1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Insurance Europe για την ευημερία του...

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Insurance Europe για την ευημερία του κλάδου

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Insurance Europe για την ευημερία του κλάδου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει καθορίσει τις προτεραιότητές του για μια πιο ευημερούσα, ανθεκτική και ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ να μειώσουν τα κενά προστασίας, να συνεχίσουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, να αυξήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση στη ρύθμιση.

Στο μανιφέστο της – #InsuranceMatters- που δημοσιεύθηκε, η Insurance Europe διατυπώνει συστάσεις που θα επιτρέψουν στον ασφαλιστικό κλάδο να εμβαθύνει τη συμβολή του στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Οι τέσσερις προτεραιότητες της Insurance Europe – της ομοσπονδίας των (αντ)ασφαλιστικών ενώσεων – για την ΕΕ είναι οι εξής:

Προτεραιότητα 1. Αντιμετώπιση των κενών προστασίας – Η μείωση των κενών προστασίας σε θέματα κλίματος, συντάξεων, υγείας και κυβερνοχώρου είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της ευημερίας των πολιτών και των επιχειρήσεων της Ευρώπης.
Προτεραιότητα 2. Κλιματική αλλαγή: μετριασμός και προσαρμογή – Συνεχής εστίαση στη μετάβαση στο μηδενικό επίπεδο σε συνδυασμό με συγκεκριμένες δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.
Προτεραιότητα 3. Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων στην ΕΕ – Αύξηση των επενδύσεων λιανικής, μεταξύ άλλων μέσω ασφαλιστικών αποταμιεύσεων και συνταξιοδοτικών προϊόντων, και διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις της ΕΕ.
Προτεραιότητα 4. Νέα προσέγγιση στη ρύθμιση της ΕΕ – Ρύθμιση που επιτρέπει και δεν καταπνίγει την καινοτομία, την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα και την ψηφιοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι λέει η Insurance Europe για την οδηγία φοροδιαφυγής

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, ο ασφαλιστικός κλάδος απαριθμεί διάφορες συστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν έκκληση προς την ΕΕ να:

  • να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους και την ανάγκη για ασφάλιση, αποταμίευση και επενδύσεις,
  • επιτάχυνση των μέτρων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα – για παράδειγμα, εξασφάλιση ισχυρών και εφαρμοσμένων ελέγχων χρήσης γης και οικοδομικών κωδίκων,
  • να διευκολύνει τους καταναλωτές να επενδύουν σε συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προϊόντα και τους ασφαλιστές να επενδύουν σε επιχειρήσεις της ΕΕ,
  • να εγκαινιάσει ένα “Κέντρο Ασφαλιστικής Εμπειρογνωμοσύνης” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι η χάραξη πολιτικής υποστηρίζει και δεν θέτει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα της ασφάλισης,
  • να υλοποιήσει τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσει τον φόρτο υποβολής εκθέσεων κατά 25% και να διασφαλίσει ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι αποτελεσματικές, αποδοτικές και προστίθενται μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαίες.

Η γενική διευθύντρια, Michaela Koller, σχολίασε: “Ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος παρέχει προστασία στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και αποτελεί σημαντικό επενδυτή στην οικονομία. Ο κλάδος έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις προκλήσεις της εποχής μας, από την κλιματική αλλαγή έως την υγεία και τη γήρανση του πληθυσμού. Συνεργαζόμενοι με τους νέους ηγέτες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες και οι κανονισμοί είναι κατάλληλοι για το σκοπό τους, ώστε ο κλάδος μας να μπορεί να συμβάλει ακόμη περισσότερο. Μια ακμάζουσα ασφαλιστική βιομηχανία έχει σημασία για την Ευρώπη, για τους ανθρώπους, για την ανταγωνιστικότητα, για την ανάπτυξη και για το μέλλον μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλιση: Ο ακρογωνιαίος λίθος της διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο

Το μανιφέστο, που δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα πριν από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συμπληρώνει την πρόσφατη θέση της Insurance Europe σχετικά με την Ένωση Κεφαλαιαγορών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.