1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Γιατί το αυτοκίνητό σου καίει περισσότερη βενζίνη;

Γιατί το αυτοκίνητό σου καίει περισσότερη βενζίνη;

Γιατί το αυτοκίνητό σου καίει περισσότερη βενζίνη;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μήπως παρατηρείς πως το αυτοκίνητό σου καίει περισσότερη βενζίνη απ’ ό,τι συνήθως; Εάν ναι, τότε δες μερικές αιτίες που ενδεχομένως δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

Κάθε οδηγός ξέρει στο περίπου πόση βενζίνη καταναλώνει το αυτοκίνητό του. Αυτή η γνώση αποκτάται εμπειρικά. Πάνω κάτω γνωρίζει πόσα χιλιόμετρα βγάζει με ένα συγκεκριμένο ποσό, καθώς πολλές διαδρομές σταδιακά γίνονται ρουτίνα. Συχνά όμως το αυτοκίνητο μπορεί να ξεκινήσει να καίει περισσότερη βενζίνη. Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν;

Δεν έχει γίνει επαρκής συντήρηση

Όσο ένα όχημα μεγαλώνει, τόσο σημαντικότερο ρόλο παίζει η συντήρηση. Η αυξημένη κατανάλωση στο αυτοκίνητό σου μπορεί να οφείλεται σε ανταλλακτικά που δυσλειτουργούν ή χρειάζονται άμεσα αλλαγή.

Οδηγείς επιθετικά

Θα έχεις ακούσει λογικά για τις αρχές του eco-driving. Σύμφωνα με αυτές επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση. Η βασική φιλοσοφία είναι να μην κάνεις απότομα φρεναρίσματα, να πατάς τέρμα το γκάζι και γενικά να οδηγείς με έναν επιθετικό τρόπο που απαιτεί περισσότερο καύσιμο. Μήπως κάτι από τα παραπάνω σου είναι γνώριμο;

Ξεφούσκωτα λάστιχα

Ανεξάρτητα αν τα ελαστικά σου είναι σχεδιασμένα ώστε το αυτοκίνητο να καεί λιγότερη βενζίνη σε κάθε διαδρομή, το σημαντικό είναι η κατάστασή τους. Όταν υπάρχει λιγότερος αέρας, όλοι οι τύποι ελαστικών αυξάνουν αυτομάτως τη συνολική κατανάλωση. Επιπλέον, η φυσική φθορά συμβάλλει και αυτή αρνητικά.

Κουβαλάς πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Άδειασε απλά το πορτ μπαγκάζ σου και θα δεις σημαντική μείωση. Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και πολλά χρόνια οι εταιρείες έχουν αντικαταστήσει τη ρεζέρβα με άλλα συστήματα ώστε να μειωθεί το συνολικό βάρος. Φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα μέσα και οτιδήποτε άλλο απλά αποθήκευσέ το σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μειωμένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Φταίει η ποιότητα καυσίμου

Εάν παρατηρείς πως από κάποια πρατήρια καυσίμων η βενζίνη δεν βγάζει τόσα χιλιόμετρα, τότε μάλλον οφείλεται στην κακή ποιότητα. Είναι γνωστό πως στην αγορά συνηθίζεται η νόθευση με δέλεαρ την πολύ χαμηλή τιμή. Δοκίμασε και άλλα βενζινάδικα ώστε να συγκρίνεις τη διάρκεια.

Οδηγείς με ανοιχτά παράθυρα

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το κλιματιστικό είναι πολύ οικονομικότερο από το να οδηγείς με υψηλές ταχύτητες -δηλαδή από 70 km/h και πάνω- έχοντας ανοιχτά παράθυρα. Ο λόγος είναι η απώλεια της αεροδυναμικής που αναπτύσσει το όχημα. Για να αποδίδει όμως ο κλιματισμός σωστά, επιστρέφουμε στο πρώτο part που είναι η σωστή συντήρηση!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.