1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αμετάβλητη η διασπορά μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ασφαλιστικής

Αμετάβλητη η διασπορά μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ασφαλιστικής

Αμετάβλητη η διασπορά μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ασφαλιστικής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πρόσφατα, η Μινέρβα Ασφαλιστική έδωσε στη δημοσιότητα τη συγκεντρωτική κατάσταση διασποράς του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Τρεις κύριοι μέτοχοι κατέχουν άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Τι είναι η διασπορά μετοχών;

Είναι το εύρος της κατανομής των μετοχών μιας εταιρίας στους μετόχους της. Όσο πιο πολλοί οι μέτοχοι, τόσο μεγαλύτερη η διασπορά.

Η διασπορά μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ασφαλιστικής

Το σύνολο του εισηγμένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας την 30η Ιουνίου 2024 ήταν 328,123,035 μετοχές χωρίς να παρουσιάσει καμία μεταβολή σε σχέση με την κατάσταση διασποράς που αφορούσε την προηγούμενη περίοδο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών κατέχει η ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάριος Κουτσοκούμνης όπου με 166,668,304 μετοχές κατέχει το 50,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολούθως, 71,903,143 μετοχές που αντιστοιχούν στο 21,91% του μετοχικού κεφαλαίου, ανήκουν στη Διαχείρηση Περιουσίας Κουτσοκούμνη Κωστάκη ενώ ο Κουτσοκούμνης Κυπριανός έχει το 8,1% των μετοχών δηλαδή 26,668,472 μετοχές.

Τέλος, η διασπορά στο ευρύ κοινό ανέρχεται στο 17,8% ή 58,545,176 μετοχές.

Λίγα λόγια για τη Μινέρβα Ασφαλιστική

Η Μινέρβα Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1970 ως ιδιωτική εταιρεία και στις 20 Νοεμβρίου 1997 μετατράπηκε σε δημόσια εταιρεία ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έκανε την πρώτη δημόσια έκδοση νέων μετοχών και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!