1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. H συνεργασία κλειδί των Lloyd’s για επενδυτικές εγγυήσεις 20 δισεκατομμυρίων

H συνεργασία κλειδί των Lloyd’s για επενδυτικές εγγυήσεις 20 δισεκατομμυρίων

H συνεργασία κλειδί των Lloyd’s για επενδυτικές εγγυήσεις 20 δισεκατομμυρίων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Lloyd’s συνεργάζονται με τον Οργανισμό Πολυμερών Εγγυήσεων Επενδύσεων (MIGA) της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την αύξηση της ετήσιας έκδοσης εγγυήσεων στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, η συνεργασία με αντασφαλιστές θα είναι ζωτικής σημασίας, και η κάλυψη που παρέχεται από την αγορά των Lloyd’s επιτρέπει στον MIGA να αξιοποιήσει την ικανότητά της να παρέχει επενδυτικές εγγυήσεις, επιτρέποντας έτσι στους επενδυτές να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα επίπεδα προστασίας για έργα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Αυτή η επίσημη συνεργασία μεταξύ Lloyd’s και MIGA βασίζεται σε περισσότερα από 25 χρόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους να προωθήσουν βιώσιμες αναπτυξιακές λύσεις μέσω της Πλατφόρμας Εγγυήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε πρόσφατη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε ότι η Banco do Brasil S.A. θα λάβει εγγύηση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον MIGA για δάνειο που θα στηρίξει τοπικά δάνεια σε αγρότες που ασχολούνται με γεωργία χωρίς όργωμα και άλλες κλιματικά έξυπνες γεωργικές πρακτικές, οι οποίες προσφέρουν οφέλη όπως τη δέσμευση άνθρακα και την ανθεκτικότητα στο κλίμα. Η κινητοποίηση του ιδιωτικού κεφαλαίου υποστηρίζεται από 15 αντασφαλιστές.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, ο MIGA θα φιλοξενεί τώρα την Πλατφόρμα Εγγυήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Με τα χρόνια, η συνεργασία τους έχει διευκολύνει την παροχή εγγυήσεων σε παγκόσμια έργα που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη, μειώνουν τη φτώχεια και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο πλευρών, πολλά από αυτά τα έργα έχουν επίσης προωθήσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλλάζουν τακτική οι Lloyd's στην αντιμετώπιση κακών συμπεριφορών

Μόνο στο οικονομικό έτος 2024, η MIGA εξέδωσε εγγυήσεις που υποστηρίζουν τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής ή την προσαρμογή της σε 30 έργα και σε 22 χώρες.

«Η συνεργασία είναι το χαρακτηριστικό της αγοράς Lloyd’s, και μέσω της συνεχιζόμενης συνεργασίας μας με τον MIGA, η βιομηχανία (αντ)ασφάλισης έχει διευκολύνει έργα σε όλο τον κόσμο που έχουν απτό αντίκτυπο στις τοπικές και εθνικές κοινότητες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Παρέχοντας οικονομική ασφάλεια για αυτά τα δάνεια, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί για δεκαετίες», δήλωσε ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd’s.

Ο Hiroshi Matano, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος MIGA, πρόσθεσε: «Η μακροχρόνια συνεργασία του MIGA με την αγορά Lloyd’s έχει φέρει σημαντικά οφέλη τόσο για τους επενδυτές όσο και για τις χώρες υποδοχής. Οι επενδυτές απέκτησαν πρόσβαση σε μεγαλύτερα επίπεδα κάλυψης για έργα σε αναπτυσσόμενες χώρες, και οι χώρες υποδοχής επωφελήθηκαν από υψηλότερα επίπεδα παραγωγικών ξένων επενδύσεων. Ανυπομονούμε για πολλά ακόμη χρόνια συνεργασίας».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.