1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Αναστάτωση στον Ιατρικό Σύλλογο: Γιατρός που καταδικάστηκε επέστρεψε στα καθήκοντά του

Αναστάτωση στον Ιατρικό Σύλλογο: Γιατρός που καταδικάστηκε επέστρεψε στα καθήκοντά του

Αναστάτωση στον Ιατρικό Σύλλογο: Γιατρός που καταδικάστηκε επέστρεψε στα καθήκοντά του
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός ζήτησε ψυχραιμία σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει η δημόσια κατακραυγή σχετικά με τον γιατρό που είχε καταδικαστεί για άσεμνη επίθεση σε βάρος ασθενούς, αλλά επέστρεψε στα καθήκοντά του έχοντας εκτίσει την ποινή του.

Ο κ. Δαμιανός ζήτησε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πειθαρχικό συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου- ΠΙΣ.

“Η διαδικασία βρίσκεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΙΣ, άρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία”, είπε.

Για την ανάγκη τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουν σε συνεργασία με τον ΠΙΣ, έτσι ώστε να του δοθούν τα νομικά όπλα, πάντα στο πλαίσιο της ευρύτερης νομοθεσίας και των συνταγματικών προνοιών».

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι και άλλες χώρες ακολουθούν παρόμοιες διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ιατρική Ασπίδα καλεί την Πολιτεία, Κυβέρνηση και Βουλή και θεσμούς, να προχωρήσει αμέσως στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε σχέση με επιστροφή γιατρών στα ιατρικά τους καθήκοντα μετά από καταδίκη.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ιατρική Ασπίδα αναφέρει ότι «αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους πολίτες η επιστροφή του καταδικασθέντος για ποινικά αδικήματα» γιατρού στο ιατρείο του και στη συνέχιση της άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων «ωσάν να μην υπήρξε ουδέν μεμπτό ή επιλήψιμο». 

Επιτέλους, σημειώνεται, θα πρέπει να ληφθούν δυναμικά μέτρα από την Πολιτεία έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας όπως συμβαίνει στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη που σέβονται τους πολίτες τους.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας καλεί επίσης τη μεγάλη πλειοψηφία των εξαιρετικών ιατρών να αντιδράσει και να μη δέχεται πλέον να απαξιώνεται καθημερινά το ιατρικό λειτούργημα και να απαιτήσει ενώνοντας τη φωνή τους μαζί τους για μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Ζητεί άμεση παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί όσον το δυνατόν πιο αποτελεσματικά το τελευταίο γεγονός, ενώ σημειώνει ότι η πρόταση νόμου που κατατέθηκε για συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής από τους βουλευτές Μαρίνο Μουσιούττα και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου πριν δύο χρόνια αποτελεί καλή αρχή για έναρξη του διαλόγου για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!