1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του 2023.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παύλος Φωτιάδης τόνισε ότι το 2023 αποτέλεσε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές, όπως ο αυξημένος πληθωρισμός, το υψηλότερο κόστος ενέργειας, οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι γεωπολιτικές συγκρούσεις. Ωστόσο, ανέδειξε την ανθεκτικότητα της ασφαλιστικής βιομηχανίας αλλά και της Universal Life. Όπως δήλωσε «Η ανθεκτικότητα του Ομίλου μας επιβεβαιώνει τη σημασία της ασφάλισης σε μια αβέβαιη παγκόσμια οικονομία. Καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα ασφάλισης κατά 4%, στα €58,4 εκατ. και να ενισχύσουμε τα ίδια κεφάλαιά μας χάρη στην υιοθέτηση του νέου λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 17, το οποίο αύξησε τα ίδια κεφάλαια κατά €28,7 εκατ. μετά τη φορολογία». Ο κ. Φωτιάδης ανέδειξε επίσης τη σημασία των επενδύσεων στην καινοτομία και την ψηφιοποίηση, εστιάζοντας επίσης στη συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, ενισχύοντας έτσι τη θέση της Εταιρείας στην ασφαλιστική αγορά.

Ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής, κ. Έβαν Γαβάς, σε δήλωση του για τα αποτελέσματα της Εταιρείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανθεκτικότητα που επέδειξε η Universal Life μέσα σε ένα δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον. «Το 2023 ήταν μια χρονιά προσαρμογής και ανάπτυξης για την Universal Life. Παρά τις εξωτερικές προκλήσεις, πετύχαμε σημαντική αύξηση στα έσοδα ασφάλισης φτάνοντας τα €58,4 εκατ, κέρδη πριν τη φορολογία ύψους €5,4 εκατ και καθαρά περιουσιακά στοιχεία €74,3 εκατ. H συνεχής επένδυσή μας σε καινοτόμες τεχνολογίες και ψηφιοποίηση έχει θέσει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών». Ο κ. Γαβάς τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στις στρατηγικές που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίοι της Universal Life - Η λαμπρή τελετή

Η Universal Life παραμένει προσηλωμένη στους στρατηγικούς της στόχους, που περιλαμβάνουν την περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο Ζωής και Υγείας, την ψηφιοποίηση των λειτουργιών της και τη βελτιστοποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της, τη διασφάλιση της σταθερής ανάπτυξης και την απόδοση ισχυρής αξίας στους μετόχους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.