1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 3 σενάρια που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ασφαλιστική...

3 σενάρια που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ασφαλιστική βιομηχανία

3 σενάρια που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ασφαλιστική βιομηχανία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της Swiss Re για τις ΗΠΑ προβλέπουν σταθερή ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ και μείωση του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι εξελισσόμενοι κίνδυνοι θα μπορούσαν να διαταράξουν αυτή την προοπτική, αναγκάζοντας την εταιρεία να ενημερώσει τα τρία εναλλακτικά οικονομικά σενάρια της ώστε να αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες παγκόσμιες συνθήκες και να ενισχύσουν την ετοιμότητα της βιομηχανίας αντασφάλισης και ασφάλισης.

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο Hendre Garbers, ανώτερος οικονομολόγος της Swiss Re, περιγράφει αυτά τα τρία σενάρια -επαναλαμβανόμενα σοκ στην προσφορά, παγκόσμια ύφεση και αναζωογόνηση της παραγωγικότητας- και τις διαφορετικές επιπτώσεις τους στον κλάδο των αντασφαλίσεων.

Ο Garbers εξηγεί ότι το σενάριο των «ανανεωμένων σοκ προσφοράς» περιλαμβάνει την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ή των εμπορικών πολέμων, που προκαλούν νέα προβλήματα προσφοράς και υψηλό πληθωρισμό. Αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει την ανάπτυξη και να αυξήσει τις αποζημιώσεις, ιδίως στις ασφαλίσεις διακοπής εργασιών και στις ασφαλίσεις ζωής. Οι διαταραχές της προσφοράς ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση των απαιτήσεων, ενώ η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους ακύρωσης και να επηρεάσει τις αποδόσεις των επενδύσεων. Ωστόσο, αυτό το σενάριο θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει κάποια ζήτηση για ασφάλειες κατά ζημιών.

Το σενάριο της «παγκόσμιας ύφεσης» προκύπτει εάν οι κεντρικές τράπεζες διατηρήσουν τα επιτόκια πολύ υψηλά για πολύ καιρό, οδηγώντας σε παγκόσμια ύφεση και πτώση των χρηματιστηρίων. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την ασφαλιστική ζήτηση, ιδίως για εμπορικές ασφαλίσεις, και να αποδυναμώσει την κερδοφορία λόγω της αύξησης των αθετήσεων και των χαμηλότερων αποδόσεων των επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Σε θετικό επίπεδο, οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας, με τις παγκόσμιες επενδύσεις σε AI να προβλέπεται ότι θα φθάσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Αυτό το σενάριο «αναβίωσης της παραγωγικότητας» θα μπορούσε να ενισχύσει τα ασφάλιστρα και τις αποδόσεις των επενδύσεων, αν και οι νέες τεχνολογίες ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε σοβαρές αλλά λιγότερο συχνές αποζημιώσεις.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.