1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Χαιρετίζει την έκθεση του Μάριο Ντράγκι η Insurance Europe

Χαιρετίζει την έκθεση του Μάριο Ντράγκι η Insurance Europe

Χαιρετίζει την έκθεση του Μάριο Ντράγκι η Insurance Europe
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ασφαλιστικός κλάδος της Ευρώπης χαιρετίζει την έκθεση του Μάριο Ντράγκι που δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες, υποστηρίζοντας την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο κλάδος υποστηρίζει την έκκληση της έκθεσης να αυξηθεί η ροή των επενδύσεων και των αποταμιεύσεων σε ολόκληρη την ΕΕ, να διασφαλιστεί ότι τα φιλόδοξα σχέδια της Ευρώπης για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνεκτικού σχεδίου και να μειωθεί η κανονιστική επιβάρυνση.

Η Insurance Europe χαιρετίζει την αναγνώριση στην έκθεση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού ότι η Ευρώπη χρειάζεται «μαζικές και πρωτοφανείς επενδύσεις από ιστορική άποψη» ύψους περίπου 750-800 δισ. ευρώ επιπλέον ετησίως. Ο ασφαλιστικός κλάδος τονίζει ότι μπορεί να συμβάλει περαιτέρω, δεδομένου του ρόλου του ως σημαντικού μακροπρόθεσμου θεσμικού επενδυτή: Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές έχουν επενδύσει σχεδόν 9,5 δισ. ευρώ στην οικονομία και το 69% των επενδύσεών τους σε μετοχές, εταιρικά και κρατικά ομόλογα είναι εντός της ΕΕ.

Η Michaela Koller, γενική διευθύντρια της Insurance Europe, σχολίασε: «Η έκθεση Draghi έχει δίκιο όταν λέει ότι η ΕΕ πρέπει να θέσει την ανταγωνιστικότητα στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της για τα επόμενα χρόνια. Εάν η Ευρώπη δεν θέλει να μείνει πίσω στην παγκόσμια σκηνή και να προσφέρει οφέλη για όλους τους Ευρωπαίους, πρέπει να ξεκλειδώσει περαιτέρω ιδιωτικές επενδύσεις για να προωθήσει την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση. Πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θέτει κανόνες, ώστε οι κανονισμοί να υποστηρίζουν και όχι να εμποδίζουν την ικανότητα του ασφαλιστικού κλάδου να παρέχει προστασία, να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να υποστηρίζει την καινοτομία και να επενδύει στην οικονομία. Η έκθεση προσφέρει τις σωστές φιλοδοξίες, αλλά χρειαζόμαστε ένα σαφέστερο σχέδιο δράσεων που θα επιτρέψει στον κλάδο μας να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επενδύσεις Λιανικής: Διασφαλίζοντας προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών

Επαναλαμβάνοντας αρκετές από τις συστάσεις της που υιοθετήθηκαν πρόσφατα στο μανιφέστο της Insurance Matters, η Insurance Europe καλεί την ΕΕ να:

1. Να αυξήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις στην οικονομία της ΕΕ:

  • Να διευκολύνει τους καταναλωτές να επενδύουν σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προϊόντα
  • Να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις που επί του παρόντος λειτουργούν ως εμπόδιο
  • Να αυξηθεί η πρόσβαση των ασφαλιστών σε περιουσιακά στοιχεία όπως τα επιχειρηματικά κεφάλαια, οι υποδομές, τα ίδια κεφάλαια και ο δανεισμός των ΜΜΕ
  • Προώθηση της χρηματοοικονομικής και ασφαλιστικής εκπαίδευσης και των μηχανισμών ώθησης

2. Να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση στη ρύθμιση της ΕΕ που διευκολύνει, αντί να καταπνίγει, την καινοτομία, την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα και την ψηφιοποίηση, η οποία περιλαμβάνει

  • Εκπλήρωση της δέσμευσης της ΕΕ για μείωση του φόρτου υποβολής εκθέσεων κατά 25%.
  • Αλλαγή της προσέγγισης για τη ρύθμιση της ΕΕ με την ανάπτυξη και την επιβολή σαφών αρχών ώστε να διασφαλίζεται ότι η νέα ρύθμιση περιορίζεται σε ό,τι είναι πραγματικά αναγκαίο και είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και αποδοτική.

Η Insurance Europe θα συνεχίσει να εξετάζει και να αξιολογεί τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα εκτενή έκθεση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.