1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Ανδρέας Χατζησοφοκλέους: «Το καλύτερο βραβείο η αναγνώριση των πελατών μας»

Ανδρέας Χατζησοφοκλέους: «Το καλύτερο βραβείο η αναγνώριση των πελατών μας»

Ανδρέας Χατζησοφοκλέους: «Το καλύτερο βραβείο η αναγνώριση των πελατών μας»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το τι σημαίνουν για την HJS Insurance και τον ίδιο οι βραβεύσεις τους από τις εταιρείες που συνεργάζονται, εξήγησε στη συνέντευξη του στο Cyprus Insurance News, ο Ανδρέας Χατζησοφοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της σειράς συνεντεύεξεων, «The Champions of Insurance».

Το Ασφαλιστικό Γραφείο του κ. Χατζησοφοκλέους, με μία πορεία που μετράει σήμερα 8 χρόνια, βραβεύτηκε πρόσφατα από τις εταιρείες που συνεργάζεται για τα παραγωγικά του αποτελέσματα το 2023. Όπως τονίζει ο ίδιος «Τα καλύτερα βραβεία για εμάς είναι η αναγνώριση της δουλειάς μας από τους πελάτες μας» προσθέτοντας ότι οι βραβεύσεις είναι μια ένδειξη ότι σαν εταιρεία και σαν επαγγελματίες δουλεύουν σωστά.

Με τον κ. Χατζησοφοκλέους μιλήσαμε για πολλά άλλα θέματα, όπως τις αξίες της εταιρείας, τους στόχους που έθεσε για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.

Μιλήσαμε ακόμη για την ανανεωμένη παρουσία της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον παράγοντα που παρακινεί τους ανθρώπους στο να κάνουν ασφάλεια ενώ μοιράζεται μαζί μας και μία στιγμή που ένιωσε ότι σαν επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής η γνώση του βοήθησε σημαντικά κάποιον εταιρικό πελάτη.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πως αξιολογείτε τα αποτελέσματα της εταιρείας σας για το 2023 σε σχέση και με τους στόχους που είχατε θέσει; Ποια θα ξεχωρίζατε ως τα σημαντικότερα σας επιτεύγματά.

Προσωπικά και εταιρικά δεν βάζω μόνο ποσοτικούς στόχους αλλά επικεντρώνομαι περισσότερο σε ποιοτικούς στόχους όπως χαρούμενοι πελάτες και θετικά σχόλια. Ο κυριότερος στόχος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι να εξυπηρετεί τους πελάτες του στο μέγιστο και οι πελάτες με τη σειρά τους θα τον προτείνουν στους φίλους και συγγενείς τους.

Από την πρώτη ημέρα που ιδρύσαμε την HJS Insurance, από το 2016, υπάρχει σταθερή ανοδική αύξηση στα ασφάλιστρα και στους πελάτες μας και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί δείχνει ότι χτίσαμε τα θεμέλια μας σε γερές βάσεις.

Μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας η HJS Insurance κατάφερε να εξυπηρετεί άτομα αλλά και εταιρείες με πάνω από 500 υπαλλήλους και αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Όταν ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας το 2016 δεν είχαμε μόνιμη επαγγελματική στέγη και μέσα σε λίγα χρόνια έχουμε γραφείο, υπαλλήλους και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που συνεργάζονται με την HJS Insurance. Προσωπικά για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα και όχι τα βραβεία που λάβαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

Ποιους στόχους έχετε θέσει για την τρέχουσα χρονιά και το ευρύτερο μέλλον γενικότερα;

Οι στόχοι για την τρέχουσα χρονιά είναι να έχουμε ευχαριστημένους πελάτες και μέσω της σωστής επαγγελματικής εξυπηρέτησης να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών μας. Επίσης, προσωπικός μου στόχος είναι να επικεντρωθούμε στην καινοτομία, να βρούμε τρόπους για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Awards-CypriaLife

Είδαμε ότι έχετε βραβευθεί πρόσφατα από τις Prime Insurance, CNP Ασφαλιστική και CNP CypriaLife, τριών εκ των εταιρειών που συνεργάζεστε. Τι σημαίνουν για εσάς αυτές οι βραβεύσεις και ποιοι οι σχεδιασμοί σας για να συνεχίσετε να το κάνετε;

Οι βραβεύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι τιμητικές, επιβραβεύουν τον επαγγελματισμό μας και τη δέσμευση μας στην αριστεία.

Οι βραβεύσεις είναι μια ένδειξη ότι σαν εταιρεία και σαν επαγγελματίες δουλεύουμε σωστά. Αλλά οι βραβεύσεις δεν είναι αυτοσκοπός γιατί τα βραβεία συνήθως μετρούν ποσοτικά κριτήρια. Τα καλύτερα βραβεία για εμάς είναι η αναγνώριση της δουλειάς μας από τους πελάτες μας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι συνεργαζόμαστε και με ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες δεν έχουν καθιερωμένο τον θεσμό των βραβείων και με τις οποίες επίσης έχουμε ισχυρούς δεσμούς και μεγάλο κύκλο εργασιών.

Για εμάς ακόμη ένα μεγάλο βραβείο είναι τα θετικά σχόλια που λαμβάνουμε από πελάτες και η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν εξυπηρετούμε ένα πελάτη ή πληρώνουμε μια απαίτηση.

Ποιες είναι οι αξίες που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας σας και ποια η καθημερινή σας πρακτική για να ενεργείτε σύμφωνα με αυτές;

Οι ιδρυτικές μας αξίες είναι Εμπιστοσύνη, Ήθος, Υπηρεσία, Δέσμευση και Αριστεία.

Καθημερινά έχουμε σαν στόχο να απαντούμε το συντομότερο σε μηνύματα των πελατών μας και να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα τους. Πιστεύω ότι η πιο σημαντική πρακτική είναι να είμαστε ειλικρινείς με τους πελάτες μας και να τους ενημερώνουμε για τις ασφαλιστικές λύσεις που προσφέρουμε με αξιοπιστία έτσι ώστε να κτίζουμε μια σωστή επαγγελματική σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Προσέξαμε ότι πρόσφατα ανανεώσατε την παρουσία σας στα Social Media. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό και γενικότερα πως προσεγγίζετε τον τομέα της προβολής και διαφήμισης σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η διαχείριση των Social Media έγινε πιο εύκολη και οικονομική – Η νέα υπηρεσία του Insurance Media Lab

Στη σημερινή εποχή η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβάλετε. Η ασφαλιστική βιομηχανία βασίζεται στις διαπροσωπικές σχέσεις και τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να έρθουμε σε επικοινωνία με τους πελάτες μας έτσι ώστε να τους προσφέρουμε καλύτερη ενημέρωση και ένα ακόμη κανάλι απευθείας επικοινωνίας με εμάς.

Τα κοινωνικά δίκτυα βοηθούν έτσι ώστε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες που υπάρχουν στην ασφαλιστική βιομηχανία. Ο κόσμος θεωρεί την ασφαλιστική βιομηχανία απόμακρη, απρόσιτη και πολύπλοκη. Μέσω των κοινωνικών μας δικτύων προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο έργο που επιτελούμε και να επεξηγήσουμε με απλό τρόπο ασφαλιστικά θέματα που θεωρούνται πολύπλοκα από τους πελάτες.

Μέσα από την εμπειρία σας τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι παρακινεί τους ανθρώπους στο να κάνουν ασφάλεια; Ποια ασφαλιστικά συμβόλαια είναι αυτά που πιο συχνά ζητούν από μόνοι τους οι πελάτες και ποια χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από εσάς;

Η εμπειρία δείχνει ότι μια μερίδα ανθρώπων αναζητούν ασφαλιστικές καλύψεις όταν είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία ή λόγω κάποιας σύμβασης που τους υποχρεώνει να ασφαλιστούν για τη νομική τους ευθύνη. Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων που βλέπουν την ασφάλιση ως ένα εργαλείο διαχείρισης κινδύνου και για αυτό αναζητάνε οι ίδιοι συγκεκριμένες ασφαλιστικές καλύψεις.

Για παράδειγμα, οι πελάτες αναζητούν από μόνοι τους την ασφάλιση ευθύνης έναντι τρίτου για αυτοκίνητο και οι επιχειρηματικοί πελάτες την ασφάλιση ευθύνης εργοδότη λόγω του ότι είναι υποχρεωτικές από τη νομοθεσία.

Μεγαλύτερη προσπάθεια στις προσωπικές ασφαλίσεις χρειάζεται η ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, υγείας και σε επιχειρηματικούς πελάτες η ασφάλιση κυβερνό-κινδύνων και ασφάλιση ευθύνης διοικητικών συμβούλων και αξιωματούχων.

Πώς πιστεύετε ότι χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες; Πώς εδραιώνετε την αίσθηση της ασφάλειας στις σχέσεις σας με τους πελάτες σας;

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης κτίζονται με το χρόνο και την εμπειρία. Στην ασφαλιστική βιομηχανία η εμπιστοσύνη κερδίζεται τη στιγμή που ο πελάτης έχει μια ανάγκη την οποία εκπληρώνουμε και την ώρα πληρωμής της απαίτησης του.

Στην HJS Insurance πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενημερώνουμε τον πελάτη μας με ειλικρίνεια και τιμιότητα. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να κλείσουμε μια πώληση αλλά να ασφαλίσουμε σωστά τον πελάτη μας στην βάση των ασφαλιστικών του αναγκών και αυτό πιστεύω κτίζει μια σχέση μακροχρόνιας εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα πάρει το ΑΙ τη δουλειά του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή;

Ποια θα ήταν η συμβουλή σας σε ένα νέο άνθρωπο που σκέφτεται το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή για το μέλλον της καριέρας του;

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι κατάλληλο για άτομα με επιχειρηματικό μυαλό και ενέργεια. Θα το πρότεινα σε άτομα τα οποία τους αρέσει να δημιουργούν το δικό τους πρόγραμμα εργασίας, τους αρέσει να εξυπηρετούν τους συνανθρώπους τους και έχουν στόχο να βελτιώνονται σαν άνθρωποι και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Σίγουρα το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή δεν είναι για άτομα τα οποία αναζητούν εύκολο και γρήγορο χρήμα. Για να αποκτήσεις την κατάλληλη εμπειρία και ικανοποιητικό μισθό σαν ασφαλιστικός διαμεσολαβητής χρειάζεσαι τουλάχιστο 5 χρόνια πλήρης εργασίας στο επάγγελμα και να συμμετέχεις σε αρκετές εκπαιδεύσεις κατάρτισης.

Περιέγραψε μια στιγμή που ένιωσες ότι σαν επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής η γνώση σου βοήθησε σημαντικά εταιρικούς πελάτες.

Πρόσφατα βοηθήσαμε μια εταιρεία συμβούλων κυβερνοασφάλειας να ενταχθεί σε διεθνές επαγγελματικό οργανισμό έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει μεγαλύτερους πελάτες και να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της.

Ο επαγγελματικός οργανισμός είχε αυστηρά πρότυπα και ζητούσε εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις για να αποδεχτεί νέα μέλη. Ο πελάτης μας επιθυμούσε επειγόντως να γίνει μέλος του επαγγελματικού οργανισμού για να μπορέσει να προχωρήσει σε συμβόλαιο με δικό του πελάτη. Εμπιστευτήκαν τις ικανότητες μας και μέσω των ισχυρών δεσμών που έχουμε με ασφαλιστικές εταιρείες καταφέραμε να του παρέχουμε τις εξιδεικευμένες ασφαλιστικές λύσεις που ζητούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα και έγινε μέλος του επαγγελματικού οργανισμού.

Ο πελάτης ήταν ευγνώμων γιατί δεν έχασε το συμβόλαιο με τους πελάτες του και παράλληλα έγινε μέλος ενός διεθνή οργανισμού που του ανοίγει νέες επαγγελματικές προοπτικές.

Ακόμη μια περίπτωση εταιρικού πελάτη που βοηθήσαμε να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και να αγοράσει τις σωστές ασφαλιστικές καλύψεις, είναι μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που μας εμπιστεύτηκε με το εταιρικό τους σχέδιο ασφάλισης υγείας το οποίο σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και εξυπηρετούμε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.