1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Ζητά πρόσβαση σε δεδομένα αυτοκινήτων

Insurance Europe: Ζητά πρόσβαση σε δεδομένα αυτοκινήτων

Insurance Europe: Ζητά πρόσβαση σε δεδομένα αυτοκινήτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe, μαζί με άλλες εννέα ενώσεις καταναλωτών, βιομηχανίας και κινητικότητας, έστειλαν επιστολή στην Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία την παροτρύνουν να θέσει ως προτεραιότητα τη νομοθεσία για την πρόσβαση στα δεδομένα που προέρχονται από τα οχήματα στις αρχές της νέας θητείας. Στην επιστολή τονίζεται ότι η δίκαιη πρόσβαση στα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση του ανταγωνισμού και την προώθηση της καινοτομίας στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας, συμβάλλοντας στον ευρύτερο στόχο της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις της ομάδας των ανεξάρτητων παρόχων υπηρεσιών (ISP), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εταιρειών, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν πλήρως χωρίς πρόσβαση σε δεδομένα οχημάτων. Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες και μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η έλλειψη νομοθεσίας παραμένει ένα επίμονο εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα στην αγορά υπηρεσιών οχημάτων της ΕΕ.

Ο Nicolas Jeanmart, επικεφαλής του τμήματος προσωπικών και γενικών ασφαλίσεων της Insurance Europe, σχολίασε: «Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εννοεί σοβαρά την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, τότε πρέπει να σταματήσει να κωλυσιεργεί και να θεσπίσει νομοθεσία που να εξασφαλίζει δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση στα δεδομένα που παράγονται από τα οχήματα. Χωρίς αυτά τα δεδομένα, οι ασφαλιστές δεν μπορούν να προσφέρουν τις καινοτόμες λύσεις που περιμένουν οι πελάτες. Αυτό εμποδίζει την ικανότητα του κλάδου όχι μόνο να υποστηρίξει τους στόχους της βιωσιμότητας και της οδικής ασφάλειας, αλλά και να ανταποκριθεί στους κινδύνους από τις αναδυόμενες μορφές κινητικότητας, όπως η αυτόνομη οδήγηση».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.