1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 5 λόγοι που αξίζει να κάνεις περιεκτική ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου

5 λόγοι που αξίζει να κάνεις περιεκτική ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου

5 λόγοι που αξίζει να κάνεις περιεκτική ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι άνθρωποι έχουμε μια αυθόρμητη τάση να προστατεύουμε ότι είναι σημαντικό για εμάς. Και σίγουρα το αυτοκίνητό μας είναι πολύτιμο για τη διευκόλυνσή μας στην καθημερινότητα.

Φανταστείτε παλαιότερες εποχές όπου το αυτοκίνητο δεν υπήρχε καν σαν ιδέα και οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να μετακινούνται με τα πόδια ή και με γαϊδούρια στην καλύτερη περίπτωση (αν ήταν οικονομικά ευκατάστατοι).

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας στην καθημερινότητά σας να ζείτε χωρίς το αυτοκίνητό σας; Και να εξυπηρετείστε εσείς και η οικογένειά σας χωρίς αυτό; Σίγουρα αν μιλάμε για μια πόλη αυτό θα λέγαμε πως είναι αδύνατον, σωστά;

Άρα, μόλις συνειδητοποιήσατε το πόσο πολύτιμο είναι το αυτοκίνητό σας και το πόσο αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής σας και σας εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο.

Αναμφίβολα, γνωρίζετε ότι και η καλή συντήρηση ενός αυτοκινήτου είναι αυτή η οποία εξασφαλίζει τη μακροβιότητά του αλλά και τη δική σας οικονομική ισορροπία.

Επομένως, θα κάνετε το καλύτερο που μπορείτε ώστε με τη φροντίδα που του παρέχετε να δίνετε αξία στα χρήματα που έχετε επενδύσει στην αγορά αυτού του μέσου;

Αν απαντήσατε ναι… Πολύ καλά! Αυτή είναι μια σωστή στάση για να ξέρετε ότι πραγματικά η επένδυση στο αυτοκίνητο σας δεν πάει στράφι!

Τώρα, τι θα λέγατε και για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας;

Όταν φτάνετε σε αυτό το σημείο αρκείστε απλά στην κάλυψη έναντι τρίτων; Είναι αρκετό να είστε καλυμμένοι για τυχόν ζημιές και ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσετε σε τρίτους; Και τι γίνεται με αυτή καθαυτή την ασφάλεια του δικού σας αυτοκινήτου; Μήπως αυτή η παράλειψη καταλήγει σε ένα διόλου αμελητέο αδίκημα απέναντι στον εαυτό σας και την τσέπη σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  To πρόγραμμα Value της ΑΝΥΤΙΜΕ ανανεώθηκε για να καλύπτει ΚΑΘΕ ανάγκη!

Τι είναι η περιεκτική ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η αξία της περιεκτικής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι αδιαμφισβήτητη κι αυτό γιατί πραγματικά σας καλύπτει από πλήθος σοβαρών ζημιών που μπορούν να προκληθούν από διαφορετικούς παράγοντες μέσα στη καθημερινότητα.

Ενδεικτικά, η περιεκτική ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να καλύπτει ζημιές που έχουν προκληθεί από:

  1. Τυχαία Ζημιά
  2. Ατύχημα
  3. Φωτιά
  4. Κλοπή ή απόπειρα κλοπής
  5. Κακόβουλες ενέργειες
  6. Οχλαγωγίες, απεργίες, εργατικές διαταραχές
  7. Φυσικά Φαινόμενα

#1 – Τυχαίες ζημιές

Έχει τύχει σίγουρα να ακούσετε από κάποιον ότι βρήκε το αυτοκίνητό του χτυπημένο ή και γδαρμένο ενώ το είχε παρκαρισμένο και ότι δε μπόρεσε να βρει το δράστη και έπρεπε μόνος να καλύψει τη ζημιά που προκλήθηκε στα καλά καθούμενα. Αυτή είναι μια περίπτωση πολύ συχνή στην οποία πραγματικά μπορείτε να βρεθείτε στη δύσκολη θέση να καλύψετε τα σπασμένα κάποιου άλλου. Το περιεκτικό συμβόλαιο σε αυτή την περίπτωση καλύπτει αυτές τις φθορές για εσάς.

#2 – Φυσικές καταστροφές

Μία άλλη περίπτωση πολύ σημαντική κατά την οποία η περιεκτική ασφάλεια σας καλύπτει είναι η καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στο όχημά σας από φυσικές καταστροφές.

Όλοι θυμόμαστε το περιστατικό με τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε στη Γερμασόγεια πριν κάποιους μήνες και διέλυσε ένα ταξί την ώρα που ήταν εν κινήσει. Αλλά και πέρα από αυτό μια έντονη καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες και το αυτοκίνητό σας να παρασυρθεί και να χτυπήσει. Ή αν το δυνατό χαλάζι το χαλάσει; Τη φύση δεν μπορούμε να την ελέγξουμε, μπορούμε μόνο να προνοήσουμε ακόμη και για το πιο «σπάνια», είτε πρόκειται για το ιδιωτικό μας όχημα είτε για ένα όχημα επαγγελματικής χρήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΟΔ.Υ.ΚΥ: Επιτυχής ολοκλήρωση εκπαίδευσης για ασφαλή διαχείριση υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε προσθέσει τη συγκεκριμένη κάλυψη στο συμβόλαιο σας.

#3 Ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα

Είναι γεγονός πως δυστυχώς δεν ακολουθούν όλοι οι οδηγοί τους κανόνες και κάποιοι κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς την απαραίτητη ασφάλιση. Σκέψου, λοιπόν, να εμπλακείς σε ένα ατύχημα με έναν τέτοιον οδηγό. Χωρίς την περιεκτική κάλυψη, θα πρέπει να αναλάβεις αρχικά εξ ολοκλήρου το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου σου και μετά να τρέχεις στο MIF, ακόμη κι αν το λάθος δεν ήταν δικό σου!

#4 – Κλοπή αυτοκινήτου

Ένα από τα χειρότερα σενάρια για έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου είναι να ξυπνήσει το πρωί και να μη βρει το αυτοκίνητό του εκεί που το πάρκαρε… Η κλοπή αυτοκινήτων στην Κύπρο δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καταγράφονται εκατοντάδες κλοπές με την Κύπρο να καταλαμβάνει την όγδοη θέση στη λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες με τις συχνότερες κλοπές αυτοκινήτων!

#5 – Φωτιά

Τέλος, η φωτιά στο όχημα είναι μια από τις ζημιές που πραγματικά κάποιος εύχεται να μην του συμβεί ποτέ, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει. Μία σοβαρή μηχανολογική βλάβη ή μια περίπτωση όπου το όχημα μπορεί να εκτεθεί σε ένα περιστατικό φωτιάς είναι σοβαρότατες ζημιές και ιδιαίτερα κοστοβόρες για κάποιον που αναγκάζεται να τις διαχειριστεί μόνος οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΟΔ.Υ.ΚΥ: Επιτυχής ολοκλήρωση εκπαίδευσης για ασφαλή διαχείριση υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων

Αυτοί είναι 5 λόγοι για τους οποίους η περιεκτική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το Α και το Ω για τη φροντίδα και την ασφάλεια αυτού του πολύτιμου περιουσιακού σας στοιχείου όσο και της δικής σας!

Καταληκτικά, η περιεκτική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος να έχετε ασφαλισμένο το όχημά σας και είναι μια επένδυση που θα σας γλιτώσει από πολλά απρόοπτα που πολύ πιθανόν να συναντήσετε στην καθημερινότητά σας με το αυτοκίνητό σας.

Στη Nimela Insurance είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε μαζί σας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που αφορούν το κατάλληλο για εσάς περιεκτικό συμβόλαιο αυτοκινήτου.

Για εμάς η ασφάλιση είναι μια δυναμική διαδικασία που κινείται με ασφάλεια και φροντίδα σε συνεργασία με έμπιστους συνεργάτες…ακριβώς όπως η ιδανική σας μετακίνηση με το αυτοκίνητό σας!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.