1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. EIOPA: Σταματά να δημοσιεύει δεδομένα για το ρούβλι της Ρωσίας

EIOPA: Σταματά να δημοσιεύει δεδομένα για το ρούβλι της Ρωσίας

EIOPA: Σταματά να δημοσιεύει δεδομένα για το ρούβλι της Ρωσίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τις αντίστοιχες δομές επιτοκίων χωρίς κίνδυνο (RFR) με αναφορά στο τέλος Ιουνίου 2024.

Οι πληροφορίες για τα RFR έχουν υπολογιστεί με βάση την Τεχνική Τεκμηρίωση.

Οι δομές επιτοκίων χωρίς κίνδυνο για το ρούβλι Ρωσίας βασίζονται σε δεδομένα της 14ης Ιουνίου 2024, λόγω της παύσης ενημέρωσης των σχετικών χρονοσειρών από τον πάροχο δεδομένων της αγοράς μετά από αυτή την ημερομηνία. Καθώς είναι απίθανο να αλλάξει η διαθεσιμότητα των δεδομένων και το ρούβλι Ρωσίας έχει χαρακτηριστεί ως νόμισμα που δεν πληροί τα κριτήρια ενός σχετικού νομίσματος σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση (ενότητα 5.2), η EIOPA θα σταματήσει να δημοσιεύει αυτές τις δομές επιτοκίων από την αναφορά της 30ης Σεπτεμβρίου 2024. Όλα τα αρχεία δημοσίευσης θα προσαρμοστούν αναλόγως.

Με λίγα λόγια, η EIOPA παρέχει μηνιαία ενημέρωση για τα επιτόκια χωρίς κίνδυνο που χρησιμοποιούνται στις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές προβλέψεις, αλλά θα σταματήσει να δημοσιεύει τα δεδομένα για το ρούβλι Ρωσίας από τον Σεπτέμβριο του 2024 λόγω έλλειψης ενημέρωσης δεδομένων.

Όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ειδική ενότητα RFR στην ιστοσελίδα της EIOPA.

Γενικότερα, όλες οι τεχνικές πληροφορίες που σχετίζονται με τις δομές επιτοκίων χωρίς κίνδυνο (RFR) χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των τεχνικών προβλέψεων για τις υποχρεώσεις (αντ)ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αναθεώρηση Φερεγγυότητας II: Οι καλές και οι κακές εξελίξεις

Σύμφωνα με την Οδηγία Solvency II, η EIOPA δημοσιεύει τεχνικές πληροφορίες που σχετίζονται με τις δομές RFR σε μηνιαία βάση μέσω ειδικής ενότητας στην ιστοσελίδα της, η οποία περιέχει επίσης το ημερολόγιο δημοσιεύσεων για το 2024, την Τεχνική Τεκμηρίωση των RFR, τον κωδικό των RFR και Συχνές Ερωτήσεις.

Με αυτήν την δημοσίευση, η EIOPA διασφαλίζει τον συνεπή υπολογισμό των τεχνικών προβλέψεων σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.