1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Allianz: Σχεδόν 4 δισ. τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο

Allianz: Σχεδόν 4 δισ. τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο

Allianz: Σχεδόν 4 δισ. τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Allianz κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με όλους τους τομείς της εταιρείας να συμβάλλουν σε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ ο τομέας περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) της εταιρείας παρουσίασε μια ισχυρή απόδοση, η οποία αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις των αυξημένων φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα, η Allianz ανακοίνωσε επίσης καθαρά κέρδη ύψους 2,6 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, έναντι 2,5 δισ. ευρώ από πέρυσι, τα οποία προήλθαν κυρίως από την αύξηση των λειτουργικών κερδών, καθώς και από ένα υψηλότερο μη λειτουργικό αποτέλεσμα.

Εκτός από αυτό, ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,6% το β’ τρίμηνο του ’24 στα 42,6 δισ. ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στην ισχυρή δυναμική σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Επιπλέον, η Allianz ανέφερε ότι ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II ήταν 206% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, έναντι 203% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Στον τομέα P&C της εταιρείας, ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 9,4% στα 19,3 δισ. ευρώ, ενώ ο τομέας παρήγαγε επίσης λειτουργικά κέρδη ύψους 1,9 δισ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτέλεσαν μια “ανθεκτική επίδοση υπό το πρίσμα των αυξημένων ζημιών από φυσικές καταστροφές και καιρικές συνθήκες”.

Ο συνδυασμένος δείκτης του τομέα P&C ανήλθε σε 93,5%, έναντι 92,2% από πέρυσι. Ο δείκτης ζημιών του τομέα διαμορφώθηκε στο 69,2%, καθώς οι σημαντικά υψηλότερες αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την καλύτερη εκκαθάριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα 2 δισ. τα κέρδη της Swiss Re για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Στον τομέα Ζωής & Υγείας, η Allianz ανακοίνωσε ότι η παρούσα αξία των ασφαλίστρων νέων εργασιών (PVNBP) αυξήθηκε στα 18,8 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 24, κυρίως λόγω του υψηλότερου όγκου στις περισσότερες οντότητες. Παράλληλα, το περιθώριο νέων εργασιών (NBM) διαμορφώθηκε στο 5,8%, ενώ η αξία των νέων εργασιών (VNB) παρέμεινε σε πολύ καλό επίπεδο, στα 1,1 δισ. ευρώ.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Allianz ανακοίνωσε επίσης ότι το συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό αυξήθηκε σε 2,309 τρισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Η Claire-Marie Coste-Lepoutre, Γενική Οικονομική Διευθύντρια της Allianz SE, δήλωσε: “Τα αποτελέσματα της Allianz για το δεύτερο τρίμηνο και η συνέπεια των επιδόσεών μας επιβεβαιώνουν τη συνεχή δυναμική μας και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου.

“Στον τομέα Property-Casualty, επιτύχαμε πολύ καλά λειτουργικά κέρδη. Αυτό δείχνει την ικανότητά μας να επιτυγχάνουμε ισχυρά αποτελέσματα, ακόμη και όταν επηρεαστήκαμε από σοβαρές φυσικές καταστροφές, ιδίως στη Γερμανία. Η συνεχής εστίασή μας στην παραγωγικότητα στηρίζει επίσης τις επιδόσεις μας. Πετύχαμε ένα εξαιρετικό λειτουργικό κέρδος στις εργασίες μας στον τομέα Ζωής/Υγείας. Η ισχυρή παραγωγή νέων εργασιών και το υγιές περιθώριο κέρδους νέων εργασιών μιλούν για την ελκυστικότητα των προϊόντων μας.

“Στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, οι συνεχιζόμενες καθαρές εισροές ύψους 14,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο αυξάνουν τις καθαρές εισροές μας για το πρώτο εξάμηνο σε 48,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία τρίτων ξεπέρασαν τα 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό αποτελεί μια καλή βάση για μελλοντική αύξηση των κερδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Atlantic Insurance: Θα συνεδριάσει για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου

“Ατενίζουμε με εμπιστοσύνη το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και επιβεβαιώνουμε τις προοπτικές μας για λειτουργικά κέρδη 14,8 δισ. ευρώ συν ή πλην 1 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους”.

Στρέφοντας την προσοχή μας προς το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα λειτουργικά κέρδη της Allianz ανήλθαν σε 7,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3% από τα περσινά 7,5 δισ. ευρώ. Η Allianz σημείωσε ότι ο τομέας Ζωής & Υγείας πέτυχε ευρεία ανάπτυξη στις περισσότερες περιοχές, ενώ στον τομέα της Διαχείρισης Διαθεσίμων, τα υψηλότερα έσοδα που καθορίστηκαν από τα AuM ήταν οι κύριοι παράγοντες, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας P&C επωφελήθηκαν από την ισχυρή ανάπτυξη και τις υποκείμενες επιδόσεις.

Τα καθαρά κέρδη για το H1’24 διαμορφώθηκαν στα 5,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,9% από τα 4,6 δισ. ευρώ του H1’23, ενώ ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 6,4% στα 91,0 δισ. ευρώ, με όλους τους επιχειρηματικούς τομείς να συμβάλλουν στην αύξηση αυτή.

Στον τομέα P&C, ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,3% και ανήλθε σε 44,8 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ τα λειτουργικά κέρδη των τομέων σκαρφάλωσαν κατά 3,3% σε 4,0 δισ. ευρώ.

Ο συνδυασμένος δείκτης των τομέων ανήλθε στο 92,7% για το πρώτο εξάμηνο του 24, σε σύγκριση με 92% από πέρυσι. Ο δείκτης ζημιών διαμορφώθηκε στο 68,3%, καθώς οι υψηλότερες απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την καλύτερη απορροφητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε πώς κινήθηκαν τα επενδυτικά ταμεία τον Ιούνιο 2024

Επιστρέφοντας στον τομέα Ζωής & Υγείας, η PVNBP αυξήθηκε στα 41,1 δισ. ευρώ την περίοδο, γεγονός που η Allianz σημείωσε ότι υποστηρίχθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις σε προϊόντα με αποδοτική κεφαλαιακή απόδοση, ενώ ο τομέας NBM διαμορφώθηκε στο 5,7% και η αξία των νέων εργασιών αυξήθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ.

Ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE, σχολίασε: “Η Allianz σημείωσε ισχυρά αποτελέσματα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας για το σύνολο του έτους. Οι επιδόσεις μας καταδεικνύουν τις βασικές δυνάμεις και την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας, ιδιαίτερα καθώς τα αποτελέσματά μας επιτεύχθηκαν εν μέσω σημαντικής δραστηριότητας φυσικών καταστροφών κατά το δεύτερο τρίμηνο – και κυρίως στην εγχώρια αγορά μας. Ο τρόπος με τον οποίο η Allianz ανταποκρίθηκε στους πελάτες μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Γερμανία αντανακλούσε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό συμπόνιας, ταχύτητας και τεχνογνωσίας. Ομάδες που είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία επεξεργασίας απαιτήσεων επισκέφθηκαν σχεδόν όλες τις πληγείσες ιδιοκτησίες εντός δύο εβδομάδων από το συμβάν, γεγονός που καθησύχασε τους πελάτες μας και περιόρισε τις ζημιές.

“Αυτά τα άριστα αποτελέσματα στις ασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων συμπληρώθηκαν από ισχυρές επιδόσεις στους τομείς ζωής/υγείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, αποδεικνύοντας πώς μεταφράζουμε την πελατοκεντρική μας στρατηγική σε ανθεκτική αύξηση των κερδών μας”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!