χάσετε το περιεχόμενο του καταψύκτη σας, η ασφάλεια θα σας αποζημιώσει για να αντικαταστήσετε το φαγητό που χάσατε, διασφαλίζοντας ότι δεν θα πετάξετε χρήματα μαζί με τα κατεστραμμένα τρόφιμα.

#5 Βραχυκύκλωμα οικιακών συσκευών

Οι οικιακές συσκευές παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, αλλά είναι εξίσου ευάλωτες σε ηλεκτρικά προβλήματα, όπως βραχυκυκλώματα. Η κάλυψη για βραχυκύκλωμα οικιακών συσκευών προστατεύει τις πολύτιμες ηλεκτρικές συσκευές σας από τέτοιου είδους ζημιές. Εάν το ψυγείο σας, η τηλεόραση ή το πλυντήριο πάθουν βλάβη από βραχυκύκλωμα, αυτή η κάλυψη θα αναλάβει τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το οικονομικό βάρος της απώλειας.

Φανταστείτε τώρα τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει το γεγονός χωρίς τη βοήθεια της ασφαλιστικής σας εταιρείας. Τι θα κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Αυτές οι ασυνήθιστες καλύψεις κάνουν την ασφάλεια του σπιτιού σας ολοκληρωμένη από κάθε πιθανό σενάριο που μπορεί να διαταράξει την ηρεμία σας αλλά και τη σωματική σας ακεραιότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλεια Κατοικίας: Προστατεύουμε ό,τι έχει αξία για εσάς

Εμείς στη SoEasy Insurance φέρνουμε την ευκολία ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές σας! Εμπιστευθείτε έναν από τους αξιόπιστους συνεργάτες μας, επιλέξτε το ασφαλιστικό πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να είστε σίγουροι πως θα είμαστε δίπλα σας στα εύκολα και στα δύσκολα!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.