1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η Eurolife προτείνει 6 τρόπους για να εξηγήσεις την αποταμίευση στα...

Η Eurolife προτείνει 6 τρόπους για να εξηγήσεις την αποταμίευση στα παιδιά σου

Η Eurolife προτείνει 6 τρόπους για να εξηγήσεις την αποταμίευση στα παιδιά σου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να εξηγήσεις στα παιδιά σου τι σημαίνει αποταμίευση και να τα παρακινήσεις να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν κι αυτά. 

  1. Με απλές, κατανοητές λέξεις: Με απλά λόγια, μπορείς να τους εξηγήσεις ότι όπως τώρα βάζουν χρήματα στον κουμπαρά τους για να αγοράσουν παιχνίδια, με τον ίδιο τρόπο αποταμιεύουμε χρήματα για το μέλλον.
  2. Χρησιμοποίησε συγκεκριμένα παραδείγματα: Δώσε συγκεκριμένα παραδείγματα για τη σημασία της αποταμίευσης. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις ότι αποταμιεύετε χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές ή για μια μικρή ανακαίνιση που χρειάζεστε στο σπίτι.
  3. Ενθάρρυνε τη συμμετοχή τους στη διαδικασία: Αν, για παράδειγμα, τους δίνεις εβδομαδιαία ή μηνιαία ένα ποσό ειδικά για την αποταμίευση, τους βοηθάς να το καταθέσουν σε ένα κουτί ή στην τράπεζα. Αναγνώρισε και χειροκρότησε την προσπάθειά τους – αυτό θα τους δώσει μεγάλη ικανοποίηση και θα αντιληφθούν ότι «έκαναν κάτι καλό».
  4. Μίλησέ τους για στόχους: Μίλησε με τα παιδιά σου για τους στόχους που έχετε ως οικογένεια. Εξήγησέ τους ότι η αποταμίευση βοηθά να πραγματοποιήσετε αυτούς τους στόχους, όπως το να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο ή να πάτε ένα ταξίδι. Εξήγησέ τους ότι καμιά φορά μπορούν να συμβούν και απρόοπτα όπως, για παράδειγμα, να πάθει βλάβη το αυτοκίνητο. Έτσι, θα καταλάβουν ότι η αποταμίευση δεν ολοκληρώνει μόνο τις επιθυμίες μας αλλά απαντά και στις ανάγκες μας. Να αντιληφθούν ότι αποταμίευση σημαίνει και σιγουριά, για να νιώσουν ασφάλεια.
  5. Δείξε τους το δικό σου αποταμιευτικό ταμείο: Αν διατηρείς το δικό σου αποταμιευτικό ταμείο, δείξε το στα παιδιά και εξήγησέ τους πώς λειτουργεί. Αυτό μπορεί να τους εμπνεύσει να αποταμιεύουν και αυτά – ειδικά αν νιώσουν ότι κι εσύ είσαι υπερήφανος/η για αυτή σου την καλή συνήθεια.
  6. Δώσε τους τη χαρά της επιβράβευσης: Επιβράβευσε τα παιδιά όταν αποταμιεύουν. Μπορείς να τους πάρεις μια μικρή εκδρομή ή να τους αγοράσεις ένα μικρό δώρο για να τους ενθαρρύνεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Συνέδριο Eurolife: Δύναμή μας, οι άνθρωποί μας

Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε στα παιδιά κάποιες καλές συνήθειες από νωρίς. Ακόμη κι αν είναι μικρά για να καταλάβουν ότι η ζωή μας είναι απρόβλεπτη, τουλάχιστον θα μάθουν να είναι προετοιμασμένα και θα νιώθουν αυτοπεποίθηση να κοιτάξουν τη ζωή στα μάτια και να την απολαύσουν.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.