1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πώς αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο την ασφάλιση

Πώς αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο την ασφάλιση

Πώς αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο την ασφάλιση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όλοι ξέρουμε ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητη, αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε ζώδιο έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να την προσεγγίζει. Άλλοι αγχώνονται μόνο στη σκέψη της, άλλοι βαριούνται, ενώ κάποιοι τη βλέπουν ως την απόλυτη στρατηγική κίνηση. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο την ασφάλιση, με έναν απολαυστικά αστρολογικό και χιουμοριστικό τρόπο!

Κριός: «Ποια ασφάλεια; Εγώ τα φτιάχνω μόνος μου!»

Ο Κριός είναι το ζώδιο της δράσης και του ρίσκου. Όταν του μιλάς για ασφάλιση, συνήθως σου λέει με αυτοπεποίθηση: «Γιατί να χρειαστώ ασφάλεια; Εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνος μου!». Προτιμά να παίρνει τα ρίσκα του, με την πεποίθηση ότι είναι άτρωτος. Κάτι σαν τον Σούπερμαν χωρίς μανδύα – αλλά όταν φτάνει η ώρα του απρόβλεπτου, ψάχνει το τηλέφωνο της ασφαλιστικής, ίσως μετανιώνοντας για την επιπολαιότητά του!

Ταύρος: «Η σταθερότητα είναι το παν»

Ο Ταύρος αγαπά τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Μην του πεις για επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς ένα καλό πλάνο και μια γερή ασφάλιση! Το πιο πιθανό είναι ότι έχει ερευνήσει κάθε ασφαλιστικό προϊόν στην αγορά, ψάχνοντας την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα σε ποιότητα και κόστος. Είναι ο τύπος που θέλει την απόλυτη εξασφάλιση, για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να απολαμβάνει τα αγαπημένα του φαγητά χωρίς άγχος. Είναι το σύγχρονο Χόμπιτ! Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια και όλα είναι καλά στον κόσμο του!

Δίδυμοι: «Ασφάλεια; Ποια ασφάλεια; Πού να τρέχω τώρα;»

Οι Δίδυμοι είναι οι βασιλιάδες της αναβολής. Θέλουν μεν να είναι καλυμμένοι, αλλά βαριούνται την όλη διαδικασία και αποσπώνται εύκολα από κάτι άλλο κάθε στιγμή που θεωρούν ότι είναι πιο ενδιαφέρον από αυτό που κάνουν ήδη. Πιθανότατα θα σου πουν: «Ναι, ναι, θα το κάνω αύριο», αλλά αυτό το «αύριο» δεν έρχεται ποτέ. Ωστόσο, αν βρουν ένα πρωτοποριακό πακέτο ασφάλισης με gadgets και προσφορές, ίσως αλλάξουν γνώμη πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.

Καρκίνος: «Πρέπει να προστατέψω την οικογένεια»

Ο Καρκίνος, το πιο προστατευτικό ζώδιο, δεν αστειεύεται με την ασφάλιση. Είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο θα ασφαλίσει το σπίτι και το αυτοκίνητο, αλλά και το σκύλο, τις γάτες και πιθανώς το γλαστράκι στον κήπο. Η ασφάλιση για εκείνον είναι μέσο προστασίας των αγαπημένων του, και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια. Αν μπορούσε, θα εξασφάλιζε και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τα συναισθήματα όλων. Είναι σαν τη μητρική φιγούρα που θέλει να προσφέρει την συναισθηματική και υλική ασφάλεια στο σπιτικό της και δίνει την αμέριστη προσοχή και φροντίδα της σε όσους αγαπά!

Λέων: «Φυσικά και έχω ασφάλεια! Έχω το καλύτερο πακέτο, δεν βλέπεις;»

Ο Λέων θέλει το καλύτερο και γιατί όχι το πιο γκλαμουράτο! Η ασφαλιστική του κάλυψη δεν είναι απλώς μια ανάγκη, αλλά ένα statement. Δεν θα πάει απλώς για το πιο οικονομικό πακέτο, αλλά για αυτό που θα τον κάνει να νιώθει VIP. Θα καυχιέται στους φίλους του για τις ειδικές προσφορές και τα πολυτελή οφέλη του προγράμματός του. Και φυσικά, το όνομά του θα είναι με μεγάλα γράμματα στο ασφαλιστήριο! Θέλει να νιώθει βασιλιάς!

Παρθένος: «Τα έχω όλα οργανώσει! Μην ανησυχείς, είμαι καλυμμένος»

Ο Παρθένος είναι ο άνθρωπος που έχει τυπωμένα όλα τα συμβόλαια ασφάλισης, ταξινομημένα σε ντοσιέ κατά ημερομηνία. Τον ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, και θα ελέγξει κάθε όρο, κάθε παράγραφο, ακόμα και τις υποσημειώσεις. Αν υπάρχει κάποιο ψιλά γραμμένο σημείο, θα το βρει. Η ασφάλιση για τον Παρθένο είναι υπόθεση απόλυτης ακρίβειας και οργάνωσης. Είναι αυτός που θα έχει απόλυτη τάξη και τα έχει όλα υπολογισμένα ίσως και για δέκα χρόνια μετά! Μην τον υποτιμάς – ξέρει τι κάνει!

Ζυγός: «Πες μου, τι νομίζεις; Να πάρω αυτό το πακέτο ή το άλλο;»

Ο Ζυγός δεν μπορεί να αποφασίσει εύκολα. Θα συγκρίνει τιμές, όρους, προνόμια, και θα ρωτήσει τη γνώμη όλων γύρω του πριν πάρει την τελική απόφαση. Για εκείνον η ασφάλιση είναι ζήτημα ισορροπίας, και θέλει να βρει το ιδανικό πακέτο που να του δίνει ηρεμία, αλλά χωρίς υπερβολικές δαπάνες. Αν τον βοηθήσεις να αποφασίσει, θα σε ευγνωμονεί για πάντα – μέχρι να αρχίσει να αμφιβάλλει ξανά! Στον Ζυγό λείπει η αποφασιστικότητα και η πρωτοβουλία κι από φόβο μη τυχόν και αδικήσει κάποιον μπορεί να μείνει άπραγος σε έναν κόσμο γεμάτο διλήμματα… Θέλει να νιώθει ότι ο ασφαλιστής του έχει όλες τις απαντήσεις σε αυτά που τον ταλανίζουν!

Σκορπιός: «Ασφάλεια; Σίγουρα υπάρχει κάτι που δεν μας λένε…»

Ο Σκορπιός είναι καχύποπτος και βλέπει παντού κρυφά συμφέροντα. Όταν του μιλάς για ασφάλιση, θα αναρωτηθεί: «Τι κρύβουν;». Θα ψάξει σε βάθος για να ανακαλύψει κάθε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να του διαφύγει, και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί κανέναν μέχρι να βεβαιωθεί ότι το συμβόλαιό του είναι αδιάβλητο. Και, φυσικά, θα επιλέξει την πιο «μυστική» κάλυψη, για να είναι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο. Ο Σκορπιός μέχρι να εμπιστευτεί τον ασφαλιστή του και τη διαδικασία θα τα περάσει όλα από κόσκινο! Αλλά μόλις εμπιστευτεί γίνεται πολύ πιστός!

Τοξότης: «Δεν χρειάζομαι εγώ ασφάλιση! Ζω ελεύθερα!»

Ο Τοξότης δεν θέλει να δεσμεύεται με ασφάλειες και γραφειοκρατίες. Είναι ο λάτρης της ελευθερίας και της περιπέτειας, και θεωρεί ότι η ασφάλιση είναι ένα βαρίδι που του περιορίζει τις κινήσεις. Προτιμά να ζει τη στιγμή και να εμπιστεύεται το σύμπαν – άλλωστε, γιατί να ασχοληθεί με κάτι που θεωρεί πως αφορά μόνο τους «σοβαρούς» και «βαρετούς» τύπους; Μην περιμένεις να κάτσει να υπογράψει συμβόλαιο με ευκολία. Αλλά αν του προτείνεις ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί και να το σκεφτεί!

Αιγόκερως: «Καλύτερα να έχω τα πάντα καλυμμένα»

Ο Αιγόκερως είναι ο υπεύθυνος επαγγελματίας. Ξέρει ότι η ασφάλιση είναι αναγκαία για να προφυλάξει τον κόπο του και τα κεκτημένα του. Έχει προνοήσει για κάθε πιθανή περίπτωση, ακόμα και αυτές που οι άλλοι δεν σκέφτονται. Το πρόγραμμα ασφάλισής του είναι πιθανότατα η επένδυση της δεκαετίας. Και ναι, έχει ασφαλίσει και τα επαγγελματικά του εργαλεία, γιατί ξέρει πως η σταθερότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ο Αιγόκερως είναι πέρα για πέρα τυπικός και αν ξέρει ότι μπορεί να εξοικονομήσει ή να δημιουργήσει χρήμα με υπεύθυνο τρόπο ξεδιπλώνει την επιχειρηματική του σκέψη!

Υδροχόος: «Μπορώ να κάνω την ασφάλισή μου online και χωρίς άγχος;»

Ο Υδροχόος αγαπά την καινοτομία και την τεχνολογία. Αν η ασφάλιση μπορεί να γίνει μέσω μιας εφαρμογής, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και φυσικά γραφεία, τότε το υπογράφει αμέσως. Θέλει την ανεξαρτησία του και την απλότητα. Για εκείνον, η ασφάλιση πρέπει να είναι έξυπνη, πρακτική και προσαρμοσμένη στον τρόπο ζωής του. Αν του μιλήσεις για ψηφιακά πορτοφόλια ασφάλισης, θα τρέξει να εγγραφεί! Μπορεί να έχει και αδυναμία στα ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια γιατί θέλει να νιώθει ότι είναι μέλος μια ομάδας. Κι αν υπάρχει τρόπος να ασφαλίσει και την ανθρωπότητα, τους ευάλωτους, τα ζώα και το κοινό καλό από συμφορές είναι ο πρώτος που θα ερχόταν στην ασφαλιστική εταιρεία να το κάνει!

Ιχθύες: «Εγώ απλώς ελπίζω να μην συμβεί κάτι κακό»

Οι Ιχθύες είναι ονειροπόλοι. Η σκέψη της ασφάλισης τους δημιουργεί άγχος, αλλά προτιμούν να μην το σκέφτονται και να δείχνουν εμπιστοσύνη πως όλα θα πάνε καλά. Θα σκεφτούν: «Γιατί να επικεντρωθώ στα αρνητικά;». Όταν όμως καταλάβουν την αξία της ασφάλισης, θα τη δουν σαν μια πράξη φροντίδας και αγάπης για τους γύρω τους. Και πιθανόν να βάλουν και λίγη μουσική για να χαλαρώσουν κάνοντας την όλη διαδικασία. They want to romanticize their lives!

Μπορείτε τώρα να μαντέψετε τι ζώδιο είναι ο τύπος στη φωτογραφία που έκανε ασφάλιση;

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.