1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Δαπανηρός ο Milton για τις αντασφαλιστικές

Δαπανηρός ο Milton για τις αντασφαλιστικές

Δαπανηρός ο Milton για τις αντασφαλιστικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια νέα έκθεση της Moody’s υποδεικνύει ότι οι ασφαλισμένες ζημίες από τον τυφώνα Μίλτον θα επηρεάσουν τόσο τους πρωτασφαλιστές όσο και τον αντασφαλιστικό τομέα, με το ποσοστό των ζημιών που εκχωρούνται στους αντασφαλιστές να αυξάνεται όσο αυξάνονται οι ζημίες.

Ο Μίλτον έφτασε στην ξηρά στις 9 Οκτωβρίου στην κομητεία Σαρασότα της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 3, φέρνοντας καταστροφικούς ανέμους, ανεμοστρόβιλους, απειλητικό για τη ζωή κύμα καταιγίδας και έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η καταιγίδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σημαντικές ζημιές για τους αντασφαλιστές P&C, επειδή κινήθηκε μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές, προκαλώντας διάφορους κινδύνους που σχετίζονται με τον τυφώνα, όπως άμεσες ζημιές από τον άνεμο, διαρροές σε στέγες, ζημιές από πεσμένα δέντρα, πρόσθετες απαιτήσεις για έξοδα διαβίωσης και διακοπή εργασιών.

Εν τω μεταξύ, οι πλημμύρες αναμένεται να προκαλέσουν ζημιές για τις ασφαλιστικές εταιρείες προσωπικών και εμπορικών αυτοκινήτων, με τη διαδικασία διεκπεραίωσης των αποζημιώσεων να περιπλέκεται επειδή ο τυφώνας Μίλτον σημειώθηκε σε στενή διαδοχή με τον τυφώνα Ελένη.

Η Moody’s συνέχισε: «Αν και θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιόπιστες εκτιμήσεις των ασφαλισμένων ζημιών, το μεγάλο αποτύπωμα της καταιγίδας και η πορεία της στην κεντρική Φλόριντα δείχνουν ότι ο τυφώνας Μίλτον θα είναι άλλος ένας δαπανηρός τυφώνας στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο τυφώνας του αιώνα χτυπά την Φλόριντα - Αστρονομικό το κόστος

«Αναμένουμε ότι οι ασφαλισμένες ζημιές από την καταιγίδα θα επηρεάσουν τόσο τους πρωτασφαλιστές όσο και τον αντασφαλιστικό τομέα, με το ποσοστό των ζημιών που εκχωρούνται στους αντασφαλιστές να αυξάνεται όσο αυξάνεται το μέγεθος των ζημιών».

Η έκθεση της εταιρείας συνέχισε: «Η Φλόριντα είναι μια ζώνη μέγιστου κινδύνου για την αντασφάλιση καταστροφών περιουσίας και σχεδόν κάθε αντασφαλιστής έχει κάποια έκθεση στην πολιτεία.

«Παρόλο που οι αντασφαλιστές εφάρμοσαν σημαντικές αυξήσεις τιμών τα τελευταία χρόνια και αυστηροποίησαν τους όρους και τις προϋποθέσεις των αντασφαλιστικών τους συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων σημείων πρόσδεσης, πιστεύουμε ότι ένα σημαντικό μέρος των ασφαλισμένων ζημιών από τον τυφώνα Μίλτον θα εκχωρηθεί στην αντασφαλιστική αγορά.

«Οι περισσότεροι αντασφαλιστές έχουν σημειώσει ισχυρά αποτελέσματα κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, γεγονός που θα μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις των ζημιών.

«Παρ’ όλα αυτά, εάν οι ασφαλισμένες ζημίες εισέλθουν σημαντικά στα στρώματα υπερβάλλοντος ύψους ζημιών, αναμένουμε να δούμε αυξημένους συνδυασμένους δείκτες για τους αντασφαλιστές με υψηλότερη όρεξη για κινδύνους καταστροφών κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου».

Η Moody’s κατέληξε: Κατά τη διάρκεια των φετινών ανανεώσεων αντασφάλισης στα μέσα του έτους, η τιμολόγηση των αντασφαλίσεων για καταστροφές περιουσίας υψηλότερων επιπέδων μειώθηκε κατά 5%-10%, καθώς εισήλθε στην αγορά πρόσθετη χωρητικότητα.

«Εάν οι συνολικές ασφαλισμένες ζημίες από τη φετινή περίοδο τυφώνων επηρεάσουν σημαντικά τον αντασφαλιστικό τομέα, η τιμολόγηση των αντασφαλίσεων κατά τις περιόδους ανανέωσης των αντασφαλίσεων του 2025 θα μπορούσε να ενισχυθεί για να προσελκύσει επαρκή χωρητικότητα για την κάλυψη της ζήτησης».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.