1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Στο 58% παγκόσμια ασφαλιστική ανθεκτικότητα

Στο 58% παγκόσμια ασφαλιστική ανθεκτικότητα

Στο 58% παγκόσμια ασφαλιστική ανθεκτικότητα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το 2023, η ασφαλιστική ανθεκτικότητα βελτιώθηκε στους τομείς των φυσικών καταστροφών, των καλλιεργειών, της υγείας και της θνησιμότητας, σύμφωνα με τον Δείκτη Ανθεκτικότητας της Swiss Re. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει μια γενική τάση αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης στην απορρόφηση κραδασμών για νοικοκυριά, αγροκτήματα και επιχειρήσεις.

Η Swiss Re ανέφερε ότι το 2023 παρατηρήθηκαν σημάδια αυξανόμενης επίγνωσης, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, για τα οφέλη που προσφέρει η αυξημένη ασφαλιστική κάλυψη. Αυτή η αναγνώριση οδήγησε σε ενέργειες για την ενίσχυση της ασφαλιστικής κάλυψης και, κατ’ επέκταση, της συνολικής ανθεκτικότητας.

Σε αριθμητικούς όρους, η παγκόσμια ασφαλιστική ανθεκτικότητα παρέμεινε σταθερή στο 58% το 2023.

Ωστόσο, το παγκόσμιο χάσμα προστασίας στους προαναφερθέντες κινδύνους έφτασε σε νέο ύψος των 1,83 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όρους ισοδύναμων ασφαλίστρων κατά το έτος.

Η αντασφαλιστική εταιρεία σημείωσε ότι το 2023 παρουσιάστηκε υψηλό ποσοστό σοβαρών καταιγίδων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ένας σχετικώς πιο ασφαλισμένος κίνδυνος από άλλους.

«Ωστόσο, τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας έκθεσης σε καταστροφές δεν προστατεύονται από ασφάλιση. Το χάσμα προστασίας ήταν 385 δισεκατομμύρια δολάρια σε όρους ισοδύναμων ασφαλίστρων, αυξημένο κατά 5,2% σε ετήσια βάση. Τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρήθηκε βελτίωση στην παγκόσμια ασφαλιστική ανθεκτικότητα στις φυσικές καταστροφές», ανέφερε η Swiss Re.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Daniel ένας χρόνος μετά: Το βίντεο της Interamerican που συγκλονίζει

Αυτά τα δεδομένα τονίζουν την ανάγκη για ενίσχυση της ασφαλιστικής κάλυψης παγκοσμίως, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, ώστε να μειωθεί το παγκόσμιο χάσμα προστασίας και να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα απέναντι σε καταστροφικούς κινδύνους.


Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.