1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανδρέας Παναγιώτου: Τα μυστικά της επιτυχίας ενός Διευθυντή Ομάδας στον ασφαλιστικό...

Ανδρέας Παναγιώτου: Τα μυστικά της επιτυχίας ενός Διευθυντή Ομάδας στον ασφαλιστικό κλάδο

Ανδρέας Παναγιώτου: Τα μυστικά της επιτυχίας ενός Διευθυντή Ομάδας στον ασφαλιστικό κλάδο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Ανδρέας Παναγιώτου, Διευθυντής Ομάδας στην Universal Life, μοιράστηκε τις σκέψεις και τις εμπειρίες του σχετικά με την πορεία και τις προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Cyprus Insurance News. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε αρχικά ως νέος ασφαλιστικός σύμβουλος, τις στρατηγικές που ακολούθησε για να ξεχωρίσει και τις αξίες που καθοδηγούν την καριέρα του.

Στον ασφαλιστικό κλάδο ξεκίνησε το 2013 ως broker για έναν φίλο του, για διάστημα ενός χρόνου. ”Στη συνέχεια, μετά από προτροπή μιας φίλης που μου έβαλε την ιδέα να γίνω ασφαλιστικός σύμβουλος, σκέφτηκα: «Γιατί να μην το κάνω εγώ ο ίδιος;».”, κι έτσι ξεκίνησε μια λαμπρή πορεία στον ασφαλιστικό κλάδο.

Όπως εξηγεί, από την πρώτη στιγμή, η δουλειά τον κέρδισε και αποφάσισε να παραμείνει στον χώρο. Η αρχή όμως, δεν ήταν εύκολη. «Τους πρώτους 6 μήνες δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, προσπαθώντας να κατανοήσω πώς λειτουργεί η ασφαλιστική βιομηχανία και να βρω τους δικούς μου ρυθμούς.» μας λέει. Όπως και πολλοί νέοι σύμβουλοι, συνάντησε δυσκολίες στην εύρεση πελατών, ειδικά στους πρώτους μήνες, όταν οι περισσότεροι γνωστοί του αμφισβητούσαν το επάγγελμα του ασφαλιστή. Ωστόσο, με πείσμα και αφοσίωση, κατάφερε να ανατρέψει αυτή την αντίληψη και να αποδείξει ότι η επιτυχία ήταν εφικτή.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ότι αντλούσε κίνητρο βλέποντας άλλους επιτυχημένους συναδέλφους του, γεγονός που τον οδήγησε να βρει τις δικές του στρατηγικές και τακτικές για να επιτύχει και να διακριθεί. Όπως σημειώνει, η συνεχής μάθηση και η προσωπική εξέλιξη είναι καίριες για την επιτυχία, κάτι που τον οδήγησε να γίνει πιστοποιημένος Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και να ενταχθεί σε οργανισμούς όπως η LIMRA και η MDRT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Παναγιώτου: «Η πειθαρχία και το όραμα οδηγούν στην επιτυχία στον ασφαλιστικό κλάδο»

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που συνάντησε, ο Ανδρέας επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να ξεκινήσει με άγνωστους πελάτες, σε μια εποχή όπου δεν τον εμπιστεύονταν λόγω της νεαρής του ηλικίας. Ωστόσο, με τον καιρό, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και κατάφερε να δημιουργήσει μια σταθερή βάση πελατών, κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Επίσης, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του ρόλου του ως διευθυντής, τονίζοντας πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων, αλλά και πόσο ανταποδοτικό είναι να βλέπεις τους συνεργάτες σου να εξελίσσονται και να διαπρέπουν.

Η απόφασή του να ενταχθεί στην ομάδα του Αβραάμ Πεκρή στην Universal Life ήταν, όπως υπογραμμίζει, καθοριστική και μιλά με εκτίμηση για τη συνεργασία του με τον κ. Πεκρή, έναν άνθρωπο με κύρος και ακεραιότητα, ο οποίος διατηρεί ισορροπίες και του δίνει έμπνευση. Για τον Ανδρέα, η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κ. Πεκρής είναι πολύτιμη, και η επιλογή να εργαστεί μαζί του ήταν ίσως η καλύτερη απόφαση της καριέρας του, όπως μας εξομολογείται.

Ως Διευθυντής Ομάδας Ασφαλιστικών Συμβούλων, η καθημερινότητά του είναι γεμάτη προκλήσεις, καθώς αναζητά συνεχώς νέους συνεργάτες με όρεξη και πάθος για το επάγγελμα. Ο ρόλος του είναι να αξιολογεί τα άτομα που θα ενταχθούν στην ομάδα του, ενώ παράλληλα έχει την ευθύνη για την εξέλιξή τους και την καθοδήγησή τους προς την επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life

Όπως μας λέει «Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα με τους πιο επαγγελματίες, διακεκριμένους και πετυχημένους ασφαλιστικούς συμβούλους της ασφαλιστικής αγοράς, που θα αποτελούν πρότυπο για όλη την Κύπρο.»

Μιλώντας για τα κριτήρια επιλογής συνεργατών, τονίζει ότι ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση και η διάθεση για συνεχή βελτίωση είναι βασικά στοιχεία. Για τον ίδιο, είναι σημαντικό οι άνθρωποι που εντάσσονται στην ομάδα του να έχουν φιλοδοξία και όραμα, να επιδιώκουν την αριστεία και να είναι πειθαρχημένοι. Το πιο σημαντικό, όμως, όπως λέει, είναι να δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στον κλάδο και να εξελιχθούν.

Όσον αφορά την παρακίνηση της ομάδας του, μας επισημαίνει ότι προσπαθεί να ενθαρρύνει και να εμπνέει τους συνεργάτες του συνεχώς, προσφέροντάς τους κίνητρα και υπενθυμίζοντάς τους πόσο σημαντικό είναι το επάγγελμα τους. Με τακτικά events και ομαδικές δραστηριότητες, καλλιεργεί την αίσθηση της κοινότητας και της στήριξης μέσα στην ομάδα.

Κοιτώντας προς το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, προβλέπει συνεχή ανάπτυξη, αλλά πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο όσοι είναι πραγματικά αφοσιωμένοι και πειθαρχημένοι θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να διαπρέψουν. Για αυτό, η στρατηγική του επικεντρώνεται στην εξέλιξη με βάση τις ανάγκες της αγοράς και τις νέες τάσεις, διατηρώντας πάντα το ανθρωποκεντρικό στοιχείο του επαγγέλματος στο επίκεντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life

Επιπλέον, τονίζει τη σημασία της τεχνολογίας και των social media ως εργαλείων που ενισχύουν την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση πελατών, αν και επισημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή και την εμπιστοσύνη που χτίζει ο ασφαλιστικός σύμβουλος με τους πελάτες του.

Τέλος, ο Ανδρέας δίνει μια πολύτιμη συμβουλή σε όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι: αυτή η δουλειά είναι ένα λειτούργημα και πρέπει να την αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα και αφοσίωση. Σου προσφέρει την ευκαιρία να εξελιχθείς, να μάθεις και να προσφέρεις στην κοινωνία, ενώ η επιτυχία έρχεται μόνο αν την αντιμετωπίσεις σαν δική σου επιχείρηση. Και φυσικά, όπως λέει ο ίδιος, ο καφές μπορεί να είναι μέτριος, αλλά η δουλειά ποτέ!

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που μας παραχώρησε: Ανδρέας Παναγιώτου

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.