1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. 9% θα αυξηθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ

9% θα αυξηθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ

9% θα αυξηθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης που χρηματοδοτείται από τον εργοδότη στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 9% το 2025, με αποτέλεσμα η μέση δαπάνη ανά εργαζόμενο να ξεπεράσει τα 16.000 δολάρια, σύμφωνα με την Aon.

Για το 2024, το μέσο προβλεπόμενο κόστος προγράμματος υγείας ανά εργαζόμενο ανέρχεται σε 14.823 δολάρια. Τα στοιχεία προέρχονται από την πρωτοβουλία Health Value Initiative της Aon, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες από περισσότερους από 950 εργοδότες των ΗΠΑ και καλύπτει περίπου 6,7 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Οι ιατρικές απαιτήσεις είναι σταθερά υψηλές και το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων συνεχίζει να αυξάνεται, κυρίως λόγω της αυξανόμενης χρήσης ειδικών φαρμάκων και της αύξησης των συνταγών για τα φάρμακα GLP-1 που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Η Ντέμπι Άσφορντ, Chief Actuary for Health Solutions της Aon, δήλωσε: «Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τόσο τα αυξανόμενα επίπεδα απασχόλησης όσο και οι αυξήσεις των μισθών που τροφοδοτούνται από τον πληθωρισμό σε επίπεδο οικονομίας τα τελευταία χρόνια ωθούν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης σε υψηλότερα επίπεδα. Για να συμβαδίσει με αυτές τις πιέσεις, ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης διαπραγματεύεται υψηλότερες τιμές.»

«Από την πλευρά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα ειδικά φάρμακα παραμένουν ο κύριος παράγοντας των δαπανών, παρόλο που αντιπροσωπεύουν ένα μικρό κλάσμα της συνολικής χρήσης. Η ζήτηση για τα φάρμακα GLP-1 έχει εκτοξευθεί στα ύψη και η αύξηση των νέων φαρμάκων στην κατηγορία GLP-1 αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους, προσθέτοντας 1% στη συνολική αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!