1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εκρηκτικός ο τυφώνας Milton – Η νέα πρόκληση των ασφαλιστικών;

Εκρηκτικός ο τυφώνας Milton – Η νέα πρόκληση των ασφαλιστικών;

Εκρηκτικός ο τυφώνας Milton – Η νέα πρόκληση των ασφαλιστικών;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο τυφώνας Milton είναι πλέον Κατηγορίας 5, με μέγιστες σταθερές ανέμων που εκτιμώνται στα 160 mph (περίπου 257 χλμ/ώρα) και ριπές ακόμα ισχυρότερες. Αν και παραμένει αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο ισχυρός θα είναι κατά την προσέγγιση στην ξηρά, καθώς και με την ακριβή τοποθεσία που θα συμβεί αυτό, ο Andrew Siffert από την εταιρεία BMS Group έχει τονίσει ότι μια προσέγγιση κοντά στην Τάμπα θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Αντιπρόεδρος και Ανώτερος Μετεωρολόγος του μεσίτη αντασφαλίσεων BMS Group, Siffert, ενημέρωσε για την κατάσταση του τυφώνα Μίλτον μετά την εντυπωσιακή πτώση της πίεσης, η οποία βρίσκεται πλέον στα 925 mb, καθώς ο Milton ενισχύθηκε ραγδαία σε κατηγορία 5.

«Η ταχεία ενίσχυση είναι αξιοσημείωτη», δήλωσε ο Siffert, ενώ ο Milton βρισκόταν ακόμα στην Κατηγορία 4. «Ο σχηματισμός ενός μικρού ματιού ενδέχεται να εξηγεί αυτήν την εκρηκτική ενίσχυση, αλλά μην παραπλανηθείτε από το μικρό του μέγεθος. Με σχεδόν ολόκληρο τον Κόλπο του Μεξικού μπροστά του, το σχήμα και το μέγεθος της καταιγίδας θα μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά, κάτι που θα είναι κρίσιμο για την πρόγνωση και μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στις συνολικές ζημιές για τον ασφαλιστικό κλάδο εξαιτίας του Milton ».

Αυτό το τελευταίο σημείο είναι καθοριστικό, καθώς, παρά το γεγονός ότι ο Milton έχει γίνει μια πολύ ισχυρή καταιγίδα, το μέγεθος, το σχήμα και η τοποθεσία προσέγγισής του μπορεί να αλλάξουν δραματικά πριν από την προσέγγιση στην ξηρά, η οποία προς το παρόν αναμένεται για το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τυφώνας Helene: Μπορεί να κοστίσει έως και 6 δισεκατομμύρια στην ασφαλιστική βιομηχανία

Μετά τις επιπτώσεις του τυφώνα Ελένη, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι αντασφαλιστές θα παρακολουθούν στενά τον Milton , καθώς η πρόβλεψη δείχνει πως θα προσεγγίσει μια πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της ακτής της Φλόριντα σε σύγκριση με τον τυφώνα Ελένη.

«Έχει υπάρξει μια ελαφρά αλλαγή στη συναίνεση των μοντέλων για την τοποθεσία προσέγγισης τις τελευταίες 24 ώρες, προς τα νότια της Τάμπα. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή είναι πολύ κοντά για να νιώθουμε άνετοι για την Τάμπα, και οποιαδήποτε τοποθεσία προσέγγισης κατά μήκος της κεντρικής δυτικής ακτής της Φλόριντα θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τον ασφαλιστικό κλάδο», δήλωσε ο Siffert.

Όπως τονίζει ο Siffert, είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με τις ζημιές για τον κλάδο, και το πόσο μεγάλες θα είναι οι ζημιές θα εξαρτηθεί από την ακριβή τοποθεσία προσέγγισης και την ένταση της καταιγίδας. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι οι ασφαλισμένες ζημιές θα μπορούσαν να φτάσουν σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτός είναι ο λόγος που τα αποτελέσματα των μοντέλων καταστροφών που θα δημοσιευθούν θα δείχνουν ένα ευρύ φάσμα εκτιμήσεων ζημιών. Κάθε μια από τις προβλέψεις θα είναι ευαίσθητη στην τοποθεσία προσέγγισης και την ένταση. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες μοντελοποίησης μπορεί να καθυστερήσουν την έκδοση των πρώτων οδηγιών λόγω της αβεβαιότητας στην πρόγνωση και του μεγάλου εύρους ζημιών, καθώς αυτή τη στιγμή οι ζημιές θα μπορούσαν να είναι τόσο χαμηλές όσο $10 δισεκατομμύρια, αλλά και τόσο υψηλές όσο $100 δισεκατομμύρια, οπότε οι συνολικές κατευθυντήριες γραμμές δεν είναι πολύ χρήσιμες λόγω της αβεβαιότητας», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Moody’s: Εκτιμά τις ζημιές από τον τυφώνα Helene μεταξύ 15 με 26 δισεκατομμυρίων

Αν και ο Μίλτον είναι τώρα τυφώνας Κατηγορίας 5, ο Siffert σημειώνει ότι θα αντιμετωπίσει ένα λιγότερο ευνοϊκό περιβάλλον με ισχυρούς ανέμους και ξηρό αέρα μετά το βράδυ της Τρίτης.

«Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας θα είναι αρκετά υψηλή, αλλά αυτή η σεζόν έχει δείξει ότι χρειάζονται τέλειες συνθήκες για την ενίσχυση των ονομασμένων καταιγίδων. Επομένως, αναμένεται κάποια εξασθένιση πριν ο τυφώνας φτάσει στην ξηρά, κάτι που φαίνεται πως θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Milton ίσως εξασθενήσει πριν φτάσει στην ξηρά δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι καταστροφικός», είπε ο Siffert.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.