1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re: Άγγιξε τα 900 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο

Munich Re: Άγγιξε τα 900 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο

Munich Re: Άγγιξε τα 900 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Munich Re ανέφερε ένα προκαταρκτικό καθαρό αποτέλεσμα περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2024, παρά τον αντίκτυπο των αυξημένων δαπανών για μεγάλες ζημιές λόγω φυσικών καταστροφών στον κλάδο αντασφάλισης κατά των ζημιών περιουσίας.

Ο τυφώνας Helene ήταν το μεγαλύτερο περιστατικό ζημιών για την εταιρεία κατά το τρίμηνο, προκαλώντας απώλειες ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, τρία γεγονότα ζημιών στον Καναδά προκάλεσαν αντίστοιχες δαπάνες.

«Εκτός από τις πολυάριθμες άλλες φυσικές καταστροφές και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο, σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη λόγω της Καταιγίδας Boris και των επακόλουθων πλημμυρών, καθώς και στις ΗΠΑ και την Καραϊβική εξαιτίας του τυφώνα Beryl», πρόσθεσε η εταιρεία.

Παρ’ όλα αυτά, η Munich Re σημείωσε ότι η επιχειρησιακή της απόδοση «παρέμεινε ικανοποιητική» το τρίτο τρίμηνο του 2024 σε όλες τις γραμμές επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η Munich Re παρατήρησε ότι αν και οι δαπάνες για ζημιές από τον τυφώνα Milton αναμένεται να είναι σημαντικές, η εταιρεία πιθανότατα θα ξεπεράσει τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη σε ένα «πολύ καλό» καθαρό αποτέλεσμα ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2024.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία είχε αποκαλύψει καθαρό αποτέλεσμα σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σε σύγκριση με 1,1 δισεκατομμύρια και 4,2 δισεκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Munich Re: Έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για αντασφαλιστική προστασία στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Munich Re θα δημοσιοποιήσει τα οριστικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 7 Νοεμβρίου 2024.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.