1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Αυξημένες οι άδειες οικοδόμησης τον Ιούνιο 2024

Αυξημένες οι άδειες οικοδόμησης τον Ιούνιο 2024

Αυξημένες οι άδειες οικοδόμησης τον Ιούνιο 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι άδειες οικοδόμησης αποτελούν σημαντικό δείκτη της ανάπτυξης στην κατασκευαστική δραστηριότητα μιας χώρας, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον Ιούνιο του 2024.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 1.528 άδειες οικοδόμησης με συνολική αξία €781,6 εκατομμύρια και συνολικό εμβαδόν 594,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ προβλέπεται η ανέγερση 2.772 οικιστικών μονάδων. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, η περίοδος Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 παρουσίασε αύξηση 32,5% στον αριθμό των αδειών, 44,4% στη συνολική αξία και 46,5% στο εμβαδόν.

Η αύξηση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε ενέργειες των εκδοτικών αρχών να διεκπεραιώσουν έναν μεγάλο όγκο αιτήσεων ενόψει της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων έκδοσης αδειών στους νεοσύστατους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, η αύξηση των αδειών οικοδόμησης δεν επηρεάζει μόνο τον κατασκευαστικό τομέα, αλλά έχει άμεσες και έμμεσες συνέπειες στον ασφαλιστικό κλάδο.

Δείτε τα επίσημα στοιχεία όπως τα ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου: Άδειες οικοδομής

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.