1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τι λέει η Insurance Europe για την οδηγία φοροδιαφυγής

Τι λέει η Insurance Europe για την οδηγία φοροδιαφυγής

Τι λέει η Insurance Europe για την οδηγία φοροδιαφυγής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe χαιρετίζει την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποβολή στοιχείων ως ευκαιρία για την παροχή ανατροφοδότησης σχετικά με την επικείμενη αξιολόγηση της οδηγίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (ATAD).

Ο ευρωπαϊκός κλάδος της (αντ)ασφάλισης ανησυχεί για τις αναποτελεσματικότητες και το υψηλό κόστος συμμόρφωσης που προκύπτουν από την συγκάλυψη της ATAD με την οδηγία για την ελάχιστη εταιρική φορολογία και την έκτη έκδοση της οδηγίας της ΕΕ για τη διοικητική συνεργασία (DAC6).

Οι ευρωπαίοι (αντ)ασφαλιστές συνιστούν είτε την πλήρη κατάργηση της ATAD είτε, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων της ATAD και την ευθυγράμμιση άλλων με τους κανόνες της οδηγίας για την ελάχιστη φορολογία των επιχειρήσεων.

Μεταξύ των διατάξεων που πρέπει να τροποποιηθούν είναι οι κανόνες για τις ελεγχόμενες αλλοδαπές εταιρείες, οι κανόνες για τον περιορισμό των τόκων και οι κανόνες που σχετίζονται με τις υβριδικές αναντιστοιχίες.

Παρόμοιες εκτιμήσεις ισχύουν για την DAC6. Με την εισαγωγή των κανόνων της οδηγίας για την ελάχιστη φορολογία των εταιρειών, μειώνεται η πιθανότητα καταχρηστικών διασυνοριακών ρυθμίσεων.

Ο κλάδος πιστεύει ότι οι αλλαγές αυτές θα απλοποιήσουν το φορολογικό τοπίο, θα μειώσουν τις επικαλύψεις και θα εξαλείψουν τα περιττά βάρη συμμόρφωσης, δημιουργώντας έτσι ένα πιο αποτελεσματικό και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Χαιρετίζει την έκθεση του Μάριο Ντράγκι η Insurance Europe

Διαβάστε εδώ την ολοκληρωμένη απάντηση της Insurance Europe

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.