1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων το φθινόπωρο: τι να προσέξεις!

Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων το φθινόπωρο: τι να προσέξεις!

Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων το φθινόπωρο: τι να προσέξεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Tο φθινόπωρο, ημερολογιακά τουλάχιστον, έχει φτάσει και μία από τις απαραίτητες δουλειές που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσουν οι πρώτες καταιγίδες είναι η αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου. Ο συνδυασμός της βροχής και των φύλλων που πέφτουν μπορεί να κάνει την οδήγηση πιο δύσκολη, επομένως είναι σημαντικό οι υαλοκαθαριστήρες να είναι σε καλή κατάσταση. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι πρέπει να προσέξεις σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα.

Αρχικά πρέπει να ελέγξεις την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων για να διαπιστώσεις εάν αφήνουν ραβδώσεις ή τρίζουν πάνω στο παρμπρίζ. Αυτά είναι σημάδια ότι είναι ώρα για αντικατάσταση. Έλεγξε επίσης αν υπάρχουν σχισμές ή αν τα ελαστικά τους άκρα είναι φθαρμένα ή κομμένα, γιατί και αυτά αποτελούν σαφή σημάδια φθοράς.

Όταν επιλέγεις νέους υαλοκαθαριστήρες, διάλεξε αυτούς που είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή, ο αέρας και η παγωνιά. Το μέγεθος έχει επίσης σημασία. Βεβαιώσου ότι οι νέοι υαλοκαθαριστήρες ταιριάζουν με τις προδιαγραφές μεγέθους για το μοντέλο του αυτοκινήτου σου για να αποφύγεις τη μη επαρκή κάλυψη.

Κατά την εγκατάσταση, βεβαιώσου ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι καλά στερεωμένοι και σωστά ευθυγραμμισμένοι με το παρμπρίζ. Η λανθασμένη τοποθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αποτελεσματικότητα και πιθανή ζημιά στο ίδιο το παρμπρίζ. Θα ήταν επίσης χρήσιμο να καθαρίσεις καλά το παρμπρίζ πριν τοποθετήσεις τους νέους υαλοκαθαριστήρες για να αφαιρέσεις βρωμιά ή υπολείμματα σκόνης που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ορατότητα.

Τέλος, αν μένεις σε ορεινή τοποθεσία, μην παραλείψεις να ελέγξεις αν χρειάζεται να αντικαταστήσεις το υγρό του υαλοκαθαριστήρα με ένα διάλυμα που είναι κατάλληλο για τους χειμερινούς μήνες και είναι αποτελεσματικό στην περίπτωση παγετού.

Συνοψίζοντας, είναι γεγονός ότι αν αλλάζουμε προληπτικά τους υαλοκαθαριστήρες μας πριν από το φθινόπωρο, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις εποχιακές προκλήσεις και θα εξασφαλίσουμε καλύτερη ορατότητα και ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης τους μήνες που έρχονται.

Για ενισχυμένη βέβαια ασφάλεια, είναι απαραίτητη η επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού προγράμματος για το αυτοκίνητό μας από την Anytime!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.