1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. CNP Ασφαλιστική: Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για την ψυχική υγεία στην εργασία

CNP Ασφαλιστική: Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για την ψυχική υγεία στην εργασία

CNP Ασφαλιστική: Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για την ψυχική υγεία στην εργασία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Σύνδεσμος Ασφάλειας & Υγείας Κύπρου, πραγματοποίησαν διάλεξη με θέμα «Ψυχική Υγεία στην Εργασία». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024, στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου της CNP CYPRUS στη Λευκωσία και την παρακολούθησαν επαγγελματίες από τον τομέα της Ασφάλειας & Υγείας.

Η διάλεξη αφορούσε ενημέρωση για θέματα Ψυχικής Υγείας που άπτονται της εργασίας, αναγνώριση και διαχείριση επαγγελματικού άγχους και παραδείγματα ψυχικών διαταραχών στην εργασία. Ομιλητές ήταν η κα. Ειρήνη Καμπά – Μαλτεζοπούλου, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, MA – MSc και ο Δρ. Ευθύμιος Θανασιάς, Ιατρός Εργασίας.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η ψυχική υγεία στην εργασία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διασφάλιση της ευημερίας των εργαζομένων και την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Το επαγγελματικό άγχος και οι ανησυχίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση και τη γενικότερη υγεία του εργατικού δυναμικού, καθιστώντας κρίσιμη τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και διαχείριση αυτών των φαινομένων. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως η συγκεκριμένη διάλεξη, ενισχύεται η ευαισθητοποίηση των εργοδοτών και των εργαζομένων για τη δημιουργία ενός υγιούς και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.