1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κλιματικη Αλλαγη
  6. »
  7. 62% πάνω από το μέσο όρο δεκαετίας οι ασφαλισμένες απώλειες το...

62% πάνω από το μέσο όρο δεκαετίας οι ασφαλισμένες απώλειες το πρώτο εξάμηνο του 2024

62% πάνω από το μέσο όρο δεκαετίας οι ασφαλισμένες απώλειες το πρώτο εξάμηνο του 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Swiss Re, οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές έχουν φθάσει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις έντονες καταιγίδες, κυρίως στις ΗΠΑ, να αντιπροσωπεύουν το 70% του συνολικού αριθμού.

Στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, οι παγκόσμιες ασφαλισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές το πρώτο εξάμηνο του 2024 φέρονται να είναι 62% πάνω από τον μέσο όρο δεκαετίας.

Εν τω μεταξύ, οι έντονες καταιγίδες (SCS), που χαρακτηρίζονται από ισχυρούς ανέμους, συμπεριλαμβανομένων ανεμοστρόβιλων, χαλάζι και έντονη βροχή, οδήγησαν σε ασφαλισμένες ζημίες ύψους 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο του 2024, που είναι περίπου 87% υψηλότερες από τον μέσο όρο της δεκαετίας.

Η Swiss Re παρατήρησε ότι μόνο στις ΗΠΑ, 12 καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές ύψους 1 δισ. δολαρίων ή και περισσότερο η καθεμία το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σύμφωνα με την έκθεση του αντασφαλιστή, οι συνολικές ασφαλισμένες απώλειες παγκοσμίως το α΄ εξάμηνο ήταν 66 δισ. δολάρια, στα οποία περιλαμβάνονται επιπλέον 6 δισ. δολάρια από ανθρωπογενείς καταστροφές.

Οι συνολικές οικονομικές απώλειες το α΄ εξάμηνο ήταν 127 δισ. δολάρια, μειωμένες από 159 δισ. δολάρια το α΄ εξάμηνο του 2023. Από αυτόν τον αριθμό οικονομικών ζημιών, οι φυσικές καταστροφές αντιστοιχούσαν σε 120 δισ. δολάρια, ενώ οι ανθρωπογενείς καταστροφές αντιστοιχούσαν σε 7 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Ο Balz Grollimund, επικεφαλής του τμήματος καταστροφικών κινδύνων της Swiss Re, σχολίασε: “Τα τελευταία χρόνια, οι ισχυρές καταιγίδες έχουν αναδειχθεί σε κύριο παράγοντα σημαντικής αύξησης των ασφαλισμένων ζημιών.

“Αυτό οφείλεται στον αυξανόμενο πληθυσμό και στις υψηλότερες αξίες ακινήτων στις αστικές περιοχές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα ασφαλισμένα ακίνητα είναι πιο ευάλωτα σε ζημιές από χαλάζι. Ως εκ τούτου, τα γεγονότα ζημιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από αυτόν τον κίνδυνο είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνά”.

Ο Jérôme Jean Haegeli, επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου της Swiss Re, δήλωσε: “Οι ασφαλισμένες ζημίες από σοβαρές καταιγίδες αυξάνονται λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, ο οποίος έχει συμβάλει στην αύξηση του κόστους κατασκευής.

“Και, με την οικονομική ανάπτυξη, τα συνολικά ανοίγματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επένδυση σε προστατευτικά μέτρα – όπως η θωράκιση ευάλωτων κοινοτήτων από πλημμύρες ή η βελτίωση των οικοδομικών κανόνων για την προστασία των σπιτιών από έντονες χαλαζοπτώσεις – είναι ζωτικής σημασίας”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!