6 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα
Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου
Υπάρχουν 6 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν κάθε ημέρα, τα οποία οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον τομέα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, οι πιο επιτυχημένοι σε αυτό τον κλάδο κάνουν κάποια πράγματα διαφορετικά σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Και υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι αυτοί συγκαταλέγονται στο 8% κι όχι στο 92%!
Ας δούμε αυτά τα 6 σημαντικά πράγματα που κάνουν τη διαφορά.
Εσείς τι κάνετε τις Κυριακές σας;
Συνήθως γύρω στις 4 με 5 το απόγευμα οι περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται ότι η επόμενη μέρα είναι η Δευτέρα και πρέπει να γυρίσουν στη δουλειά.
Αυτό που οι επιτυχημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και κάθε επιτυχημένος επαγγελματίας που ξεχωρίζει κάνει είναι το εξής:
Σχεδιάζουν και οργανώνουν κάθε μέρα της εβδομάδας με αίσθημα σκοπού και πρόθεση ανάληψης δράσης.
Ο Tony Robbins λέει ότι η «δράση χωρίς την αίσθηση σκοπού είναι σπατάλη χρόνου».
Χρειάζεται κάποιος να έχει επίγνωση των «Γιατί;» του. Είναι σημαντικό για έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να ξέρει γιατί κάνει καθετί που κάνει, γιατί η κάθε δράση του είναι σημαντική, τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει, ποιο είναι το αποτέλεσμα που θέλει να φέρει.
Αν όλα αυτά δεν είναι ξεκάθαρα σε κάποιον, τότε το πιο πιθανό είναι όλος αυτός ο σχεδιασμός της Κυριακής για τον οποίο μιλάμε, να συνοδεύεται από συναισθήματα δυσαρέσκειας κι όχι ενθουσιασμού. Μπορεί η διαδικασία του προγραμματισμού να μοιάζει μπελάς κι όχι απόδειξη πάθους για αυτό που κάνει.
Πόσο από τη ζωή, την εβδομάδα και το μήνα σας σχεδιάζετε; Λειτουργείτε με αίσθημα υπευθυνότητας και χαρά για την ανάληψη ευθύνης της ζωής σας ή λειτουργείτε σαν φτερό στον άνεμο με την νοοτροπία ότι τα πράγματα απλώς συμβαίνουν σε εσάς;
Είναι σημαντικό να έχουμε πλάνα δράσης για τη ζωή μας γενικότερα, να έχουμε επίγνωση των θέλω μας και να σχεδιάζουμε πρακτικά την υλοποίησή τους βήμα-βήμα.
Είναι γεγονός, όμως, πως πολλές φορές ακόμη και όταν λεπτομερέστερα έχουμε σχεδιάσει και κάνει πλάνα για κάτι στη ζωή μας, η συγχρονικότητά μας ενδέχεται να μην είναι τη στιγμή που το θέλουμε. Για αυτό χρειάζεται να δημιουργείτε σχεδιασμούς και ταυτόχρονα να είμαστε ευέλικτοι στην αναπροσαρμογή τους κι όχι άκαμπτοι.
Στα πάντα το ζήτημα είναι η αρμονική ισορροπία.
Το δεύτερο στη σειρά είναι ότι οι επιτυχημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τολμούν να βρεθούν έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Όταν ακούν το όχι ξέρουν πώς να το μεταβολλίζουν σε προσωπική δύναμη.
Ένας επιτυχημένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ανοιχτός και δεκτικός σε προκλήσεις. Βλέπει τις ευκαιρίες που θα τον οδηγήσουν στο να βρεθεί δίπλα σε άλλους επιτυχημένους ανθρώπους και τις ακολουθεί για να διδαχθεί από το παράδειγμά τους και να εμπνευστεί.
Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που τοποθετούν οικειοθελώς τον εαυτό τους σε καταστάσεις που αρχικά αμφιβάλλουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να διαχειριστούν, αλλά τελικά καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων γίνονται πιο ανθεκτικοί, αποκτούν ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση και δίνουν το μήνυμα στον εαυτό τους ότι όλα μπορούν να τα διαχειριστούν τελικά. Τα άτομα αυτά ψάχνουν ευκαιρίες διαρκούς ανάπτυξης και βελτίωσης.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν να περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που είναι συμβατοί με τις αξίες τους.
Αν ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχεις βρει ακόμη ομάδα με κοινούς στόχους και αξίες μπορείς να δημιουργήσεις εσύ μία ή να ψάξεις να βρεις ομοϊδεάτες.
Χρειάζεται να βρεις τους ανθρώπους με τους οποίους θα κινείσαι προς την ίδια κατεύθυνση στη ζωή.
Η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι βασικοί πυλώνες που αξιοποιούν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Κι αν το καλοσκεφτείς δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να επιτύχει χωρίς συνεργασία… Η συνεργασία βρίσκεται σχεδόν στα πάντα…στη συντροφικότητα συνεργάζεσαι με το σύντροφό σου καθημερινά, στην οικογένεια το ίδιο. Η συνεργασία και η αίσθηση ομαδικότητας σημαίνει το να μπορεί κάποιος να ακούσει αληθινά τον άλλο.
Η συνεργασία και η ομαδικότητα δε μπορούν να ευοδωθούν με το σπόρο του ανταγωνισμού.
Όσο κι αν ο ανταγωνισμός είναι κάτι που ενθαρρύνεται από πολλούς, θεωρείται απαραίτητος για την επιτυχία και λειτουργεί ως κίνητρο, αφήνει πάντα μια πικρή γεύση και τροφοδοτεί την ανασφάλεια και την αίσθηση της ανεπάρκειας.
Η επιτυχία δεν έρχεται κι ούτε διαρκεί από τον ανταγωνισμό, αλλά πηγάζει από την επίγνωση της μοναδικότητας και της αξιοποίησης των αληθινών ταλέντων κάποιου…εκεί που βρίσκεται το προσωπικό πάθος, το οποίο είναι το μέγιστο κίνητρο…το να κάνει κάποιος αυτό που τον κάνει χαρούμενο και του δίνει την αίσθηση της αυτοεκπλήρωσης.
Έτσι, την ώρα που θα καθίσεις δίπλα σε έναν άλλο επιτυχημένο άνθρωπο θα ξέρεις ότι είσαι καθολικά ασφαλής και θα μπορείς να τον εκτιμήσεις για τη δική του μοναδικότητα, χωρίς να νιώθεις ότι κινδυνεύει η αξία σου.
Από εκεί μπορεί να ξεκινήσει η ουσιαστική συνύπαρξη και συνεργασία σ’ όλα τα επίπεδα.
Στο νούμερο ένα αναφέραμε τη σημαντικότητα του σχεδιασμού και του προγραμματισμού με λεπτομέρεια.
Η εστίαση στις λεπτομέρειες μας επιτρέπει να έχουμε αποτελέσματα και δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις με βάσει τα δεδομένα. Όμως, μερικές φορές τείνουμε να χανόμαστε στο να κάνουμε πολλά πράγματα και ξεχνάμε να χτίζουμε και να δημιουργούμε. Κι αυτά τα δύο μεταξύ τους έχουν διαφορά. Το να μπορεί κάποιος να δει τη μεγαλύτερη εικόνα του δίνει την ευκαιρία για νέες εμπνεύσεις στο όραμά του.
Είναι αναγκαίο για την επιτυχία κάποιος να μπορεί να δει μακροπρόθεσμα και να λειτουργεί διορατικά. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό αποτελεί γνώρισμα των ηγετών. Επίσης, αυτή η οπτική τροφοδοτεί τα κίνητρά μας και μας απαντάει τα «Γιατί» που αναφέραμε αρχικά. Αν δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα δημιουργήσουμε και θα σχεδιάσουμε τη ζωή μας ποιος θα το κάνει;
Οι επιτυχημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ολοκληρώνουν αυτό που έχουν να κάνουν οι αντιπερισπασμοί μπορούν να είναι πολλοί, αλλά η εστίαση σε αυτό που έχουν να ολοκληρώσουν τους βάζει στο περιθώριο. Το να αναβάλλουμε δημιουργεί προσωρινή ανακούφιση και ενισχύει το άγχος, λειτουργεί ως παγίδα.
Πολύ συχνά η αναβλητικότητα είναι κομμάτι της τελειομανίας. Στην τελειομανία κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να παραδώσει μία δουλειά μόλις βεβαιωθεί ότι την έχει κάνει τέλεια και μπαίνει στη διαδικασία της υπερανάλυσης, γεγονός που επιτείνει το στρες και καθυστερεί την εργασία.
Το τελευταίο στοιχείο έχει να κάνει με το να μη σταματάς να μαθαίνεις και να βελτιώνεις τον εαυτό σου. Είναι φυσική μας ανάγκη ως άνθρωποι να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε. Η συνεχής εκπαίδευση με βάσει τις εξελίξεις που υπάρχουν στον ασφαλιστικό τομέα είναι must για να επιτύχει κάποιος. Όμως, χρειάζεται να εξελίσσει κάποιος τον εαυτό του και σε όλους τους άλλους τομείς και ρόλους της ζωής του. Αυτή η στάση ζωής κάνει κάποιον να βλέπει πιο σφαιρικά την ύπαρξή του και να αντιλαμβάνεται τη σύνδεση που υπάρχει με όλους τους τομείς της ζωής του και τους ρόλους του.
Όλα αυτά ανεξάρτητα από το επάγγελμά μας ας γίνουν τροφή για σκέψη και ας δούμε πώς μπορούμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι στη ζωή μας.