1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων εγκαινιάζουν τη συνεργασία...

Η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους

Η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη μια σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη ενός ανοικτού, διάφανου διαλόγου μεταξύ των νέων και του ασφαλιστικού κλάδου.

Η συμφωνία ξεκίνησε αρχικά στις 30 Μαΐου, όταν η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Anya Suprunenko, μίλησε στο 14ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe στο Ελσίνκι. Η ίδια σχολίασε: «Οι νέοι συχνά δυσκολεύονται να διατυπώσουν τα αιτήματά τους προς τον ασφαλιστικό κλάδο. Δεν γνωρίζουν αρκετά, είναι πολύ περίπλοκη και η ορολογία δεν είναι φιλική προς τη νεολαία. Αυτό πρέπει να αλλάξει για να μπορούν οι νέοι να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την Insurance Europe: χρειαζόμαστε περισσότερες συνεργασίες αυτού του είδους, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της γνώσης”.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της 100ής Διεθνούς Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Θεσσαλονίκη, ο Olav Jones, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Insurance Europe, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: « Η ασφάλιση έχει σημασία για όλους μας, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων συνεργάζονται. Ανυπομονούμε να πραγματοποιήσουμε συζητήσεις για να εξηγήσουμε περισσότερα για την ασφάλιση και να ακούσουμε πώς ο κλάδος μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στις ανάγκες των νέων και της ευρύτερης κοινωνίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κλιματική αλλαγή: Έκθεση της ΕΕ προτείνει τρόπους για την αντιμετώπιση του κενού ασφαλιστικής προστασίας

Η εταιρική σχέση θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων θα αναπτύξει μια θέση σχετικά με τις συντάξεις στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των διεθνών συνόδων της στη Θεσσαλονίκη το 2024 και στη Χάγη το 2025. Άλλες δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και μια πανευρωπαϊκή έρευνα μεταξύ των νέων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.