1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. AIG: Αναμένει ίδιο ή χαμηλότερο συνδυασμένο δείκτη το 2025 μετά τη...

AIG: Αναμένει ίδιο ή χαμηλότερο συνδυασμένο δείκτη το 2025 μετά τη ζημία 4 δισ.

AIG: Αναμένει ίδιο ή χαμηλότερο συνδυασμένο δείκτη το 2025 μετά τη ζημία 4 δισ.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος ασφαλιστής AIG αναμένει ότι ο συνδυασμένος δείκτης του 2025 θα είναι ίδιος ή χαμηλότερος από αυτόν που αναφέρθηκε το 2023, κυρίως ως αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιοργάνωσης και μείωσης των εξόδων AIG Next.

Η είδηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, όπου η ασφαλιστική ανακοίνωσε καθαρή ζημία ύψους 4 δισ. δολαρίων, λόγω της αναγνώρισης ζημίας ως αποτέλεσμα της αποενοποίησης της Corebridge.

Με την αποενοποίηση της Corebridge να έχει ολοκληρωθεί, καθώς και με την πώληση της ταξιδιωτικής της δραστηριότητας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, η AIG επιδιώκει να επιταχύνει περαιτέρω την υλοποίηση πρόσθετων λειτουργικών αποτελεσμάτων, αξιοποιώντας το πρόγραμμα AIG Next, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2024.

“Στο πλαίσιο του προγράμματος AIG next, επαναπροσδιορίζουμε το υφιστάμενο κόστος της μητρικής εταιρείας που διατηρούμε, ώστε να αντικατοπτρίζει μόνο τα έξοδα που σχετίζονται με το να είσαι μια παγκόσμια ρυθμιζόμενη δημόσια εταιρεία, όπως το κόστος που σχετίζεται με την εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων και τον έλεγχο”, εξήγησε ο Peter Zaffino, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG.

Ο ίδιος συνέχισε: “Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το διατηρούμενο μητρικό κόστος κατά 325 έως 350 εκατομμύρια δολάρια, ή ένα έως ενάμισι τοις εκατό των καθαρών εισπραχθέντων ασφαλίστρων στο μέλλον. Τα έξοδα που δεν ορίζονται ως κόστος μητρικής εταιρείας θα ενσωματωθούν πλήρως στα αποτελέσματα γενικών ασφαλίσεων ή θα είναι περιττά.

“Όλοι οι παράγοντες είναι ίσοι. Θα περιμέναμε ότι ο συνδυασμένος δείκτης για το σύνολο του ημερολογιακού έτους 2025 θα είναι ο ίδιος ή χαμηλότερος από τον δείκτη για το σύνολο του έτους 2023 σε συγκρίσιμη βάση, ως αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν στο πλαίσιο της AIG Next”.

Ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι αυτή η καθοδήγηση, όσον αφορά το τι αναμένει η AIG για το πλήρες έτος 2025, δεν προβλέπει καμία βελτίωση του δείκτη ζημιών, καθώς όλα αυτά αφορούν τον δείκτη εξόδων.

Κατέληξε: “Προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε τους πάντες, είναι ότι όλα τα έξοδα που υπάρχουν σε άλλες δραστηριότητες θα μεταφερθούν στη μητρική, θα πάνε στην εταιρία ή θα εξαλειφθούν.

“Προσπαθούμε επίσης να επικοινωνήσουμε ότι δεν πρόκειται να αυξήσουμε τους συνδυασμένους δείκτες μας με βάση την καθοδήγηση που δώσαμε στο τέλος του 2023, οπότε δεν προβλέπουμε καμία επιφύλαξη για τους δείκτες ζημιών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την καθοδήγηση”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!