1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η ευρωπαϊκή αντασφαλιστική αγορά παραμένει δυναμική

Η ευρωπαϊκή αντασφαλιστική αγορά παραμένει δυναμική

Η ευρωπαϊκή αντασφαλιστική αγορά παραμένει δυναμική
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ευρωπαϊκή αγορά αντασφάλισης παραμένει δυναμική, με τη ζήτηση για προστασία σε περιουσιακά στοιχεία μέσω αντασφάλισης να συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τη Munich Re.

Στην εκδήλωση του Baden-Baden φέτος, ο παγκόσμιος αντασφαλιστής ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει περισσότερο κεφάλαιο στις ευρωπαϊκές αγορές του, κυρίως εκεί όπου οι πελάτες επιδεικνύουν πειθαρχία στην ανάληψη κινδύνων στην πρωτογενή τους αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει επίσης την οικονομική της ισχύ για να βοηθήσει τους πελάτες της να απορροφήσουν τα σοκ που προκαλούν υπερβολικές διακυμάνσεις στα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη Munich Re, οι αναλύσεις δείχνουν ότι οι αυξημένες φυσικές καταστροφές οδηγούν συχνά σε ετήσιες ασφαλισμένες ζημίες που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι ασφαλισμένες ζημίες έχουν ήδη φτάσει τα 62 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, που ανέρχεται στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ευρώπη, παρατηρείται επίσης αύξηση σε μη κορυφαίους κινδύνους, όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και οι σοβαρές καταιγίδες, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι και ανεμοστρόβιλους.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, η Munich Re συνεχώς ενισχύει την τεχνογνωσία της σχετικά με τις φυσικές καταστροφές, ενσωματώνοντας σαφώς τις τάσεις της κλιματικής αλλαγής στα μοντέλα κινδύνου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εκρηκτικός ο τυφώνας Milton - Η νέα πρόκληση των ασφαλιστικών;

«Οι αντασφαλιστές και οι ασφαλιστές πρέπει να διασφαλίζουν ένα σωστό σύστημα τιμολόγησης, που να αντανακλά επακριβώς τους υποκείμενους κινδύνους και να ενθαρρύνει τη λήψη μέτρων μείωσης του κινδύνου», ανέφερε η εταιρεία.

Ταυτόχρονα, η έρευνα της Munich Re δείχνει ότι η διείσδυση της ασφάλισης κατά του κυβερνοχώρου παραμένει χαμηλή, αλλά, θετικά, η ευρωπαϊκή αγορά κυβερνοασφάλισης αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά.

Η εταιρεία τόνισε ότι συνεχίζει να παρέχει σημαντική χωρητικότητα υπό κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει τη κάλυψη μη ασφαλίσιμων συστημικών κινδύνων, όπως ο κυβερνοπόλεμος και η αποτυχία κρίσιμων υποδομών.

Η Claudia Strametz, Διευθύνουσα Σύμβουλος (Γενικών Κλάδων) Γερμανίας και Επικεφαλής Κυβερνοασφάλισης για την Ευρώπη, σχολίασε: «Χαιρετίζουμε την ανάπτυξη, αλλά επιμένουμε να ενσωματώνονται οι κατάλληλοι όροι και προϋποθέσεις στα αρχικά ασφαλιστήρια συμβόλαια καθώς και στα αντασφαλιστικά, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη αγορά (αντ-)ασφάλισης.

Με την αξιοποίηση της τεχνικής μας εξειδίκευσης, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεών τους. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εγχώρια αγορά μας στη Γερμανία, καθώς και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, και συνεχίζουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος και σταθερός συνεργάτης για τους πελάτες μας.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.