1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 5 γεγονότα στη ζωή που σε καλούν να κάνεις ασφάλεια ζωής

5 γεγονότα στη ζωή που σε καλούν να κάνεις ασφάλεια ζωής

5 γεγονότα στη ζωή που σε καλούν να κάνεις ασφάλεια ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορούμε να πούμε ότι το θέμα των Ασφαλειών Ζωής μάλλον δεν περνάει συχνά από το μυαλό σας – και είναι κατανοητό. Ξέρουμε ότι κανείς δεν θέλει να ασχολείται με τα χειρότερα σενάρια, αλλά σκεφτείτε το ως εξής: Η ασφάλεια ζωής είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που μπορείτε να έχετε στο ενεργητικό σας για να προγραμματίσετε το μέλλον, να ενισχύσετε την οικονομική σας ευημερία και να προστατεύσετε την οικογένειά σας σε περίπτωση πρόωρου θανάτου.

Με τόσες πολλές επιλογές κάλυψης εκεί έξω, οι αγορές για Ασφάλειες Ζωής μπορεί να είναι συγκλονιστικές. Ποιος τύπος συμβολαίου είναι ο κατάλληλος για εσάς; Πόση κάλυψη χρειάζεστε πραγματικά; Και το πιο σημαντικό, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να την αποκτήσετε;

Για να σας βοηθήσουμε, παραθέτουμε τα πιο συνηθισμένα γεγονότα που ωθούν τους ανθρώπους να αγοράσουν Ασφαλίσεις Ζωής -ή να αναθεωρήσουν το υπάρχον συμβόλαιό τους.

1. Παντρεύεστε ή/και μετακομίζετε με τον σύντροφό σας

Όταν γίνεστε μέλος ενός γάμου ή μιας συμβίωσης, δεν αφορά πλέον μόνο εσάς. Πλέον, οι περισσότερες από τις σημαντικές οικονομικές αποφάσεις σας και τις αποφάσεις για τη ζωή σας που προχωρούν μπροστά λαμβάνονται από κοινού ως ζευγάρι. Αυτό σημαίνει ότι αν ο ένας από εσάς αποβιώσει απροσδόκητα, ο αντίκτυπος στον επιζώντα σύντροφο θα είναι σημαντικός, ιδίως αν εξαρτάται εν μέρει ή πλήρως από το εισόδημα του άλλου.

Αν σας συνέβαινε κάτι, πώς θα μπορούσε ο σύντροφός σας να επωμιστεί τις επιπτώσεις και να συνεχίσει να διατηρεί την ποιότητα ζωής του; Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι από μόνη της μια οδυνηρή πρόκληση – αλλά η ύπαρξη επαρκούς ασφαλιστικής κάλυψης ζωής θα ανακουφίσει τουλάχιστον από ορισμένες από τις οικονομικές πιέσεις που την συνοδεύουν και θα συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων κηδείας και τυχόν κοινών δαπανών διαβίωσης ή χρεών (ενοίκιο, υποθήκη, πληρωμές αυτοκινήτου κ.λπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελλάδα: Δικαίωμα στη λήθη - Οι απαραίτητες προϋποθέσεις

2. Αγοράζοντας ένα σπίτι

Ένα σπίτι είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα κάνετε ποτέ στη ζωή σας και για την πλειονότητα των ανθρώπων, θα συνοδεύεται και από υποθήκη. Αλλά όταν αναλαμβάνετε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό δάνειο, να έχετε κατά νου: αν δεν είστε σε θέση να το αποπληρώσετε, η ευθύνη θα πέσει στη συνέχεια στην οικογένειά σας.

Αν συμβεί το χειρότερο, έχοντας αρκετή ασφάλεια ζωής στο τσεπάκι σας θα απαλύνετε το οικονομικό βάρος των χρεών σας στους επιζώντες αγαπημένους σας. Έτσι, είτε αγοράζετε το πρώτο σας σπίτι είτε ανακαινίζετε, είναι η κατάλληλη στιγμή να εξετάσετε τις επιλογές κάλυψης για να βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας είναι πλήρως προστατευμένη.

3. Αποκτώντας παιδιά

Η υποδοχή ενός νέου μωρού στην οικογένεια είναι ένα βασικό ορόσημο που θα πρέπει να ωθήσει οποιονδήποτε να αρχίσει να εξετάζει την κάλυψη της ασφάλισης ζωής, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Για περίπου τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής τους, τα παιδιά εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς τους, από τα έξοδα παιδικής φροντίδας, διατροφής και στέγασης, μέχρι τα μελλοντικά έξοδα για τα δίδακτρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το κόστος της ανατροφής των παιδιών μπορεί να είναι αρκετά σημαντικό, γεγονός που εγείρει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν ο ένας -ή και οι δύο- γονείς δεν ήταν πλέον εκεί για να τα στηρίξουν; Σε περίπτωση πρόωρου θανάτου σας, η ασφάλιση ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο εισοδήματος που παρέχει ζωτικής σημασίας οικονομική στήριξη για το μέλλον των παιδιών σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Προστασία εισοδήματος ή ασφάλεια ζωής: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία της οικογένειάς σας;

4. Αλλαγή απασχόλησης

Είτε πρόκειται να πάρετε μια μεγάλη προαγωγή, είτε αλλάζετε εργοδότη είτε γίνεστε ελεύθερος επαγγελματίας, μια αλλαγή στην επαγγελματική σας ζωή μπορεί να σημαίνει και μια αλλαγή στην ασφαλιστική κάλυψη ζωής και υγείας στην οποία βασίζεστε.

Ενώ η ασφάλεια ζωής προσφέρεται συχνά από τους εργοδότες ως μέρος ενός προγράμματος παροχών προς τους εργαζομένους, τι συμβαίνει αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τον τρέχοντα ρόλο σας για να εργαστείτε σε άλλη εταιρεία ή να αυτοαπασχοληθείτε; Θα χάσετε την πρόσβαση σε αυτές τις ομαδικές παροχές και, ανάλογα με το πρόγραμμα που προσφέρει ο νέος σας ρόλος (εάν υπάρχει), ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνάψετε ατομική ασφάλιση ζωής και υγείας για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας. Με ένα ατομικό συμβόλαιο, θα είστε σίγουροι ότι η κάλυψή σας δεν θα αλλάξει όταν αλλάξετε εργασία ή εργοδότη και θα επωφεληθείτε από χαμηλότερο κόστος μακροπρόθεσμα.

5. Ξεκινώντας μια επιχείρηση

Όταν ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, η ασφάλιση ζωής μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας με τις εργασίες σας – αλλά σίγουρα δεν πρέπει να την παραβλέπετε. Σκεφτείτε το: τι θα συνέβαινε στην επιχείρησή σας αν φεύγατε απροσδόκητα από τη ζωή; Θα ήταν σε θέση να συνεχίσει τις εργασίες της κατά την απουσία σας; Ή μήπως τα χρέη και οι ευθύνες σας θα έπεφταν στα εξαρτώμενα μέλη σας; Ο θάνατός σας όχι μόνο θα είχε τρομερές επιπτώσεις στην οικογένειά σας, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε επενδύσει για την οικοδόμηση της επιχείρησής σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Χωρίς την ασφάλεια ζωής του Walt Disney η Disneyland θα παρέμενε απλά ένα όνειρο!

Ως επιχειρηματίας, η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης ασφάλισης ζωής είναι απαραίτητη για την προστασία της εταιρείας σας, των επιχειρηματικών συνεργατών και των υπαλλήλων σας, καθώς και των αγαπημένων σας προσώπων. Επιπλέον, υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν να προστεθούν στο συμβόλαιό σας για τις μοναδικές ανάγκες της επιχείρησής σας, όπως ασφάλιση σημαντικών προσώπων, συμφωνίες αγοράς και πώλησης, κάλυψη χρεών και πολλά άλλα.

Η ασφάλιση ζωής είναι κάτι που μπορεί εύκολα να αναβληθεί και οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να την αγνοούν μέχρι να συμβεί μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους. Ωστόσο, τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν με την ηλικία σας και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν αλλαγές στην υγεία τους που θα περιορίσουν περαιτέρω τις επιλογές κάλυψης στο μέλλον. Όσο νεότεροι είστε, τόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος και τόσο πιο εύκολο είναι να λάβετε έγκριση για κάλυψη.

Τώρα που γνωρίζετε αυτά τα γεγονότα ενεργοποίησης και τα οφέλη της αγοράς νωρίτερα, γιατί να περιμένετε; Αν πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστείτε ασφάλεια ζωής στο μέλλον, σκεφτείτε να συνάψετε το συμβόλαιό σας νωρίτερα παρά αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πάντα τη σιγουριά ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα έχουν τη φροντίδα σας κατά την απουσία σας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!