1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. 5 Tips για ασφαλή οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους από την Anytime

5 Tips για ασφαλή οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους από την Anytime

5 Tips για ασφαλή οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους από την Anytime
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα άλλο τόσο μεγαλώνει και το ενδεχόμενο βροχών. Η βροχή κάνει τους δρόμους ολισθηρούς, με τους οδηγούς να καλούνται να είναι περισσότερο προσεκτικοί στον δρόμο, αποφεύγοντας διάφορα ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν.

Εσύ είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος πριν από ένα ταξίδι στη βροχή; Ακολούθησε τα πιο κάτω tips και απόλαυσε μια ασφαλή οδήγηση.

Άναψε τα φώτα πορείας του αυτοκινήτου σου

Όταν βρέχει, η ορατότητα στους δρόμους μειώνεται. Τα φώτα πορείας του οχήματος βοηθούν στο να είμαστε πιο ευδιάκριτοι στους άλλους οδηγούς. Σε περίπτωση πυκνής κίνησης, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, η ορατότητα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, και απαραίτητη είναι η χρήση των φώτων έκτακτης ανάγκης.

Rain

Διατήρησε χαμηλή ταχύτητα

Η χαμηλή ταχύτητα προλαβαίνει τα αναπάντεχα. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που διασχίσουν τον δρόμο πεζοί, η διατήρηση χαμηλής ταχύτητας, μας βοηθά να αντιδράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται και να ακινητοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά όσο πιο μεγάλη απόσταση κρατάμε από το προπορευόμενο όχημα, τόσο πιο πολύ μπορούμε να αποφύγουμε πιθανά τροχαία ατυχήματα.

rain

Προετοιμάσου κατάλληλα πριν από το ταξίδι σου

Βροχερός καιρός = βρεγμένα παπούτσια. Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, βεβαιωνόμαστε ότι τα παπούτσια μας δεν έχουν επηρεαστεί από τη βροχή. Αν είναι αρκετά βρεγμένα, τρίβουμε τις σόλες στο πατάκι του αυτοκινήτου. Έτσι, τα παπούτσια μας δεν μπορούν να γλιστρήσουν εύκολα από τα πεντάλ, και έχουμε καλύτερο έλεγχο στο αυτοκίνητό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 70χρονοι που θα αποτυγχάνουν σε αυτές τις εξετάσεις θα χάνουν το δίπλωμα οδήγησης

Απέφυγε να περνάς μέσα από χείμαρρους

Οι χείμαρροι που σχηματίζονται από τη δυνατή βροχή, μπορεί να κάνουν την οδήγηση αρκετά επικίνδυνη. Αν το όχημά μας είναι περικυκλωμένο από αρκετό νερό, πιθανόν να επηρεαστούν τα ηλεκτρικά τμήματα του κινητήρα. Επιλέγουμε να οδηγούμε σε πιο ασφαλή μέρη, που είναι ελάχιστα επηρεασμένα από τη βροχή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.