1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Ανδρέας Χρυσοστόμου: «Δεν βλέπουμε τους πελάτες ως αριθμούς αλλά ως συνεργάτες...

Ανδρέας Χρυσοστόμου: «Δεν βλέπουμε τους πελάτες ως αριθμούς αλλά ως συνεργάτες με πραγματικές ανάγκες»

Ανδρέας Χρυσοστόμου: «Δεν βλέπουμε τους πελάτες ως αριθμούς αλλά ως συνεργάτες με πραγματικές ανάγκες»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Ασφαλιστικό Γραφείο 2Α Chrysostomou Insurance, ιδρύθηκε το 2005 με βασικό στόχο να παρέχει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις στους πελάτες του. Με την ευκαιρία της σειράς συνεντεύξεων που συνεχίζει το Cyprus Insurance News για ανάδειξη των κορυφαίων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μιλήσαμε με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας, Ανδρέα Χρυσοστόμου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο κ. Χρυσοστόμου, ανάφερε ότι οι βραβεύσεις που λαμβάνει το γραφείο του από τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι μια επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής μας ενώ τους θυμίζει ότι πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και να καινοτομούν.

Ενώ όσον αφορά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της 2A τόνισε ότι το  βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του γραφείου του είναι η προσωπική προσέγγιση που προσφέρει στους πελάτες του υπογραμμίζοντας ότι «Δεν βλέπουμε τους πελάτες ως αριθμούς, αλλά ως συνεργάτες με πραγματικές ανάγκες».

Με τον κ. Χρυσοστόμου μιλήσαμε για την πορεία του γραφείου του από την ίδρυση μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς αλλά και για θέματα όπως η τεχνολογία και το πως αντιμετωπίζουν την ασφάλιση οι καταναλωτές.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συζήτηση μας με τον Διευθύνων Σύμβουλο της 2A Chrysostomou Insurance.

Μιλήστε μας αρχικά για το ασφαλιστικό σας γραφείο, πότε ξεκινήσατε τη δραστηριότητά σας και ποια η διαδρομή μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα σημαντικότερα ορόσημα στην πορεία αυτή;

Το ασφαλιστικό μας γραφείο, 2Α Chrysostomou Insurance, ιδρύθηκε το 2005, με στόχο να παρέχουμε ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις στους πελάτες μας. Ξεκινήσαμε αρχικά με την σύζυγο μου Αθηνά όπου από εκεί πηγάζει και η ονομασία του γραφείου μας 2Α, αλλά με την πάροδο των ετών καταφέραμε να χτίσουμε μία ομάδα ανθρώπων και να κάνουμε ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες και να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας.

2a-int-4

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα ήταν η απόφασή μας να ανοίξουμε το δικό μας ασφαλιστικό γραφείο στην περιοχή μας, μια κίνηση που φάνταζε δύσκολη δεδομένης της νεαρής μας ηλικίας. Η ημερομηνία  01/01/2011 ήταν μία σημαντική ημερομηνία ορόσημο αφού  ταυτόχρονα επενδύσαμε σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και στην επέκταση των γραφείων μας.

Μιλήστε λίγο και για τη δική σας πορεία ως επαγγελματίας πριν και μετά την ίδρυση της 2Α Chrysostomou Insurance! Τι είναι αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον ασφαλιστικό κλάδο;

Η πορεία μου ξεκίνησε από πολύ νωρίς στον ασφαλιστικό κλάδο σε ηλικία μόλις 22 ετών και συγκεκριμένα το 2001. Είχα πάντα ενδιαφέρον για το πώς οι ασφαλίσεις μπορούν να προσφέρουν οικονομική ασφάλεια και ηρεμία στους ανθρώπους αφού σε ηλικία 20 ετών αναζήτησα από μόνος μου ασφαλιστικό σύμβουλο για να μου ασφαλίσει την ζωή και την υγεία μου και 2 χρόνια αργότερα το σπίτι μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η διαχείριση των Social Media έγινε πιο εύκολη και οικονομική – Η νέα υπηρεσία του Insurance Media Lab

Κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής για ένα εικοσάχρονο κάτι φυσικά που ισχύει και μέχρι και σήμερα για ένα εικοσάχρονο. Μετά την ασφάλιση της κατοικίας μου ο ίδιος ο ασφαλιστής μου με ώθησε να ασχοληθώ με το επάγγελμα.

Πως αξιολογείτε τώρα τα αποτελέσματα της εταιρείας σας για το 2023 σε σχέση και με τους στόχους που είχατε θέσει;

Το 2023 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για το γραφείο μας. Καταφέραμε να υπερβούμε τους στόχους που είχαμε θέσει τόσο σε επίπεδο νέων συμβολαίων όσο και στην ικανοποίηση των πελατών μας. Η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, σε συνδυασμό με τη στήριξη της ομάδας μας, μας επέτρεψε να εδραιώσουμε τη θέση μας στην αγορά. Φυσικά, παραμένουμε προσηλωμένοι στο να συνεχίσουμε αυτήν την ανοδική πορεία και το 2024 που όπως φαίνεται και αυτή την χρονιά θα ξεπεράσουμε του στόχους μας. Είδη ο μεγάλος στόχος έχει επιτευχθεί αφού από τον Απρίλιο μετακινηθήκαμε σε νέα γραφεία όπου με αυτό ανοίγει τους ορίζοντες στην εταιρία μας για νέες προκλήσεις αφού δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε και σε άλλο ανθρώπινο δυναμικό.

Γνωρίζουμε ότι ως εταιρεία βραβεύεστε σταθερά από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που συνεργάζεστε. Τι σημαίνουν αυτές οι βραβεύσεις για εσάς και πως καταφέρνετε να παραμένετε σταθερά στην κορυφή;

Οι βραβεύσεις που λαμβάνουμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι μια επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής μας. Κάθε βράβευση μάς θυμίζει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και να καινοτομούμε. Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η δέσμευσή μας στην εξυπηρέτηση του πελάτη, η συνεχής εκπαίδευση της ομάδας μας, και η ευελιξία μας να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της αγοράς.

Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με τόσες πολλές ασφαλιστικές εταιρίες και να είσαι πάντοτε μέσα στις πρώτες θέσεις σε όλες, αλλά μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε. Θεωρούμε όμως ότι αυτό είναι το σωστό προς τους πελάτες μας για να του βρίσκουμε την ιδανική για εκείνο λύση. Πάμε με τον δύσκολο τρόπο για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς τον πελάτη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό των ασφαλίσεων, ποιο θα λέγατε ότι είναι το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Το βασικό μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι η προσωπική προσέγγιση που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Δεν βλέπουμε τους πελάτες ως αριθμούς, αλλά ως συνεργάτες με πραγματικές ανάγκες.

Επίσης, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση, ειδικά κατά τη διαχείριση απαιτήσεων, είναι κάτι που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Οι πελάτες μας ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν σε εμάς σε κάθε βήμα. Ένα μικρό παράδειγμα στην πιο απλή ασφάλιση .

Δεν σημαίνει ότι εάν έχει κάποιος μία απλή ασφάλεια οχήματος έναντι τρίτου και κάνει ένα ατύχημα που δεν φέρει ευθύνη και για τον οποιοδήποτε λόγο η άλλη ασφαλιστική που φέρει την ευθύνη δεν ανταποκρίνεται, το γραφείο μας , εάν μας ζητήσει βοήθεια θα του την δώσουμε και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τον βοηθήσουμε , κάτι που όπως καλά γνωρίζουμε δεν είμαστε υπόχρεοι από την στιγμή που το όχημα του είναι έναντι τρίτου. Αυτό είναι το πιο μικρό παράδειγμα που μπορούσα να δώσω. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που εκεί καταλαβαίνει κάποιος γιατί να ασφαλίζεται στο γραφείο μας.

Γνωρίζουμε ότι σαν γραφείο αναλαμβάνετε τη διεκπεραίωση των απαιτήσεων για τους πελάτες σας. Τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους αλλά και για εσάς ως επιχείρηση;

Η διεκπεραίωση των απαιτήσεων για τους πελάτες μας είναι μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουμε. Για τους πελάτες μας, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, καθώς αναλαμβάνουμε τα πάντα εμείς. Για εμάς, αυτή η υπηρεσία μάς βοηθά να χτίσουμε εμπιστοσύνη και μακροχρόνιες σχέσεις, δείχνοντας ότι είμαστε εκεί όταν μας χρειάζονται περισσότερο.

Γνωρίζουμε ότι είστε ένας άνθρωπος με έντονη δραστηριότητα και εκτός επαγγέλματος. Πώς μπορεί κάποιος να καταφέρει την ισορροπία στη ζωή του τόσο με την επιτυχία στο επάγγελμά του, αλλά και την αρμονία στην προσωπική του ζωή με τις υπόλοιπες του ασχολίες;

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι κρίσιμη για την ευημερία μου. Προσπαθώ να θέτω προτεραιότητες και να οργανώνω το χρόνο μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορώ να αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια και τις προσωπικές μου ασχολίες. Η ενασχόληση με πράγματα που αγαπώ εκτός δουλειάς με αναζωογονεί και μου δίνει ενέργεια για να επιστρέψω με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση στο επαγγελματικό κομμάτι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά όταν οι άνθρωποι σου σε καταλαβαίνουν γίνετε εύκολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

Ποια είναι η άποψή σας για τη χρήση της τεχνολογίας και πιο πρόσφατα της τεχνητής νοημοσύνης από τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές; Είναι κάτι που θεωρείται κίνδυνο για το επάγγελμα ή ευκαιρία;

Η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη είναι εργαλεία που, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να φέρουν μεγάλες ευκαιρίες. Προσωπικά, βλέπω την τεχνητή νοημοσύνη ως έναν τρόπο να βελτιώσουμε την ταχύτητα και την ακρίβεια στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αντί να τη θεωρούμε κίνδυνο, μπορούμε να την αγκαλιάσουμε για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες.

Μέσα από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε ότι παρακινεί τους ανθρώπους να κάνουν ασφάλεια; Ποια ασφαλιστικά συμβόλαια είναι αυτά που πιο συχνά ζητούν από μόνοι τους οι πελάτες και ποια χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από εσάς;

Αυτό που παρακινεί τους ανθρώπους να κάνουν ασφάλεια είναι κυρίως η ανάγκη για προστασία και ηρεμία. Οι πιο συχνές ασφαλίσεις που ζητούν είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου και κατοικίας. Όμως, όταν πρόκειται για ασφαλίσεις ζωής ή υγείας, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά μας να εξηγήσουμε τα οφέλη, καθώς αυτές οι ασφάλειες δεν είναι τόσο άμεσα αντιληπτές ως αναγκαιότητα.

Με ποιους άλλους τρόπους πιστεύετε ότι η Κυπριακή Πολιτεία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να γνωρίσει κάθε πολίτης τη σημαντικότητα και την αξία της ασφάλισης και όχι απλώς στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις από το νόμο;

Η πολιτεία θα μπορούσε να παίξει πιο ενεργό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού για την αξία της ασφάλισης. Προγράμματα εκπαίδευσης σε σχολεία ή ενημερωτικές καμπάνιες θα βοηθούσαν πολύ. Επίσης, η δημιουργία φορολογικών κινήτρων για ασφαλιστικά συμβόλαια κατοικίας θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα προστασίας της περιουσίας τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.